Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie żoneczka

pytanie o przedłużenie umowy na czas określony

Polecane posty

Gość taka sobie żoneczka

witam, mam umowę o pracę od 18.06.2010-31.12.2012 między czasie aneks ze zmianą stanowiska to moja druga umowa..i teraz pytanie dostanę wg prawa na stałe ? czy jest jakaś ewentualność ?bo słyszałam coś a jakiś aneksach na czas określony...wiem że umowa ma być przedłużona ale już dziś chce wiedzieć jak to może wyglądać..

Gość jkuy
aneks to tylko aneks a nie druga umowa, cgyba że żle zrozumiałam

Gość Czarna Kora
Umowa o pracę na czas określony może być przedłużana dwa razy. Po raz trzeci pracodawca musi zaproponować Ci umowę na stałe na czas nieokreślony albo... podziękować za współpracę :)

Gość widac ze jestes z
nie, nie bedzie od stycznia 2012 r weszla ustawa o kryzysie, wiec kazde (nie na stale) umowy sa liczone jako pierwsze.

Gość taka sobie żoneczka
moja pierwsza umowa 17.05.2009-17.06.2009 druga 18.06.2009- 31.12.2012 to będzie trzecia ? nie czaje tej ustawy antykryzysowej... powinni dać na stałe ? czy przedłużą sobie aneksem znów na czas określony i będzie dobrze z ich strony ?

Gość widac ze jestes z
aneks nie jest odrebna umowa, wiec nie jest liczony jako inna umowa gdybys miala podpisac nowa umowe to bylabym liczona jako pierwsza, bo zawarta w 2012r.

Gość taka sobie żoneczka
dziwne te przepisy.. to trzeba mieć 3 umowę zawartą w jednym roku żeby była na stałe ? chore