Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o co kammman

wytłumaczcie mi dosłownie jedno zdanie z tego przepisu

Polecane posty

Wydaje mi się że chodzi o to, żeby formować prostokąt przy użyciu papieru do pieczenia a nie np. noża, bo się do niego masa może przyklejać. Ale jak to wygląda w praktyce to nie wiem, nigdy takiego czegoś nie robiłam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o co kammman
ja jestem tłukiem kulinarnym i nijak nie m9ge tego pojąc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie mam nicka
wg mnie zrobili blad. innej opcji nie ma :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaaaaaasne
Sawa ma racje - nie formowac batonow nozem, tylko papierem do pieczenia, wtedy masa sie nie przyklei. Nie wiem co tu jest nie do zrozumienia :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość c,.mxbxcmb
a najlepiej to sobie zwilż ręce wodą i formuj batony rąkoma ;-) nic się nie przyklei , zawsze tak robie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość c,.mxbxcmb
ok, tutaj doczytałam przepis. Im chodziło o to, aby wyrzucić masę na blachę, przykryć tym papierem i drewnianą łyżką, nozem lyb po rpostu łyką porozgarniać masę w kąciki blachy , zeby batonu miały równą grubość. Jak bedziesz to robić przez papier to masa się nie bedzie kleić. ALE RÓWNIE DOBRZE mozesz zwilżyć ręce, nóż, albo łyżkę i tez bedzie dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×