Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsfegfgfgfcbgbghghgvh

Mam 22 lata i nigdy nie pracowałem

Polecane posty

studiuję dziennie, ale dopiero na 2 roku i nigdy nawet w wakacje nie pracowałem, co o tym sądzicie, czy dużo jest takich osób?

Gość takwlasnie
ja tez. mi jest wstyd. gdybym byla bogata i miala pewnośc ze praca bedzie to nie przejmowalabym sie tak tym bardzo. ale w domu sie nie przelewa rodzice placa za studia . ja skoncze studia w wieku 25 lat.

Gość fghfg
a dlaczego nie pojęliście żadnej pracy nawet w wakacje?

Mi rodzice za studia nie płacą, bo są bezpłatne a nawet dostaję trochę stypendium za wyniki w nauce, a w wakacje nie chciało mi się pracować

Gość fghfg
ale zawsze zdobyłbyś jakieś doświadczenie, nie chodzi tu o pieniądze ale o praktykę. Dziwnie będziesz wyglądał szukając w wieku 20 - kilku lat swojej pierwszej pracy. Ja też studiuję ale pierwszy raz poszłam do pracy w wieku 19 lat na wakacje a teraz też pracuję dorywczo.

Ale mówiłem już że jestem dopiero na 2 roku, ale nie powiedziałem że do końca studiów nie będę pracować, jednak na razie mi sie nie chce

Gość fghfg
a ja nie napisałam że nie będziesz pracował do końca studiów - napisałam 20 kliku lat a już masz tyle. Nikomu się nie chce pracować ale trzeba się z tym zmierzyć chociaż na próbę. U mnie w pracy jest wielu studentów którzy właśnie dorabiają sobie, żeby mieć swoje pieniądze na ciuchy, kino itp. a nie o wszystko wyciągać rękę do rodziców. Ale w sumie pozazdrościć Ci sytuacji, bo wiadomo, że też wolałabym nie chodzić do pracy i mogłabym, ale nie chce być na całkowitym utrzymaniu rodziców, w końcu jesteśmy już dorosłymi ludźmi.

Ale też gdybym pracował w czasie roku akademickiego nie miałbym tyle czasu i chęci na naukę, a znam osoby które właśnie tak robią i potem przychodzą na egzaminy nieprzygotowani, a nawet powtarzają warunkowo przedmioty, za co trzeba płacić