Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja 208

Czy mogę liczyć na odszkodowanie od poczty?

Polecane posty

Gość to ja 208

2miesiące temu wysłałem priorytetem dokumenty do angielskiej skarbówki w celu otrzymania zwrotu podatku.. Jednak do dziś nie otrzymałem czeku i boję się że być może moja przesyłka przepadła gdzieś na trasie do Anglii..czy w takim przypadku mogę liczyc na jakieś odszkodowanie od poczty?

Gość pyskaty skurczybyk
Priorytet polecony?Masz dowód nadania? Jak nie ,to sobie możesz pogwizdać.Poza tym skąd wiesz,że nie doszedł ten list?

Gość ty nie licz od razu
na jakieś odszkodowanie od poczty bo nie wiesz kto jest tak naprawdę winny może to angielska skarbówka zwleka z wypłaceniem czeku. Idź na pocztę z dowodem nadania listu i złóż reklamacje.

lepiej zadzwoń do angielskiej skarbówki i zapytaj czy dostali papiery zanim zaczniesz cokolwiek działać

Gość olelea
a zwrotne potwierdzenie ? polecony czy zwykły? Jak zwykły to nic nie wskórasz.jak polecony to musisz udowodnić,że odbiorca go nie otrzymal a jak ze zwrotnym potwierdzeniem to masz szansę na np 100.200 zl odszkodowania albo ciąganie się po sądach.Ja wygrałam jedną taką sprawę.z odsetkami dostałam 2,5 tys zł odszkodowania.Poczty unikam jak ognia

Gość haha to spytają czy masz
moje priorytetowe świąteczne kartki z zeszłego roku nie dotarły do dziś do adresatów i mogę sobie co najwyżej w brodę pluć że wydałam kasę na pocztówki i godzinę stałam na poczcie po znaczki :(

Gość miruchnalala
"haha to spytają czy masz" To w tym roku wyślij se kartki przez DHL, Siódemkę lub Inpost. Ha ha ha ha ha ha> Powodzenia

Gość to ja 208
No jasne mam potwierdzenie nadania przecież to kluczowe..no właśnie nie wiem czy nie doszło..wiem że musiałbym mieć ogromnego pecha żeby tak było ale boję się..bo przez te dokumenty mam odzyskać dość dużą sumę..która muszę przeznaczyć na dług..i boję się co jeśli to by nie doszło..nie mogę zadzwonić do skarbówki-mój english nie jeśt aż tak dobry..boję się co jeśli te papiery przepadną..w jaki sposób wtedy będę mógł odzyskać podatek..to był priorytet polecony

Gość haha to spytają czy masz
skoro to polecony to możesz pójść na pocztę i prześledzić co dzieje się z przesyłką albo w Internecie na śledzenie przesyłki wejdź wpisując numer

Gość emeryk44
1. śledzenie jest możliwe również na stronie poczty UK: 2. zawsze też możesz spróbować nawiązać kontakt mailowy ze skarbówką