Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elka felka

Mój 12-tygodniowy synek nosi rozmiar 74...

Polecane posty

Gość Myk__mykddddd
nie tylko twój :) a ile mierzył i ważył jak się urodził?

Gość ojtam ojtam
wow - wszystko z nim dobrze?? moj nosił tyle na roczku..

3900 i 57. Tak, zdrowy jak ryba. Lekarka powiedziała, że wszystko okej, bo przy każdej wizycie pytam, czy to normalne.. Rośnie jak na drożdżach, i nie jest jakiś pulpet, bo nawet wałeczków nie ma, tylko jest DUŻY. Te rączki, stópki, nóżki... Babcia kupila mu takie kapciuszki rozmiar na 6 miesięcy. Za małe. Może zaraz po porodzie byłyby na niego dobre.

Nawet zjada więcej niż w jego wieku dziecko powinno, ale lekarka powiedziała, żeby mu nie ograniczać mleka, bo jest większy niż średnie dziecko i kalorii też potrzebuje więcej niż średnie dziecko... Wkurzają mnie te teksty: boże, jaki on duży!! To co mam zrobić, nóżki uciąć? :D

moj ma 9 tygodni i nosi 68 ..przy porodzie mial 3480 i 56 cm tez je wiecej niz norma..wazy teraz 7 kg juz wiec jak najbardziej ok tez z Twoim ..po prostu niektote dzieci szybciej rosna inne wolniej a poza tym jedne maja wiekszy apetyt inne mniejszy mnie tez wkurzaja teksty jaki duzy moj ma waleczki ...

i tez mi kaza ograniczac , ale to nie takie latwe , nie przetlumacze pkrzeciez dziecku 2-wu miesiecznemu ze za duzo je :-P

Gość kleofasa spod lasa............
elkafelka może to dziedziczne, Ty też jesteś dużą dziewczynką a mój tata mówi, że kurczaki karmione specjalnie przeznaczoną dla nich paszą z witaminami też szybciej rosną i są większe od tych które jedzą naturalnie, skubią trawkę i dziobią pszenicę to taka alegoria.

Gość wozeczekDla Antosiii
a moj nosil rozmiar 74 jak mial 10 miesiecy dopiero :) 13 miesiey wskoczyl w 80,teraz ma 18 nosi 86 :) Jest malutki :)

Gość mama dwóch dziewczynek
różne są dzieci, tak samo jak różni dorośli ;-) moja starsza córka była drobniutka od urodzenia, najdrobniejsza w przedszkolu, najniższa w klasie... teraz goni rówieśników, ale i tak jest w grupie "mniejszych". Młodsza od początku jest duża. Chociaż urodziła się przedwcześnie od razu nosiła 62 i przybierała 1kg na miesiąc karmiona tylko piersią ;-) bałam się, że jak tak dalej będzie to w rok będę miała przedszkolaka /w kwestii wagi i wzrostu oczywiście/ ;-) Ale jak zaczęła chodzić, biegać, to waga przestała tak rosnąć. Jest duża jak na swój wiek, ale szczupła i proporcjonalna. Myślę, że niepotrzebnie zawracasz sobie głowę rozmiarem swojego synka. Będzie po prostu dużym chłopcem, prawdopodobnie po kimś to odziedziczył :-) Najważniejsze, że jest zdrowy. A ludzkie języki sięgają zdecydowanie za daleko i tym akurat wogóle przejmować się nie warto.

