Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciążę planująca

ciąża a opryszczka - pomocy!!!!!!!'

Polecane posty

Gość ciążę planująca

moj ginekolog zlecil mi badanie na opryszczke, jako jedno z kilku przed ciaza. wyszlo, ze aktualnie mam infekcje, choc objawow nie mam zadnych. moj lekarz kazal sie wstrzymac ze staraniami 3 miesiace i powtorzyc badania. poszlam do drugiego i tamten powiedzial, ze to nie ma wplywu. i teraz nie wiem, co robic? czy ktos mial podobna sytuacje?

Gość a kazda taka sama
na opryszczke czy na wirus HPV?

Gość ciążę planująca
hsv czyli opryszczka

Gość a kazda taka sama
nie do końca jest to ten sam wirus,inny typ,dlatego pytam czy chodzi tylko o opryszczkę?tym wirusem mozna sie zarazic i zainfekowac dziecko w chwili porodu,pewnie dlatego lekarz kazal ci zrobic badania jakie masz objawy?

wirus opryszczki jejs juz zawsze, jesli kiedy kolwiek chorowalas to zawsze juz bedzie w tobie. bedzie sie uaktywnial zawsze kiedy bedziesz miala oslabiony organizm

Gość tak własnie jest
jesli nie masz wysypki opryszczkowej to znaczy ze nie masz aktualnie infekcji ale masz ją w ogolę w organizmie i zawsze będziesz mieć.

Gość ciaze planujaca
no wlasnie infekcja jest teraz, tylko bezobjawowa, bo mam i igg i igm dodatnie. wiem, ze juz zawsze bede miec wirusa. ale chce wiedziex, czy to ze infekcja toczy sie teraz moze miec wplyw na rozwoj zarodka. do porodu pewnie sie skonczy.

Gość hyhyhyhyhy
nie !! infekcja nie ma wpływu na rozwój zarodka !! Tymbardziej ze masa ciężarnych ma właśnie opryszczkę w ciąży Opryszczke kiedykolwiek w życiu miałas ? co innego jakbys teraz była w ciąży i po raz pierwszy zetkneła sie z opryszczką- jest to problem ale jesli już ją miałaś wszystko jest ok nie ma czego sie bac

Gość agnesska6754
ja byłam w ciąży i miałam 3 razy opryszczkę. Wszystko było ok tylko jak urodził się mój synek to kazali nam z nim jeździc na badanie słuchu ze niby mógł mieć przez to uszkodzony słuch ale wszystko było ok malutki zdrowy i tak też jest w większości przypadków...

Gość ciaze planujaca
wlasnie o to mi chodzi, ze nie wiem, czy opryszczka w ciazy - w sensie aktywna infekcja a nie tylko nosicielstwo - moze wplywac na dziecko. bo jesli jest jakies ryzyko, to moge poczekac pare miesiecy. a moj gin mowi, ze tak, a drugi, ze nie. i nie wiem, co robic przez to.

Gość hyhyhyhyhy
nawet aktywna infekcja ci nie zaszkodzi chyba ze będzie to pierwszy raz. Jak już miałaś to dziecko będzie zdrowe

Gość masz co chciałas
nie rozumiem? chcesz zajsc w ciąze jak nie bedziesz miała zewnetrznych sladów opryszczki?? i to ma byc niby bezpieczne dla dziecka?? No jaja se robisz? Przeciez nie wiesz z dokładnoscią co do kilku dni kiedy zaciązysz! A jak zaciązysz i złapiesz infekcje i wyskoczy oprycha to co usuniesz bo masz pryszcza? Albo jak przyjdzie isc do porodu a bedziesz miała opryche widoczną to niby co kazesz dziecku czekac z 2 tyg zanim ci syfki znikną?? Litosci!. Oprycha wychodzi kiedy chce i kiedy jej sie podoba a nie kiedy ty chcesz!! Wystarczy katar i jestes wysypana i gotowe!. Tego g....na sie nie pozbedziesz juz. jak juz masz to koniec kropka.

Gość hyhyhyhyhy
autorka jest biedna skołowana chodzi do ginekologa idioty co tylko wyszukuje chorób i lubi straszyć i co sie jej dziwić. Może ona nie ma pojęcia jak to działa no i nie wiemy co kretyn pseudolekarz jej naopowiadał

Gość piczkamoniczka
Nie swiruj. jak juz mialas opryszczke,to nic nie bedzie sie dzialo. W okolicach zajscia w ciaz mialam opryszczke mnij wiecej dwarazy na miesiac i dziecko zdrowe jak byk

Gość ciaze planujaca
no ale same widzicie, ze agneska napisala, ze jej dzieckp moglo miec przez to wade sluchu. do tej pory pecherzyki mialam raz - na ustach i to z 10 lat temu. dlatego licze,ze moze sie nie uaktywni w czasie ciazy, jak juz teraz przejdzie. wiem, zw gwarancji nie ma, ale moze.

Gość ciaze planujaca
up

Gość poroocznikova
Nic sie nie stanie,jak sie uaktywni. nic