Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justi2220

niecierpliwy niemowlak

Polecane posty

Gość justi2220

witam mam 5 tygodniowego niemowlaka i od 3 tygodni jest karmiony mm ,mleko dobrze przyswaja chetnie zjada i kupki ma 2 razy dziennie ale nie w tym problem ,chodzi mi o to ze on nie umi doczekac nastepnej pory karmienia ,a karmie go co 3 godziny 120 ml czasem nawet co 2,5 ale tylko w dzien bo w nocy co 3 lub a czasem 5 zjada 60 lub 80 , a w dzien nie umi wytrzymac i sie wierci płacze , daje mu herbatke zabawiam go czasami to skutkuje ale czy wasze dzieci tez tak miały i dodam ze smoczka tez czesto mu daje i lubi go ssac ale jak jest głodny to nawet on nie pomaga poradzcie cos

Gość to dawaj mu częściej
to chyba logiczne

Gość justi2220
po lub miało byc 4

Gość justi2220
ale wszyscy tylko gadaja ze go przekarmie

a to Ty słuchasz wszystkich jeśli chodzi o potrzeby Twojego dziecka? to chyba ono jest tutaj wyznacznikiem kiedy ma jeść, a nie ogół:O słuchaj dziecka i dawaj mu jeść częściej, a odrobinkę mniejsze porcje przecież dziecko to nie jest jakiś sztywny schemat czy zegarek szwajcarski, a już na pewno książek o dzieciach, które napisali dorośli - nie czytało;) nie męcz małego tylko dawaj mu mleko częściej jeśli ma taką potrzebę porcje możesz minimalnie zmniejszyć może jest typem dziecka, które woli jeść mało, a często

Gość kmkl
umie, nie umi - to tak na marginesie.

Gość popieram powyzsza odp
dziecko glodne a Ty sie znecasz nad biedactwem bo slucasz glupich rad.

Gość justi2220
jak mu dawałam czesciej jesc wtedy kiedy chciał to wymiotował i uwiezcie mi on jest dla mnie najwazniejszy na swiecie i nigdy bym mu nie zrobiła krzywdy a napisałam tu po porade bo sie martwie

ja przeszłam na mm jak mój syn miała 2 tyg i też miałam takiego głodomora, wszystko robiłam w biegu. Czasem ja go szybko przewijałam a mąż robił mleko bo musial dostać już i koniec. Nie dawaj mu częściej niż co 2,5 godz. Mleko modyfikowane jest o wiele mocniejsze od piersi no i dziecko może po nim bolec brzuszek jak będzie bardzo często dostawać. Musisz to przetrzymać. mojemu bartoszowi unormowało się po około 2 miesiącach. Później już nie był takim małym żarłokiem. Nie rób mu krzywdy i nie dawaj tak często mleka. Wiercenie dziecka nie zawsze oznacza głód, może jest mu nie wygodnie, może ma mokro, może chce na ręće do mamy, a może po prostu ma wielką potrzebę ssania, co u niemowlaka jest jak najbardziej naturalne. Trzymaj się:)

Moje dziecko miało etap jedzenia na "raty" często trzeba było ją dokarmiać po np 20/30 min:) Nie patrz na to aż minie 3h tylko daj temu dziecko jeść, co Ty wyprawiasz. To nie TV że o czasie ma się serial zaczynać :). Jest głodne to je nakarm nie katuj dziecka.

gdyby chodziło tylko o potrzebę ssania - wystarczyłby smoczek

Gość justi2220
dzieki franka

Gość justi2220
nie jest tak ze daje mu co bite 3 godziny czasem co 2,5 a nieraz 2 ale wtedy wymiotuje

nie ma za co:) dziecko to nasz największy skarb i troszczymy się o nie jak tylko potrafimy. Moja kuzynka urodziła miesiąc po mnie i jej syn też był takim głodomorem ale ona na każde jego zapłakanie robiła mu mleko (mm oczywiście). On cały czas płakał, nie mól zrobić kupki, a poźniej jak przestała go karmic co godz było juz tylko lepiej.

jeżeli po 2 godz wymoituje, tzn ze jego żołądek nie prrzyjmuje tego pokarmu i on wcale nie jest głody, daj mu z 50ml herbatki i powinno być dobrze

Gość nie wiem po co tutaj pytasz
skoro interesuje cię tylko odpowiedź jaką sama uznajesz za właściwą:O

Gość justi2220
juz tak nie robie ze daje mu co 2 bo wiem ze własnie z przepełnienia zeładka wymiotuje, bede to musiała przetrzymac do tej pory dawalismy rade to i teraz damy , dzieki za rady trzymaj sie i dzieki :)

Gość justi2220
w sumie racja chciałam sie tylko upewnic :)

Masz rację, że Go przetrzymujesz. Mleko modyfikowane jest inne niż z piersi i dziecko potrzebuje więcej czasu na jego przetrawienie. W dzień przerwy 2,5 czy 3 godziny są super. A w nocy (tak mówiły położne) dobrze, żeby choć jedna przerwa była tak ze 4 czy 5 godzin. I potwierdzam, że po 2 czy 3 miesiącach się przestawi i nie będziesz już w biegu szykować jedzenia:)