Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość concordia

LASER

Polecane posty

Gość concordia

Pomocy, jakie macie doświadczenia z laserem? czy pozamyka naczynka na twarzy i zniweluje przebarwienia?

Gość diabliquee
ja się wybieram w przyszłym tygodniu na fotoodmładzanie laserem... Trochę się boję, bo podobno wygląda się przez tydzień masakrycznie... :( Też szukałam informacji na forach, ale nic ciekawego nie znalazłam. Chyba mało popularny zabieg jeszcze...

Gość concordia
ja właśnie byłam we wtorek na fotoodmładzaniu twarz mnie boli i szyja to tak jakby porażenie, nie możesz się śmiać, bo ciągnie troszkę cera jasniejsza, podobno po jakimś czasie ma nastapić poprawa tylko mnie interesowały naczynka, czy znikną na trwałe? nie mam strupów, jak ludzie piszą i generalnie ja nie odczuwałam pieczenia, to zalezy od skóry...zabieg w sumie niezbyt przyjemny

Gość concordia
nikt nie zastosował?

Gość diabliquee
concordia - a czy stan twojej skóry pozwala na wyjście z domu??? Da się jakoś zamaskować te zmiany??? Ja jutro idę - postaram się opisać wrażenia jesli zechcesz...

Gość concordia
tak

Gość concordia
diabliquee napisz, jestem ciekawa, jak to u kogoś innego wygląda u mnie ..w sumie nie było widac masakry, cera normalna tylko duzo kremu nakładałam , akurat na zmianę kasztanowy/ do cery naczyńkowej/mi kokosowy/ rozjaśnia/

Gość diabliquee
Hej! Ja jestem już po zabiegu. Trwał jakieś 20-25 minut. Szczerze Ci powiem, że nie sadziłam ze to może być tak nieprzyjemne... Dużo przeszłam jesli chodzi o twarz... ale to było dla mnie najgorsze :) Najbardziej bolało jak laser naświetlał jakąs zmianę naczynkową lub przebarwienie. W tych miejscach mam ciemniejsze plamki. Ogólnie cera po samym zabiegu nie wygląda jakoś masakrycznie, gorzej było po peelingach złuszczających. W gabinecie widziałam kobiety, które wyglądały dużooo gorzej, miały więcej ciemnych plam. No, ale to dopiero kilka godzin po... zobaczymy jak będzie później. Ja mam smarować Bephantenem/Alantanem i za miesiąc kilejne pieszczoty :)

Gość concordia
diabliquee a czy te peelingi coś dały? bo mnie namawiała na kwasy , jakies zabiegi może mezoterapie.. nie wiem czy nie zrobić jeszcze raz tego lasera? po tygodniu widzę cera bledsza, wiele przebarwień rozjaśnionych..twarz bledsza nareszcie nic nie ściąga ale dalej nie robię prac fizycznych! nawilżaj mnie po masce szczypało, musiałam zmyć

Gość diabliquee
concordia... Jeśli masz cerę potrądzikową (ślady po trądziku) to ja Ci jak najbardziej polecam silne peelingi - kwasy, zioła (SCHRAMMEK) - tylko tydzień masz z głowy, skóra bardzo się łuszczy. Ale efekt jest super. Sam zabieg też jest dość bolesny. Jesli kosmetyczka namawiała Cię na kwasy, może powinnaś jej posłuchać (jesli masz do niej zaufanie). Ja bym poszła na Twoim miejscu jeszcze raz na laser. Chyba w każdym zabiegu med. estetycznej liczy się powtarzalność... Tym bardziej że Ty widzisz efekt! Zazwyczaj po jednym nie ma super efektów. Jak zaczęlaś, to kończ, bo tak to strata kasy. I poradz się najlepiej kosmetyczki. Z tego co wiem, między kwasami a laserem trzeba odczekać min. miesiąc. Mezoterapia IGŁOWA to tez super sprawa. Raz miałam zrobioną - wstrzyknięty koktajl witaminowy. Z chęcią pójdę jeszcze raz, może poproszę o ciut kwasu hialuronowego...?! ;-) Aha... no i trzeba korzystać, bo teraz jesień/zima - czyli czas najlepszy na takie zabiegi :) ps. dziś twarz wygląda znacznie lepiej, nie mam tak dużo zaczerwień, nie smarowałam się podkładem, ale jakbym się posmarowała to by chyba nawet nie było widać. Tam gdzie naczynka były - ciemne plamiki.

Gość concordia
mam kilka przebarwień po opalaniu albo hormonalne.. na czole parę dziurek po zaskórnikach i podskórne krosty zostało mi to po tym laserze, jednak nie poznikało ale same naczyńka poznikały, wiadomo,że nie wszystkie..może powtórzę wiesz, nie wiem czy te zabiegi poradza na mo problem, to głównie przebarwienia od słońca..grzechy wakacji w goracym klimacie...ale próbuje.. pa, pozdrawiam kuruj buźkę

Gość diabliquee
Powodzenia! Na przebarwienia podobno Cosmelan. Poczytaj w necie, jest full wiadomości. Pozdrawiam

Gość concordia
2 tyg. po laserze jest o wiele lepiej dziś pierwszy raz nałożyłam cienko podkład

Gość maria 13
muszę spróbować