Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to_nie_bajka

BRAFITING - JESTEM BRAFITERKĄ

Polecane posty

Gość to_nie_bajka

CZY KORZYSTAŁYŚCIE? TROCHĘ MI SIĘ NUDZI, WIĘC KOBIETKOM Z PROBLEMAMI CHĘTNIE POMOGĘ W WOLNEJ CHWILI, O ILE DA SIĘ PRZEZ ŁĄCZA TO ZROBIĆ. ZACHĘCAM DO ZADAWANIA PYTAŃ. ODPOWIEM NA WSZYSTKIE W MIARĘ MOŻLIWOŚCI:-)

Gość gaułasjsj
Ja mam problem z doborem biustonosza :) Mam duży biust, który "ucieka" na boki. Mój problem polega na tym, że piersi "wylewają" mi się bokiem stanika. Jakie powinnam dobierać biustonosze? Nie chcę nosić jakiś mega zabudowanych:(

Gość gaułasjsj
moment znajde tylko miare :)

Gość to_nie_bajka
Piersi uciekają pod pachę, bo są duże. Ale to zupełnie nie problem - to normalne. Nie znaczy to, że nie dobierzesz sobie stanika. Jeżeli nie mieszczą się w misce, to znaczy, że jest za mała.Samodzielnie zmierzenie się miarą to tylko wstęp do poznania swojego rozmiaru, gdyż ten można zweryfikować tylko w trakcie mierzenia biustonoszy. Jestem bardzo doświadczoną braffiterką, prowadzę poważne warsztaty o tej tematyce, więc możesz mi zaufać. Czy masz w domu miarę krawiecką, bądź mieszkasz w mieście, gdzie są sklepy z bielizną oferujące dobór biustonosza? Skąd jesteś?

Gość gaułasjsj
kurde chyba nie znajde (remont w mieszkaniu) :(

Gość to_nie_bajka
Belle załóś swój tamat- będzie łatwiej:-)

Gość gaułasjsj
oj u mnie w mieście czegos takiego nie oferuja. U nas jest właśnie taka tendecja że- im większa miska, tym większy obwód wkurza mnie to strasznie :(.. Ale mam jeden idealnie dobrany stanik (chyba jedyny) więc może podam jego wymiary?

Gość to_nie_bajka
Jeżeli nie znalazłaś miary to nie problem. Najistotniejsze byś zrozumiała, że skoro Twoje piersi nie mieszczą się w miseczce, to noszisz źle dobrany stanik. Najpopularniejszym rozmiarem w Polsce jest rozmiar 75B, ze statystyk wynika, że 80% Polek nosi źle dobrany biustonosz. więc pewnie mieścisz się w statystykach:-)

Gość to_nie_bajka
podaj. A co znaczy, że jest idealny? Podpowiem, co oznacza idealny stanik: - obwód biustonosza w jednej linii z podstawą biustu, stosunkowo ciasno dobrany. -miseczki całe okalają piersi, - piersi nie bułkują się nad miską, nie ma też wolnej przestrzeni pomiędzy podstawą biustu a fiszbiną miski. - centralna część miseczek, złączenie przylega w dolinie między piersiowej, rozdzielając piersi:-) - fiszbiny celują w środek pachy -ramiączka są lekko ściągnięte, układają się w literke v na plecach.

Gość gaułasjsj
na tym biustonoszu ktory mam na sobie i uwazam ze jestidealny- nic sie nie wylewa itd. (no moze mogłby byc ciasniejszy bo jak podnosze rece do gory to czasem (zalezy jak uloza sie w nim piersi ;) ) to wychodzą kawałek dołem ) jest rozmiar 80 C, ale uważam że 75 byłoby idealne, a miska jest rozmiarów D Przeraza mnie to bo kiedys w jakims firmowym sklepie mierzyłam chyba E i był dobry. Już nie wiem jakiego rozmiaru mam ten biust :(

Gość gaułasjsj
a czy to prawda, ze przy duzym biuscie powinno sie nosić miekki biustonosz tzn. taki tylko z fiszbinami?? A nie sztywny?

