Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnkaLLLL

miał być ciemny blond jest bardzo ciemny brąz/prawie czarny - pocieszcie!!

Polecane posty

Gość AnkaLLLL

jestem po dekoloryzacji z czerni (marzec) ... potem były miedziane.... zimne blondy... ale chciałam bardzo jasne, prawie białe. Kupiłam Palette a10. Kolor wyszedł śliczny, ale na odrostach rudy jak diabli (odrosty trzymałam 40 minut, a swoje włosy mam z poziomu 7). Miałam dość eksperymentów, więc kupiłam Wellaton 7/0 (o ja sierota miałam kupić 8/0, ale pomyślałam, ze brzydko złapie). Pomalowałam pasemko - wyszło fajnie - ciemny blond. Napaciałam na całość, płucze a tu bardzo ciemny brąz! No rzesz... ku... I teraz pytanko. Wypłusze się chodz trochę? Pocieszam się tylko faktem, że w brązach mi do twarzy... :) Myć szamponem przeciwłupieżowym?

Gość AnkaLLLL
a jeszcze dodam, że włosy wyglądają jak ufarbowany kask :) Dzięki Bogu za zimę i czapki! :)

Gość myj szmaponem
przeciw łupiezowym on wypłukuje farbe nie rozumiem chciałas białe a kupiłas farbe ciemny blond , przecież to kolor szary ten najbardziej znienawidzony przez polki połowa tego kraju ma takie z natury , ja też ,nienawidze tego koloru jest koszmarny!

Gość AnkaLLLL
miałam straszne "doświadczenia z blondami". Przy ostatnim farbowaniu na blond stwierdziłam, że jeśli nie wyjdą ok, przestaje dręczyć włosy. Miały wyjść prawie białe, wyszły ładne na całości, ale odrosty mimo zastosowania wszystkich zaleceń - były brzydko pomarańczowe. Stwierdziłam, że mam dosyć. Postanowiłam mieć jasny brąz. A ze wiem, iż farba na rozjaśnianych włosach łapie mocniej - zamiast jasnego brazu kupiłam o 2 tony jaśniejszą czyli 7/0 (a powinnam 8/0 - no miałam w ręku :) )

Gość AnkaLLLL
a tak na marginesie. Może ktoś skorzysta - poczytałam, poszperałam - Wellaton 7/0 wychodzi bardzo bardzo ciemno praktycznie wszystkim - nie ma znaczenia czy włosy rozjaśniane, czy naturalne, czy praktycznie identyczne jak farba + siwe :P Pianka z Welli takiego samego koloru - też.

Gość łączę się w bólu
Też sobie kiedyś zafundowałam gustowny ciemny kask, oczywiście farbowałam z jaśniejszych na ciemniejsze. Casting Loreal, nie pamietam numeru, jakis jasny brąz. Teraz też schodzę z ciemnego blondu na jasny brąz ale dobrze mi idzie. Farbuję same odrosty i mam fajne włosy 3d. Bardzo naturalny efekt. Spod jaśniejszych tu i tam prześwitują ciemniejsze pasemka, tylko o jeden ton.

Gość AnkaLLLL
no gustowny kask to ja teraz też mam :) Kur.... 10 lat farbowałam na czarno, ściełam bardzo długie włosy na krótko po to by zejść z ciemnego bez szkody dla kłaków, a teraz koło się zatoczyło :P i mam bardzo ciemne :) No parodia. I tu wcale nie chodzi o samodzielne eksperymenty na włosach - fryzjerka nie polepszyła - wypuściła mnie z biało-żółtymi kudłami.

Gość łączęsię
Ano co fryzjerka. Zna twoje włosy lepiej niż ty? Mi po fryzjerce zzieleniały. Od tamtej pory farbuję sama, Kask miałam właśnie po tych zielonych. Spiorą się trochę, trochę sie przyzwyczaisz i będzie git.

Gość AnkaLLLL
bo problem z fryzjerkami jest taki - nie każda, która dobrze strzyże - dobrze farbuje. Moja niby zajebista a jak poszłam na ochłodzenie koloru zrobiła mi miks farby natury z farbą o złotych refleksach. Od kiedy żółte odcienie ochładza się złotymi refleksami? :) No ale co ja będe poprawiać kobietę. Toż poszłam do fryzjera a nie do kowala.

Gość zalezy jakie masz wlosy dlugos
ja mam ciut za ramiona ale geste, kup wit c blistry rozmiel je w pyl zmieszaj z szamponym albo szarym mydlem w plynie i naloz na wlosy cale jakbys farbowala na 2 godz sciagnie ci kolor na bank

Gość zalezy jakie masz wlosy dlugos
mi starczylo 2 opakowania na te dlugosc jakby co mozna lykac :) same witaminy oczywiscie

Gość maka paka :)
Farba z pziomu 7 na bank się wymyje. Myj wlsoy codziennie, a nie zaszkodzi tez spłukać wodą z cytryna.

Do Świąt i Sylwestra jeszcze masz trochę czasu więc z pewnością uda Ci się przywrócić włosy do odpowiedniego koloru. Ja generalnie nie eksperymentuje i jeśli chodzi o mnie to mam sprawdzone na sobie farby dwóch firm: Garniera i Avonu. Kiedyś próbowałam z innymi farbami i nie była zadowolona z efektów. A tak przy okazji jeśli któraś z Was jest zainteresowana to jest już dostępne nowe wydanie katalogu Avon: http://avon1.blox.pl/html

Gość AnkaLLLL
minęły prawie 2 tyg. I nic. Włosy dalej są bardzo ciemne :P No żesz.... myje, myje i myje. Odrosty tylko lekko pojaśniały.

Gość zrób kąpiel rozjasniajacą
wpisz w google , palette ma to do sibie ze trudno ja zmyć ja też sie załatwiłam wpierw loreal mousse jasny blond a na poprawe tragedii jeszcze wiekszą tragedią lorealem bezowym blondem przez dwa tygodnie bałam sie spogladac w lustra ale u mnie wypłukało sie do bardzo jasnego miodowego fajnego kolorku

Gość gość
Dziewczyny ja zafarnowalam loreal preferance ciemny braz wlosy.Wyszly kruczo czarne.Co zrobuc by je splukac ?

Gość gość
Dlaczego nie poszłaś do fryzjera?