Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meggi___443333

ile powinno jeść 10-tygodniowe niemowlę???

Polecane posty

Gość meggi___443333

witajcie :) moja córka ma dokładnie 10 tygodni. Karmię ją lekiem modyfikowanym 7 razy na dobę po 120 ml. Siostra twierdzi, że ją przekarmiam :( ma rację? ile powinno jeść takie maleństwo?

Gość azza
A jakie są zalecenia na pudełku z mlekiem?

Gość gdsgdsdgsgdsgds
siostra gówno wie widze mój kostek je zacznijmy od północy-180-220 ml, 4 rano kolejne 150-200, 8 daje mu herbatke 100-200, przed spacerkiem kolo 100-150 jak sie uda!herbatka po spacerku czyli o 16. o 8 jesc kolo 200.czyli zjada i tak kolo 800ml na dzien. moj wazy kolo 6,5

Gość meggi___443333
dziękuję Wam za odpowiedzi ;0 na pudełku jest napisane 6x180 ml, ale moja córka nie zje na raz tyle i nie wytrzyma dłużej niż 3, 3,5 godziny. Mam rozpiskę od położnej, na której jest napisane, że na każdy kilogram masy ciała niemowlę powinno zjadać 150-200ml. Ale siostra tak mnie zjechała, że zwątpiłam już :(

Gość meggi___443333
może jeszcze któraś się wypowie ? :)

moj ma 8 prawie 9 tyg ,karmie mm...srednio co 2,5 - czasem 3 godz pp 120 to wychodzi ok 10 butli po 120

meggi na pewno masz na opakowaniu mleka napisane że 6X180? Aż z ciekawości zernknęłam i mam 3 rózne opakowania i jak babcie kocham 3 mż-> 120x6. Jasne ze dziecku nie da się wydzielić pod linijkę, ale mi pediatra zawsze powtarza żeby mniej więcej trzymać się "rozkładu jazdy"

Gość Mloda mama I szczesliwa
Moja corcia konczy jutro 10 tygodni.Pije po 60-70 ml mleka (sciagam I podaje butelko), co 2 godz.Wazy 5 I pol kg. Wg lekarza Wazy I jje prawidlowo,choc czytajac komentarze na forach martwilam sie,ze ma za male porcje.lekarz wytlumaczyla,ze kazdej dziecko ma swoj rytm rozwoju,I nie martwic sie na za pas.Zaczynac sie niepokoic gdy traci na wadze a nie przybiera.

Gość Booluscious
Moja Milena ma 10tyg i je 5x 180ml 1- 10 rano 2- 14 3- 18 4- 22 5- 10 rano Wazy 5,6kg, lekarka twierdzi, ze tak powinno być ALE każde dziecko jak i człowiek dorosły jest inne i ma inne potrzeby. Jeśli dzidzia przybiera na wadze prawidłowo, jest radosne i chętnie sie bawi to znaczy, ze wszystko jest jak najbardziej ok. Poza tym od zarania dziejów każdy mówi, ze nawet jeśli teraz dzidzia za dużo je - zacznie biegać - wszystko zgubi a i jeść zacznie inaczej, także głowa do góry :)