Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodka.74

Do mam ktorych dzieci nie znaja angielskiego idac do amerykanskiej szkoly

Polecane posty

Gość GHFG
sorry ale co wam baby chodzi? bo dzieci i tak sei nucza jezyka czy maja 5-6-7 latek. powoli ale dzadza rade. nawet baz pmocy rodzicow mysle ze dzieciaki wybvieraja jezyk ktory jest im najlbizszy i w ktorym jest im lepiej sie piruzmiewac. wec nie badzcie zdziwione jesli wasze dzieci beda chcialy mowic tyljk w jezyku ang.

Gość usa la la
GHFG ---- niestety nie zgodze sie z Toba. My jako rodzice musimy dbac o rozwoj i edukacje naszych dzieci. Jezeli pozwolilibysmy im decydowac, to gralyby w gry komputerewe calymi dniami "bo sa im blizsze" niz odrabianie lekcji. Nasze dzieci jadlyby czekolade na obiad "bo jest im blizsza" niz np kurczak. To rodzice maja w pewnym stopniu kierowac wyksztalceniem dzieci i czesto po prostu wymuszac na nich pewne rzeczy...I nie chodz mi o to, ze dziecko ma mowic perfect w jezyku polskim np - bo wiadomo, ze pierwszym ich jezykiem bedzie jez. angielski - ale mozemy postarac sie, zeby w wieku 10-ciu lat mowily juz w dwoch...

Gość vive la france
ach,-usa lala... .Moje dziecko bylo doskonale dwujezyczne w wieku 5 lat -musialam jakos inaczej je" wychowywac..."Natomiast teraz jest 3jezyczne,bo jak mialo lat 6 to zmienilismy miejsce zamieszkania . i nie ma akcentu w zadnym z 3. Moze dlatego,ze matka nie ma problemow z "z czyteniem i rozumieniem" tylko jednego...?

Gość usa la la
vive la france--- sorry ale nie jestem tu po to, zeby sie klocic.. gratuluje Ci zdolnego dziecka!! Super!!

Gość vive la france
usa la la-to nie prowokuj nastepnym razem ... dziekuje i powodzenia w wychowaniu zycze.

Gość andreita
oj,vive la france,strzelasz celnie,hihi.Ale prawda-troche ci zazdroszcze.Moj 8latek po angielsku-super,po polsku ...no tak smiesznie.I jak tu miec trzeci doskonaly...?

Gość fgdfgfdg
moja corka urodzila sie w uk. w domu mowimy tylko po polsku,ale tv jest tylko ang. i mala ogladala tylko to. jak miala 2 latka zapisalam do ang. przedszkola. mala ma 6 lat, i mowi perfect po ang. ale ma problem z polskim. rozumie wszystko,ale woli mowic po ang. widze ze robi postepy i mowi coraz wiecej po polsku,ale nie jest to poprawny polski.wiem ze przyjdzie taki czas kiedy bedzie gotowa na nauke kolejnego jezyka.

Gość k jgih
jest jeszcze maly spokojnie wszystko nadrobi :)) nie martw sie mamo . Moj 8 letni synus gdy przeprowadzilismy sie do niemiec nie wiedzial co znaczy dzien dobry po niemiecku jestesmy tu 3 lata ,a po 8m-cach chodzenia do szkoly po niemiecku nawijal jak szalony :)

Odkad moj syn zaczal w szkole uczyc sie czytac po angielsku, a wg. pani nauczycielki ma potencjal, zaczelam mu wdrazac polskie czytanie. Ku mijemu zaskoczeniu on zapamietuje z latwoscia literki takie jak: rz, z, cz, sz, ch, itd. Teraz przed szkola codziennie rano czytamy linijke po polsku i linijke po angielsku... i naprawde on lubi chodzic z ksiazkami po pacha :) (ja sie nie chwale, a ponizej daje dowod ;) Wiec, postanowilismy go wypisac z lekcji pianina potym jak mial tydzien temu mini koncert, na ktorym bylo okolo 20 osob i z 10 dzieci ktore mialy grac na pianinie. Strasznie sie cieszyl ze bedzie gral. Nasz synus wychodzac na scene po prostu sie wyglupial, nie chcial grac, po prostu pajacowal. Pani go przesunela na pozniejszy moment. Pozniej oczywiscie zagral, ale o wiele krocej niz bylo to przewidziane. Na pianino chodzi od 2 miesiecy i co prawda nauczyl sie nutek, gamy (po pierwszym razie zapamietal game, pani byla po prostu zdziwiona!) ale ogolnie zaciaganie go do cwiczen nigdy nie bylo latwe wrecz na sile. Wypisalismy go z tego pianina, jest mi zal, bo mialo mu to pomoc w nauce, ale coz zrobic, moze on nie jest jeszcze psychicznie gotowy, moze wroci jeszcze do grania, pianino stoi... a jak wy byscie rozwiazaly problem z takim dzieckiem, moze macie podobne i jak sobie radzicie?

Gość whedif-gdzie jestes?
up to you