Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amigossa

bezsenność, brak okresu

Polecane posty

Gość Amigossa

2 miesiące temu odstawiłam Duphaston, brałam go z powodu nieregularnych miesiączek ale wszystko się ustawiło. Ostatni okres miałam 40 dni temu, od tamtej pory nie współżyłam, od 3 tygodni cierpię na bezsenność (z przerwami maks przespane 3 godz). Ostatni czas jestem w ogromnym stresie spowodowanym nadmiarem wszystkiego. Jam myślicie winowajcą jest stres, odstawienie leków, czy coś innego (teoretycznie ciąż odpada)? Było wiele podobnych tematów, ale żaden mi nie pomógł.

Gość Amigossa
dodam jeszcze tylko, że ze 2 tygodnie temu, miałam silne skurcze,takie jak podczas okresu, załagodziłam je tabletkami, a pozniej przeszlo

Gość Amigossa
nie ma jakiś naturalnych sposobów uregulowania wszystkiego? biorę magnez, piję melisę, ale to nie działa

Gość Amigossa
jak byłan na duphastonie, to równo 28

Gość Amigossa
25-35 dni

Gość Amigossa
ten okres, który miałam po odstawieniu tabletek też miałam po 28 dniach, jestem już wyczerpana tym całym niespaniem, nie mogę już logicznie myśleć, co odbija się nie korzystnie na mojej pracy, a do lekarza w najbliższym czasie się nie wybiorę, bo muszę w podróż służbową za granicę jechać na 2 tygodnie

W tej sytuacji bedziesz musiala wybrac sie do lekarza,bo faktycznie miesiaczka sie dosyc przeciaga.A nerwy tez maja wplyw i moze powinnas isc do apteki i zapytac o cos ziolowego na uspokojenie i na sen,bo sie wykonczysz.Czy chorujesz moze na jakies choroby typu policystyczne jajniki lub masz torbiele?

Amigossa@ Po pierwsze - musisz wziąć za niezmienną zasadę chodzić spać najpóźniej o 23-00. A lepiej do 22-30. Po drugie - musisz zadbać, żeby w pokoju gdzie śpisz była absolutna cisza! Po trzecie - w pokoju ma być maksymalnie ciemno. Nawet światło cyferek zegarka może być przeszkodą uniemożliwiającą głębokie zasypianie. Po czwarte - kup sobie zioła: mięta, melisa, szyszki chmielu i kozłek lekarski. Zrób mieszankę, parz codziennie w litrze wrzątku i pij ciepłym w ciągu dnia. Tylko uważaj z prowadzeniem auta!!! Najlepiej większą część naparu wypić bliżej wieczora. Jeśli po 2 tygodniach sytuacja z okresem nie poprawi się - skontaktuj się ze mną na maila: studiorem@gmail.com

Gość Amigossa
Okiennice, które mam gwarantują mi, że w nocy nie widzę totalnie nic. Z zegarka baterie wyciągnęłam bo przeszkadzało mi tykanie, telefon wyciszony bez wibracji. Z godzinami chodzenia spać eksperymentowałam próbowałam wcześnie, ale kręciłam się tylko na łóżku do piątej, później trochę przysypiałam, gdy to nie działało to, zaczęłam wykorzystywać ten czas na co innego. Formy relaksacyjne, spacery, picie mleka, też nie działało, ostatnio coraz częściej robi mi się słabo, nie mówiąc już o wykończeniu psychicznym. Chętnie wypróbuję, te twoje zioła, dziękuję. Tylko nie wiem gdzie dostanę te szyszki chmielu, poszukam jakiegoś sklepu z ziołami.

Gość Amigossa
Teoretycznie nie powinnam być w ciąży. A wiesz coś na temat tego, że początki ciąży i bezsenność mogą iść w parze?

Ja mialam wlasnie bezsennosc bedac na samym poczatku ciazy,nawet nie bylam jeszcze swiadoma,ze w niej jestem.Poczatkowo bralam to za znak,ze niedlugo dostane miesiaczke,bo czesto tak mialam przed,ze spac nie moglam.Najlepiej zrob dla pewnosci test i udaj sie tez do lekarza

Gość Amigossa
Dziękuję Ci bardzo za pomoc :)

Gość zbadaj tarczyce
:)

Gość lesia254
Zajmuję się medycyną naturalną ,odżywianie komórkowe Polecam bardzo dobre naturalne preparaty firmy VISION-której jestem dystrybutorem.zawierają naturalne,roślinne mineralne składniki przetworzone przy zastosowaniu najnowocześniejszych technologi.posiadają wszystkie certyfikaty,przebadane w Wojskowej Akademii Nauk w Warszawie mam bardzo dobre produkty dla kobiet.Jeżeli jesteś zainteresowana napisz na meila dam więcej informacji.Napewno pomogą a nie zaszkodzą.Ola Możesz dzwonić 694954933

Gość lesia254
lesia254 przepraszam za bzdurną reklamę Nie podszywaj się pode mnie to nie reklama jakbyś była/ył trochę mądrzejsza/y to byś zapoznała/ł się z produktami i nie pisała/Ł głupot

Gość lesia24
jak ktoś zechce to sam znajdzie reklamiaro :P

Gość gość
zaczęłam w siebie wierzyć. U mnie wyglądało to w ten sposób że godzinami siedziałam w domu, prawie z nikim sie nie spotykałam...Starałam sie jakos zabic ten wolny czas, czytałam książki ,siedziałam przed kopmuterem ale juz nie miałam sily...Miałam dosyc tej rutyny. Czasami czułam sie jakbym siedziala w klatce z ktorej musze sie wydostać...pomogło mi oczyszczenie aury ze strony http://energiaduchowa.pl , wzięłam 5 sesji i po pewnym czasie los zaczął się do mnie uśmiechać. Teraz już wiem, że to nie los, lecz ja po prostu stałam się pewniejsza siebie. Przed oczyszczeniem czułam się jakbym dźwigała na sobie jakiś ciężar, a teraz wręcz przeciwnie- jestem lekka jak piórko : )

Gość gość
U mnie wyglądało to w ten sposób że godzinami siedziałam w domu, prawie z nikim sie nie spotykałam...Starałam sie jakos zabic ten wolny czas, czytałam książki ,siedziałam przed kopmuterem ale juz nie miałam sily...Miałam dosyc tej rutyny. Czasami czułam sie jakbym siedziala w klatce z ktorej musze sie wydostać...pomogło mi oczyszczenie aury ze strony http://energiaduchowa.pl , wzięłam 5 sesji i po pewnym czasie los zaczął się do mnie uśmiechać. Teraz już wiem, że to nie los, lecz ja po prostu stałam się pewniejsza siebie. Przed oczyszczeniem czułam się jakbym dźwigała na sobie jakiś ciężar, a teraz wręcz przeciwnie- jestem lekka jak piórko : )