Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zupełny laik w tej sprawie

PIEC DO PODGRZEWANIA WODY I OGRZEWANIA - pomóżcie!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość zupełny laik w tej sprawie

Witam i od razu uprzedzam, że moje pytania pewnie będę głupie i dziwne:P ale nie miałam nigdy styczności z takim piecem, a teraz będę musiała jakoś z nim żyć, a kompletnie się na tym nie znam;) 1. Jak najefektywniej podgrzewać wodę i ogrzewać mieszkanie? od razu przekręcać na maxa czy np.etapami żeby nagrzało do 40stopni i potem do 60 itd.? robi to jakąś róznicę w zużyciu prądu i gazu? 2. Szybka zmiana ciśnienia w piecu - czy to normalne? facet którym go uruchamiał mówił tylko że ciśnienie ma się mieścić w przedziale 1-1,5 tymczasem u mnie skacze do nawet 2,5,czemu tak się dzieje? jak je zredukować? 3. Jak to jest z wodą? grzeję na maxa godzinę po czym np.idę się kąpać i woda leci ciepła 15 sekund, potem zimna i jak przeleci już ta zimna to potem letnia cały czas?:/ o co chodzi????? 4. Będę miała takie pokrętło na ścianie do tego pieca (póki co nie jest podłączone) czy to się sprawdza czy lepiej korzystać z regulowania pokręteł na piecu? 5. Jak w przypadku używania pokrętła wygląda działanie pieca? dam np.wszystko na piecu na maxa a na tym pomierniku na ścianie żeby grzał na 20 stopni to piec nie będzie grzał na maxa tylko do tych 20 stopni? czy będzie grzał tak żeby w pomieszczeniu było 20 stopni? 6.Czy ustawienie temp. grzania w mieszkaniu np.na 22 stopnie, ale zakręcenie kaloryfera w jednym pokoju zmieni coś w zużyciu? czy nie ma różnicy ile kaloryferów mam włączonych bo i jak zużycie będzie takie samo? doradźcie jak z tego cholerstwa korzystać bo boję się o wysokie rachunki:(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować