Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie Patriota (niepatriota)

nienawidzę Polski

Polecane posty

Gość nice ass bitch
dla twojej wiadomosci nie jestem na zmywaku i nigdy nie bylam nigdy nie sprzatalam czyis domow ani biur nic z tych rzeczy- a zreszta zadna praca nie chanbi ale szczerze wolalabym byc na zmywaku niz siedziec w polsce i o pieniadze znajomych prosic bo ledwo na chleb starcza.. jestem ciekawa ilu z was ma posade w biurze w pl pewnie polowa siedzi na bezrobociu albo na zasilkach ( ktorych wsumie nie ma - juz nawet becikowe chca zabrac) albo na kasie w tesko wiec nie pieprz glupot ze wyjezdzaja i sa na zmywaku. a mnie rozwalaja ludzie ktorzy maja rozowe okulary na oczach i oszukuja samych siebie ... trzeba te slepia czasami otworzyc

Gość green apple
ok moze i wyjechalam jak ledwo z pieluch wyroslam ale chodzilam w angli do szkoly polskiej na weekendy mam jeszcze dziedkow ktorzy opowiadali rozne historie polski - i mam prawo sie odezwac bo w polsce jestem i bylam co ferje co wakazje swieta wiec mam porownanie ... glupia nie jestem i rozwalaja mnie tacy ludzie jak ty ktorzy sa zacofani nie potrafia trzezwo paptrzec na to wszystko - zachukana jestes w tym swoim polaczkowatym kraju jak wiekszosc. tylko za wlasnie tu na kafe sa ludzie ktorzy pracuja za biurkiem na wysokich stanowoiskach - same bogacze hehee

Gość green apple
wakacje*

Gość amerykaniepiszglupot
ja nie pracuję w biurze i akurat mam taki zawód, że ani na kasie ani na zmywaku nie wyląduję. głupotą polaków jest wykształcenie - pchają się na jakieś beznadziejne pedagogiki i inne śmieszne kierunki po których wiadomo, ze nie ma pracy a potem narzekają... A ja nie napisałam, że wszyscy siedzą na zmywakach tylko, że 80%, akurat znam masę ludzi mieszkających za granica, nie tylko w PL, i wiem, że nie jest tak kolorowo jak się oszukują, że jest ;) Przecież ja nie piszę, że w PL jest super, bo nie jest, ale nie trzeba obrażać WSZYSTKICH polaków jacy to są głupi, że tu siedzą. Nie każdy zarabia 1-2tys zł i nie ma na chleb. Ja jeśli miałabym wyjechać z PL to na pewno nie do UK, choć mąż bardzo by chciał bo ma tam rodzinę i propozycję świetnej pracy... ale odrzuca mnie ten kraj przez przesycenie przemądrzałymi polakami, którzy czują się lepsi od swoich rodaków w kraju - i Wy tu dokładnie taką samą postawę prezentujecie. A ja Wam napiszę jedno - w niczym nie jesteście lepsi... Jesteście dokładnie tacy sami jak Polacy w Polsce, nie macie innej skóry, krwi ani miliardów na koncie... Jasne - ludzie wyjeżdżają za chlebem, bo w PL ciężko o pracę, ale posiedzą 2-3 lata i mają się za niewiadomo kogo, obrażają kraj i rodaków, brak słów...

...nie tylko w UK*

Gość nie Patriota (niepatriota)
do miareczkowata: piszesz m.in "Zwrócćie tylko uwage jaka historię ma nasz kraj, a jaką Wasza zachwalana Anglia czy inne typu Włochy, Francja." Co chcesz przez to powiedziec? Bo nie bardzo rozumiem? Że Anglia miala sie lepiej przez stulecia? czy ze miała kolonie zamorskie (cale Indie i dzisiejszy Pakistan), ktore pracowaly wiekami na bogactwo JEJ Krolewskiej Mości? A przepraszam, ze zapytam... a kto Polsce zabronil 200 czy 300 lat temu poplynac na drugi koniec swiata i tez zdobyc kolonie? - rozbiory? a to dlazego daliśmy sie rozebrac? - II wojna swiatowa? - a dlaczego jej nie wygralismy? nie mielismy takiego sprzetu militarnego? takiej mysli technologocznej? a dlaczego? zabronił nam ktos produkowac super nowy sprzet wojskowy? bo ja sobie jakos tego nie przypomina. Czy zamiast tego przed wybuchem wojny nasza kawaleria ćwiczyła obronę z szabelkami? coś źle napisalem? niezgodnie z HISTORIĄ? - komunizm? to POLACY zgodzili sie przeciez na wprowadzenie komunizmu - powstanie rzadu w Lublinie w 44 roku. K...WA M..C - przeciez jestesmy i bylismy kowalami wlasnego losu (i losu tego kraju). Ktos nam zabronil rozwijac sie tak jak Anglicy przez stulecia? A moze zamiast dawac pieniadze na kosciol (przez setki lat), anglicy woleli łożyć na flotyllę? na technologie? za wyprawy zamorskie? na edukacje? pomysl, zanim cos MADREGO napiszesz. wiesz, dlaczego Żydzi są tak bogaci na calym świecie? Bo jak Żyd miał syna, to edukował go, zeby jak dorośnie przejął firmę po ojcu i pomnażał zyski - i tak było z pokolenia na pokolenie. A co robił polski chłop i szlachcic jak mial w miarę kumetego potomka? wysylal go do seminarium? efekt? brak pomnażania ojcowizmu, brak pomomstwa, TOTALNE otłamszenie społeczeństwa - trwa to do dzis.

Co za głupota :P.To nie wina Polsaki ale oficjalnych władz w Polsce i tym co te władze w zad włażą czyli smieci zagranicznych więc powinno sie nienawidzić Niemiec czy Francji:O.

mamy inną historie i tego nie zmienimy. W czasie II wojny zmietli nas praktycznie z powierzchni ziemi, potem lata komuny. Jesteśmy dzisiaj w innym miejscu niż reszta zach. europy- takie są fakty- nie wnikajac dlaczego my walczyliśmy a np. Francja utworzyła rząd w Vichy! Więc skończcie pitolić jak to w Anglii jest super, a u nas beznadziejnie. Bo prezentujecie właśnie takich typowych "polaczków". Jakos inne narody potrafia byc dumne ze swojej narodowości, a wiekszosc Polaków jak wyjedzie od razu "nienawidzę Polski", "wstydzę się, ze jestem Polakiem". CHORE! Pewnie, ze jako naród, sporo w nas zaściankawości, zawisci. Ale na Boga zacznijcie patrzeć na siebie, bo nic lepszego, Wy-emigranci soba nie reprezuntejecie. nice ass bitch- nie zamierzam przechodzić na czerwonym swietle, czy po drugiej stronie stoi policjant, czy nie. Bo przestrzegam przepisów- takie to trudne??

Gość Inicjatywy ucichły
Ja z kolei zawsze i wszędzie bronię Polski i przedstawiam i widzę ja całkiem dobrze Ok jest bezrobocie, umowy śmieciowe, słaby rząd i tego nie chce mi się oglądać Ale właśnie to samo jest całej EU Hiszpanie Włosi młodzi maja powyżej uszu ich rządów i emigruja -- De, UK Gdzie mogą Więc już nie mów Antypatrioto ( może tak gramatyczniej) ze jesteśmy jedynym syfiastym krajem na całym globie Pogadaj z przeciętnym Wlochem i spytaj co sadzi o berlusconim I zaścianku włoskiego społeczeństwa Nie ma co płuc na własne gniazdo bo w innych nie jest lepiej Nawet Anglicy nie są tacy cacy jak ci się wydaje Mój mąż Anglik uważa ze Polacy są bardziej uczciwi niż Anglicy i bardziej ufni W Polsce za nic nie musieliśmy płacić z góry przy załatwianiu wielu spraw W Anglii za wszystko musisz zapłacić zawczasu jeśli chcesz to mieć I to duże pieniądze Nie chce wchodzić w szczegóły bo są rzeczy które idzie łatwiej załatwić niż w Polsce Ale obserwuje i widzę Dopóki żyjesz w swoim zamkniętym światku gdzie wyjedziesz tylk na piwo z paroma Anglikami i myslisz ze cie tak kazdy lubi oraz cieszysz się swoją pensja i nie przeżyłes nic wiecej, masz różowe okulary na twarzy Policja ? Co z tego ze pozwala przechodzić na czerwonym ? To jest akurat do dupy bo spróbuj potracic takiego pieszego a masz poważne kłopoty mimo ze nie było Twojej winy Mało widziałeś mało wiesz Może wydań trochę ze swoich pieniędzy i przejedz się do innych krajów i pogadaj z ludźmi

Gość nice ass bitch
zgadzam sie z autorem... nikt nie mowi ze jestesmy lepsi ... ale poprzez wyjazd zobaczylismy jaka poslak tak naprawde jest. a dlaczego wyogolniam bo 90% polakow takich jest... nie pomagaja sobie tylko by siebie nawzajem wyniszczyli -TAKA TO KUREWSKA PRAWDA !!!

taki sam stereotyp jak to ze wszyscy polacy w uk siedza na zmywakach, wymadrzaja sie i uwazaja za lepszych. ja zgadzam sie z mireczkowata

taki sam stereotyp jak to ze wszyscy polacy w uk siedza na zmywakach, wymadrzaja sie i uwazaja za lepszych. ja zgadzam sie z mireczkowata

