Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaPesymistka

mam już dość-wodniste upławy

Polecane posty

mam już serdecznie dość...od 10 miesięcy lecze się z upławów. Na początku były spowodowane e.coli z której się wyleczyłam. upławy jednak pozostały. są mokre bezzapachowe z rana występują w nich białe grudki pojawiają się najczęsciej podczas ruchu - dźwigania-mam mokre majtki.. od razu mówie że to nie grzybica byłam leczona i w tym kierunku zarówno doustnie jak i dopochwowo ani waginoza bakteryjna, posiew jest ok-pochwa czysta.. byłam leczona już chyba wszystkimi lekami i ładnie z chormonalnymi bo było podejrzenie polipa-okazało się że to nie polip.. co to może byc? dyskomfort wpływa na jakośc mojego życia...czy któraś z pań się z czymś podobnym porykała? dziekuje za odpowiedzi

widze ze jestem jedynym takim przypadkiem....mam mysli by wyciac sobie macice z przydatkami i miec swiety spokój.... :(

temat widocznie jest zbyt trudny....ginekolodzy nie potrafia pomóc...widze ze jerstem widocznie pierwszym takim zarejestrowanym przypadkirm :-/

j.w.

Gość a one sa bardzo obfite
ja mam, ale male. bralam juz kilka rodzajow lekow, ginekolog przy ostatnich powiedziala, ze NA PEWNO pomoga, bo maja szerrokie spectrum, a dalej nic. ja mam tak jakby plame na majtkach, czyli malo, nie az tak ze leci ze mnie, tyle ze tez wodniste, ale zasycha i zostaje taka wlasnie bialawa plamka na majtkach.

nick to pytanie do Ciebie ;) dodam, ze tez troche swedzialo, ale po lekach od lekarza nic nie ystapoilo, tylko po probiotykach, swedzenie przeszlo, uplaw zostal.

nie sa obfite..nie cieknie ze mnie jakos strasznie...po prostu co jakis czas wydobywa sie ze mnie ciecz...bezzapachowa..jest mi mokro..wymaz z pochwy prawidłowy...a na co ci twoja gin te leki przepisuje? co ona zdiagnozowała?

ogolnie powiedziala, ze stan zapalny przez "jakies bakterie".

wiesz...bez wymazu w ciemno cie leczy?...ja mam problem bo wymaz mam prawidłowy a upławy są..

no wlasnie za osttanim razem dala lek, ktory podobno dziala na wszystko... wlasnie widac :o dodam, ze bule kase prywatnie, a tu takie leczenie...

3 ginekolog rozłozył rece.. było podejrzenie polipa...po okresie wszystko jednak wyszło w porzadku na usg..zaznaczam ze nie współzyje wiec nikt mnie nie zaraza a problem jest

jaki lek dostałas?

jak czytalam o tym, ze w ruchu czy przy dzwignieciu,,to mnie przyszedl do glowy uklad moczowy, ale skoro piszesz, ze to sprawy pochwy, to pewnie wiesz.. a przy polipie jest taki objaw wlasnie? osttanio macmiror, wczesniej z tego co pamietam mycosyst.

z tego co mi wiadomo..problem może leżyć w np. zapaleniu w jamie macicy.. i tu jest problem trzeba robić histeroskopie..nie poleca sie jej osobom niewspółżyjącym ani kobioetom które nie rodziły bo polega to na rozszerzeniu kanału macicy.. u takich kobiet robi się to w ostateczności..ja chciałaabym sie tego ustrzec ale możliwoci się powoli wyczerpują, ostatecznośc to wyłyżeczkowanie macicy i pozbycie się całego syfu...

miałam badany mocz czy nie ma bakterii i stąd własnie "popuszczanie" ale w żadnym razie! zresztą u mnie ewidentnie z pochwy leci poza tym tA woda jest bezzapachowa..ja brałam i macmiror i mycosyst i betadine albethyl metronidazol primafucin gynalghin i teraz anty na tego nibyPOLIPA którego nie było :/ ogólnie przeciw grzybiczne i na szerokie spektrum bakterii..załamana jestem...

Gość też brałam
Macmiror, rzekomo miał byc idealny i działac na wszystko...drogi jak pierun i nie zadziałał :/

macmiror to lek przeciwgrzybiczy na szerokie spektrum ale grzybów nie bakterii... ciebie ratuje jeszcze to że możliwe że masz jakąs bakterie..ja wymaz mam czysty wiec kompletnie nie wiem co mi... ty powinnaś iść zrobić wymaz z pochwy i przekonać się czy to zapalenie czy jeszcze coś innego

u mnie też bez zapachu, jak czytałam o grzybicy, to raczej mi nie pasuje, tak jak pisalam - na poczatku swedzialo i bardzo czesto chcialo mi sie siku (nie wiem, czy ma zwiazek), poczatkwoo laczylam to z ukladem moczowym ale badania w porzadku, pozniej doszedl ten uplaw.

