Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mammi0000

Bezrobocie w Polsce a child benefit

Polecane posty

Hej. Mam pytanko. Pobierm w Polsce zasiłek dla bezrobotnych. Mam wstawić się w grudniu, żeby podpisać i dostawać go przez kolejne 4 miesiące. Jednak nie wiem czy jest sens , gdyż chcemy złożyć wniosek o benefit na dziecko tutaj w uk i nie wiem czy nie będzie z tym problemu, że mamy dochód z polski? I jeszcze nie planuje iść tutaj do pracy, nie w tym roku, może na wiosne, więc szkoda rezygnować. Sama już nie wiem. co sądzicie?

Gość lkjsdfluvtio hglk
ja powiem tylko jedno DO ROBOTY LENIU!!! a nie kase ciagnac zalosna kreatura :D:D

Gość same cwaniaki
i zlodzieje i jak ma byc dobrze na swiecie? jak nie chcesz isc do pracy, to po co sie zapisalas do urzedu pracy? wyludzasz tylko pieniadze przeznaczone dla ludzi ktorzy naprawde sa w potrzebie i szukaja pracy. ty jestes tylko wyludzaczka, ktora za darmo chce kase z kazdych zrodel. jak ciagle bedzie przybywac takich ludzi jak ty to w koncu zabiora wszystkie zasilki zarowno w polsce jak i w uk i nie bedzie zadnej pomocy ludziom ktorzy naprawde jej potrzebuja, przez wlasnie takich cwaniakow jak ty... budzet panstwa tego poprostu nie wytrzyma, podatnicy i tak juz maja duze obciazenia podatkowe, nie da sie wszystkiego sfinansowac z ich coraz mniejszych kieszeni...

Gość kredka bambino
child benefit dostaniesz tak czy inaczej. A to, ze chcesz pobierac zasilek bo masz takie widzi mi sie...coz

No tak, urodziła bachora, a teraz ciągnie kasę i z państwa, od którego się odwróciła i jeszcze od państwa, w którym jest pasożytem. Typowa mamuśka.

Gość ona!
Autorka nie pytala o wasze durne opinie na temat tego czy wam sie to podoba czy nie. Nie rozumiem dlaczego ludzie sa tacy zawistni, kazdy robi i zyje tak jak chce nie wam to oceniac!!!!

Gość baba miała wąsy
a dlaczego nie mam to oceniać? a komu oceniać złodziei pobierających nielegalnie benefity w kraju czy też za granicą jak nie obywatelom i tym co płaca podatki? te pieniądze są przeznaczone dla tych którzy ich potrzebują a nie dla cwaniaków.

benefit o ktorym pisze autorka sie nalezy dziecku czy pracujesz czy nie... nie mylic pojec i sie nie spinać bo po co

Gość krakersy serowe
pewnie, że to nieuczciwie wobec państwa, ale każdy żyje po swojemu i nie nam to oceniać. Z tego co się orientuję benefit nie jest zależny od zasiłku. Zastanawiam się tylko, czy opłaca Ci się przyjeżdżać do Polski żeby stawić się w UP... ale to już Twoja sprawa.

Gość hehehehehe.........
Jak moga w UP wiedziec, ze nie mieszka w POlsce? :D Przeciez zabraliby jej te grosze bo faktem jest, ze ona NIE SZUKA pracy w Polsce. Wiec kasa sie jej nie nalezy. W UK najwidoczniej nie dostanie jobsekeers wiec tlucze te kilka funtowz PL. :D