Gość fdbcjsdns
HEHEHE moge wyslac wam zdjecie mojej pracy siedze za biurkiem wlasnie tak za 2000 miesiecznie oooo ale zmywak prosze wiecej takich zmywakow !!!! jestem ciekawa co umiecie oprocz siedzenbia w domu i zliczania dlugow lub siedzenia na kasie w biedronce parszywe polskie scierwa buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ahh ps nie miezkam w angli :D

Gość fdbcjsdns
mieszkam*

hahahaha i co z tego, że siedzisz za biurkiem, to z Ciebie paniska nie robi - tak czy siak jesteś NIKIM, bo każdy kto nie ma krzty szacunku do innych osób jest nikim - pani Ścierwo :)

Gość polak złodziej
mieszkałes w polsce wiec wiesz ze tu a polandii niestac na na inne hobby jak gderanie i narzekanie bo to nic nie kosztuje. mam nadizeje ze jak zmienisz obywatelstwo to odetniesz sie od naszej polski , nie bedizesz zagladał na polskie portale itd. no i nie chodz na wybory bo mzoe bedziesz mial podwojjne obywatelstwo o ile na to pozwala polska?

Gość phiphiiii
hmm podobno nienawiść to druga strona miłości :D. Najwyraźniej ktoś tu się bardzo Polską przejmuje skoro takie silne uczucia do niej żywi.

Gość fdbcjsdns
nie powiedzialam tego tylko dlatego aby sie wywyrzszac i ze jestem paniskiem ....tylko po to aby takim debila jak ty pokazac ze nas na cos stac imigrantow. odwaga za wyjazd i uczenie sie obcego jezyka bo jak wroce nawet do pl to bede juz miala dodatkowy jezyk , dobra praktyke i wyksztalcenie miedzy narodowe a ty masz wielkie gowno ! taka prawda - pani kurwo :)

dużo jest prawdy w tych stereotypach o polakach i dużo jest prawdy w stereotypach o tych na emigracji (a ten o paniskach i wymądrzaniu się wszyscy tu potwierdzacie), ale to nie znaczy, że zaraz trzeba polskę i polaków w niej żyjących nienawidzić i nimi pomiatać.

Gość gvfyt
a co robisz hipokryto na polskim forum? wypierdalaj na forum brytyjskie, to swoich nowych rodakow, ktorzy toba gardza:D

może i będziesz mieć ale kultury już nikt Cię nie nauczy - i tego mogę Ci współczuć bo nikim jesteś i nikim zostaniesz. ja nie muszę jeździć za granicę po wykształcenie i kasę. i kultury przynajmniej mi nie brakuje, a Tobie daleko do osoby godnej choćby kawalątka szacunku. dla mnie jesteś totalnie nikim :)

Gość fdbcjsdns
a co toba gardzili jak wyjechalas - bo mna naprzyklad nie gardza ... smieciami takimi jak ty tez bym gardzila :/ wiesz gowno o Angli np. i widac ze malo o polsce wiec ty wypierdalaj sie troche poduczyc :)

Gość fdbcjsdns
to widzie ze mamy cos wspolnego bo ty dla mnie tez :) mam szacunek do ludzi ktorzy na to zasluguja ...

Gość phiphiiii
"nie powiedzialam tego tylko dlatego aby sie wywyrzszac i ze jestem paniskiem ....tylko po to aby takim debila jak ty pokazac ze nas na cos stac imigrantow. odwaga za wyjazd i uczenie sie obcego jezyka bo jak wroce nawet do pl to bede juz miala dodatkowy jezyk , dobra praktyke i wyksztalcenie miedzy narodowe a ty masz wielkie gowno ! taka prawda - pani k**wo " tak tak a potem wraca taki emigrant i myśli, że od razu mu dadzą stanowisko dyrektora :D. No bo przecież w świecie bywały, język zna (buhahaha i prosi w samolocie o orange jucie jabłkowy) i generalnie klękajcie narody. Najpierw naucz się odmieniać rzeczowniki w języku ojczystym. Bo jak ten obcy język znasz równie dobrze jak polszczyznę to marnie ja to widzę.

matka, jak dobrze ze wyjechałas :)

Gość fdbcjsdns
i chuj i beda klekac a przed szmatami jak ty nieeeee :) tez sie ciesze ze wyjechalam i ze nie obracam sie w towarzystwie takich mongolow jak wy .... i bede pisac albo polamana polszczyzna i ja miec to w dupa co wy mowic albo bede pisac poprawnie tak jak mi sie to tylko podoba :)

zgadza się z autorką :) dodać jeszcze do tego meneli co stoją 24 na dobę pod nocnym i pytają się czy nie ma Pani 50 groszy bo zbieram na jabola..

Gość gh
co z ta Polska

Gość nice ass bitch
ojjj troche kultury :/

Gość gh
nie chcemy tu takich