macmiror tez na bakterie, wlasnie niby na wszystko.

tez tak miałam..parcie na cewke moczową... a był okres w ciągu tych 10 miesiecy że mnie i sędziało i piekło i szczypało wszystko na raz...teraz nic mi sie nie dzieje oprócz włąsnie tej wody z pochwy i ogólnego dyskomfortu

widze że ty masz też wielki znak zapytania jak i ja...:( szukam teraz dobrego specjalisty w kielcach.. nie wiem...naprawde nie wiem... co robić jak wrócić do stanu sprzed choroby...zapomnialam jakie to uczucie czuć się dobrze... powodzenia ci życze..odezwij się na kafeterii jak uda ci się z tego cholerstwa wyleczyć...ja napewno się odezwe jeśli wróce do stanu sprzed choroby..

moze ktos tutaj cos jeszcze nam doradzi ;)

miejmy nadzieje...

Gość trudno radzić
Miałam podobny problem i okazało się że mam nadżerkę. Lekarz powiedział, że jest siedliskiem bakterii i trzeba ją wymrozić. Polecił mi na 10 dni przed zabiegiem i 20 dni po zabiegu zażywać provag w celu ochrony przed niekorzystnymi drobnoustrojami, mówił że przed każdą operacją i zabiegiem warto taką ochronę stosować. Samo wymrażanie nie było bardzo bolesne, a raczej nieprzyjemne. Jestem już 3 miesiąc po wymrażaniu i upławy ustały. Moja znajoma z endometriozą też miała upławy, które nie były wynikiem polipa, tylko wodniaka w jajowodzie. Upławy było bezzapachowe, nie swędziały i nie świadczyły o infekcji. Miała operacje i teraz ma spokój, ale jajowód jej wycieli. Trudno jest Ci doradzać, może dobrze by było szukać lekarza który w końcu Ci pomoże.

"a one sa bardzo obfite u mnie też bez zapachu, jak czytałam o grzybicy, to raczej mi nie pasuje, tak jak pisalam - na poczatku swedzialo i bardzo czesto chcialo mi sie siku (nie wiem, czy ma zwiazek), poczatkwoo laczylam to z ukladem moczowym ale badania w porzadku, pozniej doszedl ten uplaw." Upławy nie zawsze mają przykry zapach. Nie zawsze przy danej infekcji muszą występować wszystkie objawy na raz, czasami niektóre nie występują, albo są o zmiennym nasileniu.

"a one sa bardzo obfite u mnie też bez zapachu, jak czytałam o grzybicy, to raczej mi nie pasuje, tak jak pisalam - na poczatku swedzialo i bardzo czesto chcialo mi sie siku (nie wiem, czy ma zwiazek), poczatkwoo laczylam to z ukladem moczowym ale badania w porzadku, pozniej doszedl ten uplaw." Upławy nie zawsze mają przykry zapach. Nie zawsze przy danej infekcji muszą występować wszystkie objawy na raz, czasami niektóre nie występują, albo są o zmiennym nasileniu.

Gość ona23456
ja też mam problem z wodnistymi upławami, byłam u lekarza i co?najpierw w wymazie wyszły mi grzybki, dał mi leki i kiedy poszłam znowu do niego znowu zlecił wymaz i okazało się, że grzybka już nie mam i wynik dobry, ale co z tego skoro upławy jak mialam tak mam i powiedział, żebym sie tym nie przejmowała bo to naturalna wydzielina:P zastanawiam sie nad zmiana lekarza:P

Gość dziewczyna2626
Jeśli nie odczuwasz żadnego pieczenia, swędzenia, Twoje upławy nie mają nieprzyjemnego zapachu, nie masz nadżerki to nie masz co panikować, założysz wkładkę i będzie okej. Na Twoim miejscu zaopatrzyłabym się w probiotyk dopochwowy np invag, aby wzmocnić swoją mikroflorę to ochroni Cię przed infekcjami. Pozdrawiam.

Gość załamana11
Hej dziewczyny. Widze ze mamy ten sam problem... Z tego co tu dwie kolezanki opisuja wnioskuje ze prawdopodobnie macie to co ja... Czyli pasozyt, dokladniej rzesistek pochwowy... Jest dokladnie tak jak opisujecie... Najpierw okropny swiad i problemy z moczem... po wizycie u ginekologa dostalam metronidazol, to jest w sumie najlepszy lek na to paskudzwtwo. Spokuj na krotki czas. I znowu pojawiaja sie uplawy... biala ciecz.. jednak juz bez swiadu. Ale uplawy wodniste swiadcza o tym ze pasozyt nadal jest. Lecze sie ponad rok i uplawy nadal sa. Jesli udalo sie wam z tego wykeczyc, napiszcie czym...