Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grycannkaaa

Stan zapalny?

Polecane posty

Gość grycannkaaa

Mam problem, bowiem tydzień temu uprawiałam z chłopakiem petting, on skończył w mojej dłoni, nie wiem czy miał sperme na palcach, ale zrobił mi palcówkę, ciągle czuję ból w podbrzuszu, ból prawego jajnika i zaobserwowałam białą, gęstą, grudkowatą wydzielinę. Obawiam się, że to może być ciąża. Dodam też, że mam zaparcia. Może to być jakieś zapalenie, czy raczej ciąża jest bardziej prawdopodobna? Pomocy! Wariuje już

Gość aaaaanaa
daj spokój-mało prawdopodobne że to ciąża, a biała grudkowata wydzielina jest raczej objawem grzybicy pochwy niż ciąży. Smaruj się clotrimazolemi zakładaj przez kilka dni na noc lactovaginal.Jak nie przejdzie to musisz iść do lekarza po silniejsze leki.

Gość grycaaankaa
Oby to grzybica... jeszcze mam taki problem, że przed i jeszcze trochę w czasie pettingu miałam plamienie, to nie była typowa miesiączka, tylko plamienie. Na 10000% nie mogłam zajść wcześniej w ciąże, więc to nie było tym spowodowane. Może być inne wytłumaczenie? Dodam, że mam 17 lat i jestem dziewicą. Proszę o odpowiedź.

Gość grycankaaaa
dodam, że to plamienie, było "w ramach" miesiączki. Zwykle nie mam zbyt obfitej oraz przyjmuje dużo witaminy C. Mam mdłości ... cały dzień, ale czy to może być przez stres? Baardzo się denerwuję, że mogę być w ciąży. Jeszcze te objawy... Ale w 1 tygodniu od zapłodnienia chyba to nie możliwe, aby już tak to odczuwać?

Gość grycankaaa
ok, zdaje sobie z tego sprawę, ale przed palcówką oraz w trakcie miałam tylko plamienie, w terminie spodziewanej miesiączki...

Gość bezuśmiechu
Ja na twoim miejscu jednak nie cieszyłabym się, że to jednak grzybica - ją bardzo ciężko wyleczyć - idź do lekarza po odpowiednie leki bo tylko tak sobie pomożesz - później odbuduj mikroflorę pochwy probiotykiem dopochwowym - mnie pomaga invag - działaj profilaktycznie - probiotyki ci w tym pomogą bo kolonizują pochwę tymi właściwymi bakteriami lactobacillus i utrzymują w niej właściwe pH.

Gość grycaankaaaa
cieszyć się nie cieszę, ale wole grzybice, którą z pewnością dam radę wyleczyć niż ciążę... ale sama już nie wiem, nie mam żadnego śluzu już, od dzisiaj nic mi już nie dolega... nie wiem co się dzieje, może stres :( chciałabym wreszcie wywołać @, jakie są najlepsze sposoby?

Gość lady bronka
chyba musisz po prostu czekać. skoro jesteś dziewicą prawdopodobieństwo ciąży jest niewielkie. spróbuj brać jakiś czas czas probiotyki "kobiece", np. provag doustnie. jeśli miesiączka się nie pojawi, bądź będziesz miała znowu jakieś niepokojące upławy idź do ginekologa, bo będzie to trzeba sprawdzić.

Gość grycaankaaaaa
z pewnością się udam do ginekologa, jak @ nie wystąpi, ale teraz już w jakieś schizy popadam, więc wole zapytać bardziej doświadczone. Teraz tylko piersi mnie bolą, czasem podbrzusze, tak jak przed okresem, mam nadzieje, że to to :) zawsze się narzeka na okres, a teraz takie wyczekiwanie :)

Gość eRzecznik Polpharma
Witam, Z opisu sytuacji zapłodnienie wydaje się mało prawdopodobne ale proponuję wykonać test ciążowy, który odpowie na pytanie. Dolegliwości zgłaszane nie są charakterystyczne dla tygodniowej ciąży. Prawdopodobnie jest ich inna przyczyna. Należy się poddać badaniu ginekologicznemu. Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady. Jeżeli masz więcej pytań do Eksperta zapraszamy na stronę: www.leczpaznokcie.pl

Gość misiaczek24
Chłopak miał widocznie brudne dłonie i spowodował u Ciebie infekcje grzybiczą. Najlepiej udaj się do ginekologa, przepisze odpowiednie leczenie. Pamiętaj o odbudowie mikroflory stosując np. dopochwowy lactovaginal.

Najprawdopodobniej jest to infekcja grzybicza. Powinnaś pójść do lekarza, bo objawy, jeśli się nasilą mogą być naprawdę nieprzyjemne. Leczenie nie jest szczególnie skomplikowane, a im szybciej się je rozpocznie, tym mniejszy będziesz odczuwać dyskomfort.