Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anszeIia

krwiodawstwo, kto ma doświadczenie?

Polecane posty

Gość anszeIia

boję się igieł, ale zbieram się od jakiegoś czasu, tylko ważę 41kg przy 161, wyglądam na 46-48kg więc jest szansa, że się przemknę (podobno nie każdego ważą), wyniki krwi mam dobre, zawsze miałam wagę niższą od norm, czy jednak może to się odbić na moim zdrowiu? czy prawdopodobnie od razu mnie skontrolują? bo miesiączkuję co 2-3 miesiące, teraz będę brać tabletki dla uregulowania cyklu

Gość anszeIia
aha, bo jedyne co to może po tabletkach przytyję bo naturalnie nie ma szans, więc jest opcja że zawsze będę poniżej tych 50kg

Gość azza
wywiad przed pobraniem krwi jest bardzo dokładny więc wątpliwe że sie przemkniesz z czymkolwiek.

Gość anszeIia
wczoraj miałam 110/70 czyli dobre. jedyne co mam niewidoczne i pękające żyły, ale z tym chyba można sobie poradzić no właśnie to "raczej", wiem, że osoby koło 48-50 oddają bez problemu, tylko skoro jest taka bariera wagowa to jest z jakiegoś powodu chyba,

Gość anszeIia
mojej koleżanki wyglądającej podobnie jak ja (waży więcej ale nie przekracza 50) nie ważono nawet

Masz prawdopodbnie zaburzenia hormonalne, powinnaś przejść badania, a nie tylko brać tabletki bez diagnozy. A osoby z zaburzeniami endokrynologicznymi nie mogą oddawać krwi.

Gość juleczka145
Ja ważę 50 kg i oddaję, ale spotkałam się już z tym, że lekarz nie chciał się zgodzić, ale że już kiedyś oddawałam, to się zgodził. Dodał, że następnym razem, mogę oddać dopiero za pół roku. Za którymś też razem, był inny już lekarz i nic nie mówił, a była dziewczyna, która ważyła z pewnością jakieś 46 maks i nie lekarz, ale pielęgniarka się przyczepiła, ale że lekarz się nie sprzeciwił , to powiedziała, że i ona nie będzie o tym decydowała ostatecznie.

Gość anszeIia
Perwersja a na jakiej podstawie uważasz, ze takich badań nie przechodzę? Jedną rzecz mam potwierdzoną i stad wiem, że będę brać tabletki, ale nie chcę się rozpisywać na ten temat bo wszystko w trakcie jest. Nie pisałam tego bo czytałam rzeczy dyskwalifikujące i natknęłam się jedynie, że przy menopauzie przy leczeniu nie można oddawać. Jednak wychodzi, że nawet jak będę ważyć odpowiednio jestem skreślona :O Bałabym się jak cholera, ale fajnie by było zacisnąć zęby i oddać

Gość gość
Perwersja piszę pradęJa sama kiedyś oddawałam krew honorowo i od jakiegoś czasu nie mogę oddawać bo leczę się endokrynologicznie.Lekarz mi powieedział ze są przeciwciała i juz do końca zycia jestem zdyskwalifikowana jak honorowy dawca krwi

Gość gość
aha kobiety mogą góra 3 razy do roku oddawać krew

Gość anszeIia
Ok, dzięki. Nie mam na razie zdiagnozowanej choroby więc nie piszę jaką mam, o ile w ogóle mam, lekarzem nie jestem ani jasnowidzem. A posłużyłam się skrótem myślowym🖐️