Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaaaaaaaa

czym myć miejsca intymnie 4 latki

Polecane posty

Gość mamaaaaaaaaaaa

mydlem bambino nie moze bo od razu ją szczypie do kąpieli uzywany płynu rumiankowego a wczesniej inne dla dieci i to samo ciagle jest tam zaczerwnieniona, nieraz bardzo tak ze podczas siku mwoi ze ją szczypie a nie daj boze 1 dizeń sie nie wykąpie to od rau pieczenie odczuwa nei wem czy tak delikatna jest czy cos nie tak nie wiem czy to mozliwe zeby od wc w przedszkolu ? czym mozna mysc 4 latke w miejscach intymnych sama woda wiadomo nie wymyje sie dokladnie znalazłam na necie jakis płyn AA dla dziewczynek od 3 roku zycia ale nie ma u mnie niegdize zadnej aptece ani drogeri

Gość ja dostałam jakieś
Też to przerabiałam z córką, do tego stopnia, że wylądowałyśmy u ginekologa dziecięcego. Tam dostała maść i krople, wyleczyłyśmy stan zapalny i od tamtej pory oprócz tego, że myję ją wieczorem, podmywam ją również rano. Mydełkiem dla dzieci. Już 8 miesięcy mamy spokój. Powiem ci, że jak mała chodzi do przedszkola, to powodem może być też to, że źle się podetrze.

Gość mamaaaaaaaaaaa
a jakie mydełko najlepsze bambino nie moze bo od razu płacze ze ja szczypie

Gość ja dostałam jakieś
jeśli jest stan zapalny, to zawsze będzie ją szczypało

a mi się wydaję że za bardzo właśnie wymywasz chemicznymi środkami naturalną florę bakteryjną i może właśnie sama woda a raz na jakiś czas płyn do higieny intymnej i podaj probiotyk jakiś czas najlepiej na noc ja sama mam ten problem żadnych płynów bo zaraz szczypie, piecze i jakoś mam się dobrze

Gość też miałam taki problem
i najlepiej jest wogóle w tamtych okolicach nie kombinować, nie podmywać typowo tylko pozwolić się dziecku codziennie pomoczyć chwilkę, nawet w małej wanience żeby pochlapała się. Co do kosmetyków, to ja nie używałam nic, normalne płyny do kąpieli typu oilan z apteki; myślę, że jak szczypie to jest wysuszona śluzówka, lepiej nie stosuj mydeł ani nic z rumiankiem. Może lepiej coś nawilżającego/natłuszczającego do wody dodaj np. oliwkę czy oilatum, albo posmaruj jej lekko linomagiem. Mojej linomag pomagał chociaż stosowałam sporadycznie.

Gość mamaaaaaaaaaaa
ok tak zrobie poki co zoabcze dzis po kąpieli czy tez bedzie taka czewrona jak wczoraj a co sadzicie o szarym mydle?

Gość mamuksaaaaaa
pamietam jak bylam mala tez mialam taki problem, wystarczylo że nie podmyłam sie w na noc i już boało. przeszlo z wiekiem

Gość mamaaaaaaaaaaa
myszka83 wiem ze pracujesz w aptece pwoeidz mi czy moge ją przemywać moiim zelem do hig intymnej czy lepiej szare mydło

niczym !!! bo wymywasz florę wysuszasz i nie ma czym się bronić napisałam ci wyżej podaj probiotyk jakiś czas na noc

Gość mam corke 4latka
Myje TAM tylko woda i nigdy nie ma problemu. Zdrowo jest pomoczyc dziecko w wannie z mlekiem i oliwa z oliwy. Ja czasem dodaje do wody plyn z apteki dla dzieci z olejkiem z migdalow.Kupuje w DE. az miala tam zaczerwiennienie od rowera....

Gość mam corke 4latka
Boze Drogi z tym szarym mydlem to chyba jakis glupi zart. lub temat zalozyl jakis pedofil O:O:O

Gość tamtmarmmmrarmama
myszka, ale jak to niczym? przecież sama wodą nie zmyjesz. zapach nie będzie za ciekawy. przecież na kroczu pozostają resztki moczu

Absolutnie nie podmywaj żelem do higieny intymnej !!! Ju lepiej samą wodą. Ktoś tu dobrze pisał, skoro non stop szczypie, to jest stan zapalny i trzeba sobie z nim poradzić. Też z córką chodziłąm do ginekolog dziecięcej. Na takie zaczerwienienia pomagają nasiadówki w Tantum Rosa.

Gość mamaaaaaaaaaaa
no wlsnie tez mi sie wydaje ze sama woda nie wystarczy mocz jak mocz a jak sie podciera sama w przedszkolu po kupie sama woda dokladnie nie zmyje tego

Gość moja jak ma typowe
podraznienie czyli zaczerwienienie i ja tam szczypie,to po kapieli sudokrem jej wklepuje delikatnie ,bo jest gesty i boli ja jak sie smaruje,rano juz po bolu ,mysle ze to efekt tego ze dziecko nie potrafi dobrze sie podetrzec jeszcze i ma napewno delikatna skore,nie uzywaj kosmetykow dla doroslych,ja kiedys poparzylam malej rece kremem garniera do rak,posmarowalam jej rece swoim kremem i po minucie zaczela krzyczec a rece wygladaly jakby w pokrzywy wlozyla,dzieci sa delikatniejsze

Gość renatabeck
przecież sama wodą nie zmyjesz ... płyny do higieny są też dla dzieci, mam taki od Babycap, jeśli Twoja córcia skończyła 2 lata to bez problemu może go stosować, może rozwiąże wasz problem

Gość gość
Moja córka ma obecnie 5 lat , od samego początku jak wyszliśmy z pieluch miała zaczerwienione okolice intymne jak i srom, kąpana była w emolientach plus wszystkie kremy bez recepty używałam ale, w końcu poszłam do dermatologa i poleciła mi płyn do higieny intymnej firmy FITOMED ziołowy jest tani i dostępny w aptekach lub przez internet. Zanim zaczęłam ją podmywać tym płynem zrobiłam córce własną kurację . Kupiłam gencjanę wodną (fiolet) do wieczornej kąpieli wlewałam tego fioletu na początku sporo , żeby woda była dość mocno fioletowa i tak sobie siedziała w tej wodzie po wyjęciu i delikatnym osuszeniu okolice sromu smarowałam linomagiem zielonym i wszystko po kilku razach zeszło . Potem robiłam i robie kurację z gencjanie 2 razy w tygodniu i podmywam ja tym płynem lub zwykłą wodą .