Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Z Kokardą

Co robicie na obiad?

Polecane posty

Ja dzisiaj mam kotlety mielone z ziołami, ryż i surówkę z selera :) ale nie mam pomysłu na jutro, bez mięsa bo mój mąż nie chce jeść mięsa w piątek :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asaddaaa
zrób krokiety;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pici mini
placki ziemniaczane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ryba - duszona, pieczona, smażona w sosie lub bez jako sadzone do ziemniaków spaghetti carbonara bez boczku warzywa na patelnię - obsmażyć i wymieszać z brązowym ryżem zapiekanki makaronowe z warzywami naleśniki z nadzieniem wytrawnym lub słodkim pierogi z ziemniakami, kapustą i grzybami uszka z barszczem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ehhh :) chyba sobie zapiszę te wszystkie pomysły na przyszłe tygodnie :) już mi zbrzydła ciągle ryba, frytki i surówka, a przeważnie to robiłam do tej pory w piątek :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
zupa kalafiorowa i pierogi z truskaffkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja właśnie na rybę się przestawiam, bo muszę, ale póki co jestem w stanie przełknąć tylko paluszki rybne już wolę zrobić sos z wszystkich warzyw jakie mam, dorzucić koncentrat i makaron, jakoś ryba mi nie wchodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pyszny farsz do nalesników
pieczarki starte na dużych oczkach przesmażone z drobno posiekaną cebulą, do tego ugotowane na twardo jajka -też zetrzeć na tarce, wymieszać, przyprawić pikantnie, mozna dodać trochę jogurtu, lub majonezu jesli za suche, zieleniny, wzbogadzić żółtym serem mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pyszny farsz - mój ulubiony, mojego męża też jajko, pieczarki, cebulka, ser i natka pietruchy, doprawione solą, pieprzem i papryką chyba zrobię w sobotę hurtową ilość na cały weekend

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tego farszu musze sprobowac, ale raczej z grzybow lesnych, poki sezon a z farszem szpinakowym albo rattatujem jadlyscie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmmmmmmm........*
ja na piatek mam zamiar zrobic makaron z lososiem i ze szpinakiem. Uwielbiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak tylko pytam........
Kamelia Majowa---- a jak sie robie carbonare bez boczku lub szynki???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Też robię taki farsz tylko jeszcze z czosnkiem i koperkiem zamiast papryki :) Dziś robię pomidorówkę, sos z polędwiczek z papryką i właśnie nie mam pomysłu co do tego :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamelia, ale o smak chodzi?:P każdy, kto nienawidzi smaku szpinaku, po sprobowaniu farszu zmienia zdania, ale pozniej jada go tez tylko w postaci tego farszu, warto sporobwac. a dla zapartych polecam rattatuj:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robię z serków topionych w tubce i śmietany, przyprawiam na bogato kiedyś kupiłam taki sos z proszku, 4 sery czy jakoś tak - ujdzie, ale trzeba podrasować przyprawami wg swojego smaku jak ktoś lubi sos beszamelowy to też może być, ale ja go daję tylko do zapiekanek makaronowych i to tylko z uprażonymi ziarnami słonecznika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o smak moja koleżanka robi podobno bardzo dobre rogaliki z ciasta francuskiego z farszem szpinakowym, ale ja ich nie potrafię docenić tak, jak i śledzi, czy wątróbki z rybami mam ostatnio ogromny problem, kiedyś jadłam a ostatnio - bełt

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamelia: Ja też robię ze śmietany ale z serem pleśniowym + dużo ziół. wychodzi dobry nawet bez mięcha :) Czasem dodaje trochę łososia i kapary.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja....................
pierogi z truskawkami i smietana, maz bardzo lubi:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Piekna i sexowna
Ja mam dzis na obiad dewolaje z serem, ziemniaczki i salatke grecka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pyszny farsz do nalesników
też nie lubiłam szpinaku kupuję albo świeży w listkach "baby" albo mrożony ale nie w postaci brei tylko w "kulkach" ze zwiniętych listków. smak idealny - cebulka, czosnek, szpinak, feta, pieprz mniam mniam (uwielbiam pierogi z tym farszem) ryba zaczyna być do przełknięcia jeśli jest dobrze przyprawiona. Przede wszystkim trzeba kupić rybę świeżą, żadne mrożonki. Przyprawić: cytryną, solą, białym pieprzem, ulubioną zieleninką i oliwą. Odstawić taką do lodówki najlepiej na kilka godzin - ja marynuję poprzedniego dnia - upiec w piekarniku, można podać z sosem jogurtowo-ziołowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pyszny farsz do nalesników
a jak lubicie tuńczyka to jest szybki sposób na makaron :) ja osobiście to lubię, ale mój mąż tego nie chce, ma uraz do ryb w formie "rozdziabanej" :) cebulka drobno pokrojona przysmazona, do tego tuńczyk z puszki w sosie własnym (bez zalewy), pieprz, ewentualnie sól, czy inne przyprawy wg smaku, jak się poddusi - śmietana, mieszam to z makaronem ugotowanym, posypuję serem zółtym i pietruszką robi się 10 minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja....................
fajne jedzonko to teznp pizza z cista francuskiego. Rozkladam na blache papier pergaminowy na niego ciasto francuskie i pieke jak juz jest gotowe rozkladam sos, ser, pieczarki itd..... i dalej do piekarnika. Super pyszne wychodzi. Albo parowki z zoltym serem i ciescie francuskiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Patrykolo
A ja polecam jako dodatek - czerwony ryż 1) Smażymy ryż na oleju (około 5 min) 2) Wrzucamy ryż do kilku szklanek wody wymieszanej z 1/2 l soku pomidorowego 3) solimy, pieprzymy, dodajemy bazylii oraz oregano (jeśli tak jak ja lubicie bardzo pomidorowy smak można dodatkowo dodać zblendowane pomidory bądź przecier pomidorowy) 4) Gotujemy aż ryż będzie miękki a woda z sokiem odparuje (jeśli ryż dalej będzie twardawy - dodać trochę wody i poczekać aż odparuje) Na talerzu najlepiej podawać w tzw. okrągłym tymbaliku, ewentualnie można zastąpić go filiżanką, bądź jakąś foremką. Smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×