Gość poiuhgfdxz
moja ma rok i nosi przewaznie 86, chociaz 80 tez sie zdarza- zalerzy od firmy

moj nosil,duzy sie urodzil i szybko rosl...rozmiar 62 byl za maly po tyg... za to drugi synek skonczyl juz 3mies i jeszcze niektore sztuki 62 dobre

Gość małyelff
Mój 5 tyg syn waży już 6 kg ale gruby też wcale nie jest wygląda na 3mc główkę też podnosi i trzyma jak 3mc dziecko a przy porodzie ważył 4.600 2 tyg po terminie urodziłam

Gość A moja malutka jest
Woow, moja ma 3.5 roku a nosi jak dla 2 latki czyli rozmioar 89 :o

Gość kamaliyka
Autorko sama do kruszynek nie należysz jak widzę to co tu się dziwić?:) Synek ma Twoje geny:)

Gość nie no każda?
amanda jesli twoj syn wazy 7 kilo to ile bedzie wazyl jak skonczy rok???????przeciez on ma 9 tygodni,to jakies nienormalne roczne dziecko wazy ok 10 kg!

Gość a jak moja koleznka urodzila
I dziecko mialo 64 cm? chudy byl ale dlugi. Sama do wielkich nienalezy.

Gość a jak moja koleznka urodzila
A znowu inna koleznaka ma dwojke dzieci. Starszego chlopca, ok 4 lat i mlodsza dziewczynke,rok i 2 msc. I oboje waza tyle samo. Chlopiec od urodzenia chudzina,drobniuki,a z panny kawal baby od razu po urodzeniu. Dziecko dziecku nie rowne.

Amanda - mi właśnie nie pozwolili ograniczać. Pytałam, czy robić rzadsze mleko, to lekarka zabroniła, powiedziała, że synek jest dużym dzieckiem i potrzebuje dużo kalorii by się prawidłowo rozwijać. Jak mu ograniczę to może wzrost trochę przystopuje, ale będzie niedożywiony. A wagi nie ma w genach, bo on nie jest gruby. A moje kilogramy, te ze stopki, to mi po ciąży zostały, ale nawet gdyby - mam je ze zwykłego obżarstwa i siedzącej pracy, sama się tak urządziłam, ale nie o tym temat. No ale mam 176 cm, mąż 186 - to na pewno mały ma w genach :) Wielką stopę też ma po mężu - 47 :O

Już w tydzień po porodzie środowiskowa zrobiła wytrzeszcz oczu na widok stóp mojego maluszka.

Amanda, mój ma 12 miesięcy i waży 6,700. To ten Twój skarbek to faktycznie fajna kluseczka musi być :)

Gość tededete
Ale i rozmiarówka ubrań dziecięcych jest różna. Moje dziecko ma 5 miesięcy, a w body r. 6-12m-cy(wg. producenta)juz się nie mieści!

Gość tededete
6-9 m-cy :)

Tak dla orientacji - nosi ciuszki z 5-10-15 nosi rozmiar 74. i to już tak na styk. Np. body, jak pampers po nocce fest napuchnięty to mam wrażenie, że zatrzaski w kroku same strzelą :D A z rozmiarówką fakt - dostaliśmy od kogoś niemieckie śpioszki roz. 54, i do tej pory są na niego za duże, mimo, że już przy narodzeniu miał więcej :D

Gość a mój synekkkkkkkkk
miał podobne wymiary po urodzeniu (58cm i 5800g ) teraz ma 16 miesięcy i nosi rozmiar 92 też mówią ze duzy ale ja i mąż równiez wysocy jestesmy jak sie mały urodził nosił ubranka 62 z tym ze 2-3tyg i trzeba było 68 a synek koleżanki ma 7miesięcy i nosi 68 (dużo jest po moim synku bo jej oddaje )

Gość oj nie przejmuj sie
takim glupim gadaniem...moj tez byl duzy i tez slyszalam, ze wielki, duzy, gruby itd...a teraz ma rok i "poszedl" na dlugosc i jest "normalny" -wazne , ze zdrowy:)

"gdzieś Ty TO nosiła" sorki, mogło głupio zabrzmieć. "gdzieś Ty takiego dużego dzieciaczka nosiła??"

a ja wlasnie nie kumam czemu moj taki grubcio ojciec dziecka szczuply , ja tez a maly taki pulpecik ;-)