Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pinaowca

trądzik a wyjście na bal...KOMPLEKSY

Polecane posty

no masz rację pójdę na ten bal :) Ja w sumie sama z siebie nie nabyłam tego kompleksu, wszystko przez ludzi którzy nie potrafią zapytać z wyczuciem

Gość jaq
Visaxinium możesz sobie darować. Ja mialam zapchany jeden policzek od kremu BB i mi pomogło Skinoren a potem Acne Derm a na pryszcza meijscowo Benzance albo Brevoxyl. Wszystkie powyższe maści sa bez recepty. Pharmaceris mialam zielony z kwasem migdałowym, ale nic mi nie dal. Wrecz co jakis czas wyskakiwal nowy przyjaciel :D Teraz uzywam tylko Acne Derm i policzek jest ladny. No ale żeby nie bylo, ja mialam pare pryszczy i to nawet nie ropnych.

Gość fhjldsahfjdevfgyhet
hej jka sie wyleczysz, i odlozysz troche kasy to pomysl o imkrodermabrazji, i to takiej robionej nejlepiej u dobrego dermatologa a nie u kosmetyczki. takiej glebokiej

no tak całe leczenie mam pod kontrolą dermalologa i alergologa. Ponadto jeszcze laserem też miałam robione. Testy oczywiście też żeby dobrać leczenie. Pani dermatolog powiedziała że wyleczy to naturalnie ale na dzień dobry powiedziała do mnie "Boże Święty, dziecko czemu tak późno" więc wyobrazić możecie sobie jaki jest stan mojej cery. Jak zniknie trądzik i tak będę musiała zrobić coś z bliznami bo co z tego że jeden policzek mam już czysty skoro mam na nim tyle blizn że to to nie robi różnicy bo i tak wygląda tak samo koszmarnie tyle że nie jest napuchnięty

jeśli Pani dermatolog to wyleczy do końca to pewnie będę też pytała jej jak się pozbyć tych blizn

za uchem z prawej strony byłam tak napuchła od ropy że wyglądało to jakbym miała świnkę

Gość fhjldsahfjdevfgyhet
biedactwo:( moja kolezanka tez miala taki tradzik i jej blizny zostaly a ma przesliczna twarz jesli chodzi o rysy. nie wiem, czemu nic z tym nie zrobi:(

Gość podarte rajstopy
Dobra decyzja! :) Będę trzymać kciuki, zebys sie dobrze bawiła :) Ja w ogole nie rozumiem, jak mozna być tak niedyskretnym, nieczułym i robić człowiekowi jakieś komentarze z powodu trądziku:O Obcemu człowiekowi w dodatku:O Wiesz, mam sporo znajomych z podobnym problemem jak Ty i oni nigdy nie spotkali się z czyms takim, po prostu chyba kultura osobista, dobre wychowanie nie uznaje czegoś takiego... Obojetnie, czy mieszka się na wsi czy w duzym mieście. Co komu do tego, jak wygladasz, kogoś boli twój trądzik bardziej niz ciebie, bo nie rozumiem? :D Te komentarze to pewnie wynikają z kompleksów tamtych osób i z chęci dowartościowania się twoją osoba. Dlatego nigdy nie pokazuj, ze sie przejmujesz jakimś komentarzem. Nikomu nie "tłumacz" sie z trądziku. Odszczekuj ostro na każdą tego typu uwagę, żeby wiedzili, że mają nie poruszać tego tematu. Potem bedą juz sie bali to robić. ;)

wiesz u mnie ludzie żyją plotką i nieszczęściem innych, przedtem byłam jedną z dziewczyn która miała powodzenie niemal u wszystkich chłopaków w wiosce i tu buuuummm!! takie coś i mają sensację. Chociaż z ich gadania są też małe plusy bo np osoby które ze mną przebywają nie widzą czy cera się poprawia czy nie a oni ostatnio mówią że jest lepiej. Gorzej jak się trafią łosie co nie rozróżniają blizn od trądziku i mówią że strasznie to wygląda.

wiesz u mnie ludzie żyją plotką i nieszczęściem innych, przedtem byłam jedną z dziewczyn która miała powodzenie niemal u wszystkich chłopaków w wiosce i tu buuuummm!! takie coś i mają sensację. Chociaż z ich gadania są też małe plusy bo np osoby które ze mną przebywają nie widzą czy cera się poprawia czy nie a oni ostatnio mówią że jest lepiej. Gorzej jak się trafią łosie co nie rozróżniają blizn od trądziku i mówią że strasznie to wygląda.

