Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andrzejj2012

Czy potrafiłby kotś zinterpretować wynik rezonansu głowy ?

Polecane posty

Gość andrzejj2012

Badanie MR wykonano w sekwencjach T1, T2, DWI przed kontrastem, wielopłaszczyznowo, bez kontrastu (z powodu silnych artefaktów ruchowych badanie przerwano w płaszczyźnie czołowej T1 po kontraście w trakcie wykonywania sekwencji) Drobne obszary naczyniopochodne. Poza tym intensywność sygnałów istoty białej i szarej w granicach normy. Nie stwierdza się patologicznego wzmocnienia pokontrastowego. Układ komorowy nadnamiotowy, nieposzerzony, asymetryczny - lewa komora boczna szersza, niż prawa. Struktury tylnojamowe i komora IV w granicach norm. Przestrzenie płynowe przymózgowe nieposzerzone.

Gość nie znam się zbytnio ale
wydaje mi się ok.A na co się diagnozujesz?

Gość andrzejj2012
Tak dokładnie, to nie wiem, na co. Neurolog szuka przyczyny niejasności w EEG w dzieciństwie oraz moich zawrotów głowy, bardzo silnej nieśmiałości, ciemności przed oczami i nadpobudliwości ruchowej.

Gość może po prostu masz
nerwice.Idź do dobrego neurologa,niech zinterpretuje te wyniki.

Gość andrzejj2012
Wizytę u neurologa mam za miesiąc.

Gość puzon,
Drobne obszary naczyniopochodne mogą oznaczać minimalne niedokrwienia. Asymetria w układzie komorowym może oznaczać jakieś niedotlenienie lub początek wodogłowia, ale może też być normą. Widzę również, że przerwano badanie w płaszczyźnie czołowej, być może rezonans będzie trzeba powtórzyć. Poza tym wszystko jest w porządku.

Gość Bella ze zmierchu
Sądzę, że wróżka Eurydyka z TVN'u mogłaby postawić świetną diagnozę.