Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jawq

Znieczulenie u dentysty

Polecane posty

Gość jawq

Jak mocne jest znieczulenie u dentysty? Tzn. czy jak będzie wiercił to będe coś czuła? Czy teraz są tak mocne znieczulenie że nic nei czuć? Ostatnio jak byłam w małym zakładzie to przynam że średnio te znieczulenie dawalo. Teraz podobno w dużych klinikach jest o niebo lepiej. Poradzcie coś bo muszę iść! P.S. jakie dentyste polecacie? jestem ze szczecina

Gość nbhguj
ostatnio miałam leczenia kanałowe,zakładanie impantu (czyli wiercenie w kości) Nie bolało nic, poza koszmarnie nadwyręzonymi ustami i tyłem głowy- bo leżałam ponad 2 godziny

Gość knsbwior
znieczulenie to kwestia indywidualna niestety. jednemu wystarczy odrobina, inny potrzebuje końskich dawek. ja niestety mam zwichrowane nerwy i bardzo ciężko mnie znieczulić. Nawet do zdejmowania kamienia muszę mieć znieczulenie :( W każdym razie jeśli jesteś ze szczecina to polecam dr pawła dobosza. Przyjmuje w swoim gabinecie na piastów -> http://www.dental.com.pl/ Ten lekarz rozumie że kogoś może boleć, nawet jeśli teoretycznie jest to nieuzasadnione. Zanim zrobi zastrzyk smaruje dziąsła przeciwbólową maścią. Bardzo delikatny. Jak zaczynasz piszczeć na fotelu albo chociaż drgniesz to on od razu przestaje wiercić i pyta czy boli, czy dać więcej znieczulenia, a nie jak niektórzy dentyści któzy wiercą i mówią "jeszcze chwilkę". Do tego ma bardzo nowoczesny sprzęt. No i jest na prawdę sympatyczny.