Gość jaq
Jezeli chodzi o blizny to laser i/albo kwasy u dermatologa. Ale juz teraz moge Cie przestrzec że może niewiele to pomoże. Poczytaj sobie nim zdecydujesz sie na usuwanie blizn o laserach. Czasami nieuczci dermatolodzy naciagaja zdesperowane kobiety obiecujac im cuda. Jezeli zdecydujesz sie na kwasy to tylko u dermatloga a nie u kosmetyczki!

no tak masz rację najpierw na pewno nie zdecyduję się na laser tylko na coś innego i właśnie u dermatologa mam zamiar z tym działać bo chyba bym padła jakby znowu to samo się zrobiło z moją twarzą

Gość justyna justynka justysia
olej laurowy ma ponoc dobre wlasciwosci odkażające i moze pomoc jesli komus nic innego nie pomaga. pogadaj zdermatologiem, bo to tanio a moze pomoc.

tyle że jak poproszę o jeszcze jakieś leki to chyba pół dnia spędzę na ogarnięcie tego chociaż i tak bardzo dużo cvzasu teraz twarzy poświęcam. Wieczorem muszę całą posmarować małym pędzelkiem, poczekać aż wyschnie i poprzyklejać opatrunek co też zajmuje trochę czasu i nie zawsze się udaje za pierwszym razem

leczył się ktoś może tetralysalem??? Pytałam Panią dermatolog czy istnieje możliwość że trądzik wróci jak przestanę brać ale powiedziała że nie i w sumie nie wiem co mam o tym myśleć

Gość na taki trądzik
to ROA i po kłopocie :)

Gość justyna justynka justysia
olej laurowy to nie lek, tylko zwykly naturalny olej. jest jeszcze arganowy, poczytaj sobie. czasem te naturalne kosmetyki sa lepsze niz chemia. oczywiscie nie zaprzestawaj leczenia, ale jakby lekarze rozkladali rece, to masz, ile w tym prawdy to nie wiem, 3. Naszym olejem leczymy różnego rodzaju wysypki i trądziki. Pacjent, który pojawił się u nas w gabinecie cały w czerwonych krostach na całym ciele (nie wiadomego pochodzenia i z niepowodzeniem leczenia u dermatologa przez 2 lata !!!) po pół roku smarowania się naszym olejem nie posiada już żadnych krost. Skóra została wyleczona (podejrzewamy, że była to infekcja wirusowo - bakteryjna, z którą olej arganowy może sobie poradzić).

tak ok rozumiem tyle że u mnie jest problem nie na zewnątrz skóry tylko głęboko pod nią i z tym jest największy problem. Te preparaty co mam radzą sobie z tym co wyskoczy na zewnątrz tyle że jeszcze mam miejsca gdzie jestem opuchnięta

a może izotek ? byłaś na stronie forum izotek.pl ? tam ludzie dolaczaja zdjecia pokazuja jak walcza itp. Łykaj dużo cynku ! nie przejmuj sie ludzmi. Przykro sie robi wiadomo, mi kiedys wyszlo na wakacjach kilka pryszczy. Cale wakacje mi to zepsulo.

Gość podarte rajstopy
Zgadzam sie co do oleju laurowego. Oczywiscie, jako wspomagacza leczenia dermatologicznego. :) Próbowałaś Autorko moze tego: http://www.mydlarnia.info/mydlo-oliwkowo-laurowe-z-aleppo-35--cat-226-id-482.aspx ? Używam ja, moi "tradzikowi" znajomi i wszyscy są zadowoleni. Poczytaj sobie o tym. A z balu, mam nadzieję, nie zrezygnujesz? :)

nie nie zrezygnuje, już mu napisałam że jak bardzo mu zależy to mogę pójść i jakoś przeżyję :) Wiesz jeśli chodzi o to mydło to się trochę boję, jak na razie mam wszystko do myca twarzy i daje to rezultaty ale kto wie jak (odpukać) to wszystko zawiedzie to może spróbuję :) dzięki za podpowiedzi

tyle że ja nie mam zwykłego trądziku tylko już utworzyły się u mnie torbiele pod skórą i z tego co czytałam (a dużo czytałam) jest to jedna z najcięższych odmian. Próbowałam na prawdę wielu rzeczy i w sumie nic nie pomogło

Gość jih hig
Napisz jak udał sie bal :)

Gość probowałaś ?????????
a izotek próbowałaś ? miałam kiedyś kuracje tretysalem i gówno mi to pomogło kasa w błoto ... dopiero po 9 miesięcznym leczeniu izotekiem (najmocniejsze leki na trądzik) ma twarz normalną , a miałam pełne ropne krosty , guzy pod skórą zaskórniki i pełno syfy która potrafił tak bolec ze bałam sobie umyc twarz a o nałożeniu maści juz nie wspomnę