Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dark_eyes20

kot liże i drapie swój brzuch, czy to mogą być pchły?

Polecane posty

Gość hekluj
Jesli wychodzi na dwor,to powodow moze byc kilka...pchly,grzybica,zapalenie skory itp

Gość ja uzywam bazy pod lakier
niesamowite, kot liże brzuch :O

chodzi mi bardziej o gryzienie, więc nie bez powodu dopisałam to słowo. Nie wypowiadaj się, bo mi nie pomagasz osóbko

to spierdalaj 🖐️

Gość hekluj
Proponuje konsultacje z weterynarzem,na pewno zaradzi,moze masc przepisze,jesli to nic powaznego.

zobacz jak skora wyglada, i uwazaj bo grzybica mozesz sie zarazic. swierzbem zreszta tez.

Gość specjalistka od kotełłów
koty z zasady liżą futro, czynio to obsesyjnie, mają taki rytuał po jedzeniu czasem przeczesują zębami jakieś kołtuny pchły najbardziej lubią miejsca gdzie skóra jest cieńka: podgardle, brzuch, pachwiny przejrzyj sierść w tych miejscach a przekonasz się czy kot ma pchły czasem jedynym dowodem na pchły są ich odchody: czarne kropeczki w sierści, wyglądają jak mak na pchły są skuteczne preparaty w postaci kropli które zakrapla się kotu na skórę między łopatkami (na grzbiecie)

Gość specjalistka od kotełłów
przeczesz sierść kota wąskim grzebykiem i sprawdź czy w sierści na grzebyku są te czarne centki czesz wzdłóż grzbietu, ogona jeśli kot ma pchły to zostawia też odchody pcheł na posłaniu, łatwo to zauważyć

Gość gość4545
Suchja to moga bz pchły, radzę udać się do weterynarza. On Ci powie. Tylko w zadnym wypadku nie stosuj obroży. Masakra. Są beznadziejne !!! kup fiprex, cen standardowa, efekt duzo lepszy i mozna bezpiecznie stosowac przy kotach.

Gość gość
Gdyby to były pchły to byś je zauważyła:) Mój miał je 2 razy w swoim długim życiu i widać je jak cholera po przeczesaniu futerka.

Gość gość
Na pchły najlepszy jest specjalny szampon i kropelki, które aplikuje się na kark kota.