Gość to_nie_bajka
brzmi przerażająco. 80 C musi zonaczać, że jesteś tęga ? Czy to oznacza, że masz około 90 cm pod biustem??

Gość to_nie_bajka
Duży biust to nie pretekst do wyżeczeń. Ja pracuję na rozmiarówce brytyjskiej, gdzie usztywniane miski występują aż do H. W zasadzie, którą wybierzemy - usztywnianą czy miękką determinuje kondycja naszego biustu, a nie rozmiar. Te o słabszej kondycji (piersi) lepiej leża w miękkich miskach. A pamiętaj, że miękka miska nie oznacza chowania i zakrywania biustu, bowiem w zależności od kroju może też perfekcyjnie ułożyć, zebrać , wyeksponować piersi:-)

Gość bgnhgjhgj
ja piernicze, jakie wymysły. za niedługo będzie taka profesja jak "majtkodopasowaczka" i ci bedzie pomagala dobierac odpowiednie majty. puknijcie sie w leb!

Gość gaułasjsj
nie jestem absolutnie tega :P Boże nawet tak nie mów jestem raczej normalnej budowy ani chuda ani gruba. Jakiś czas temu się mierzyłam (ale ważyłam kilka kg wiecej) i z tego co pamiętam : - pod biustem miałam OKOŁO : 70cm - a w piersiach 91?? jakoś tak.. Pamiętam że jeszcze się śmiałam, że mam prawie "idealne" wymiary bo blisko 90-60-90 kurde, że też nie mam miary bo sama zglupialam

Gość gaułasjsj
zaraz cos wykombinuje i sie zmierze chocby nie wiem co bo totalnie zglupialam

Gość to_nie_bajka
gaułasjsj wynika z tego, że powinnaś nosic jakieś 65 FF co oznacza, że masz o około 2 cm za luźny obwód. Wiesz jak niekorzystie wpływa on na zdrowie twoich piersi?? A do tego pewnie jeszcze na maxa ściągasz ramiączka. Jeżeli piersi wypływają dołem to dramat to oznacza, że przekroczyłaś dopuszczalną granicę pomiędzy prawidłowym obwodem a optymalnym.

Gość to_nie_bajka
przepraszam - o 20 cm nie o 2 !!!!

Gość gaułasjsj
uwaga zmierzylam sie paskiem od spodni z napisana jego dlugoscia :D odjelam tylko te cm co zostaly na kartce papieru w kratke (wiec to bedzie takie bardzo orientacyjnie) - BIUST - 94cm - POD BIUSTEM- 74cm

Gość gaułasjsj
nie przerazaj mnie FF???????? To brzmi jak jakies mega gigantyczne piersi ale az takich nie mam

Gość to_nie_bajka
ale przecież określenie symbolicznie nie jest odzwierciedleniem rozmiaru biustu, jego odzwierciedleniem jest miara w cm :-). Nie martw się, gdyby ten rozmiar się potwierdził to najpopularniejszy wśród Polek , które noszą już dobrze dobrane staniki. Reagujesz tak, bo Polska rozmiarówka latami była bardzo ograniczona. Ja pracuję na brytyjskiej, która rozpoczyna się od a, a kończy na k. Dzięki temu każda kobieta jest w stanie dobrac sobie perfekcyjnie stanik. Czy te 74 cm to na bardzo ciasno mierzone??

Gość to_nie_bajka
o to wyglada nawet jak 65G :P

Gość to_nie_bajka
mieszkasz daleko od trójmiasta??

Gość gaułasjsj
tak, inaczej wyjsc nie chce:)

Gość gaułasjsj
oj tak... Na drugim koncu polski prawie :(

Gość to_nie_bajka
wejdź na stronę www.lingeria.com - to strona salonu z brafitingiem, jest tu cała masa informacji o dobrze i źle dobranym staniku. Wejdź w poradnik sobie:-)