Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfsdjfsdfg

Jakie prezenty dla rocznego dziecka

Polecane posty

Gość dfsdjfsdfg

Macie jakieś sprawdzone zabawki? Tak do 200zł

ja na roczek kupiłam Synkowi koleżanki taki jeździk-żyrafkę małemu się podobała, teraz super na niej śmiga

Na szczęście Mi nie Ty uwierzysz.. ale........... prezentem dla rocznego dziecka robi się ulgą dla rodziców. Pampersy. Ale Ty kup mu quada... czy jak to się pisze, albo laptopa.

Gość dfsdjfsdfg
Pampersy to ma ;) jeździk też :) rodzina się pyta co kupić a ja nie mam pomysłu

a jak ma sporo zabawek to polecam klocki lego duplo - minimum na wyrost, bo producent z tego co pamiętam to pisze że sa od 1,5 roczku.. a są drogie, a żeby coś konkretnego zbudować to trzeba ich kilka, jak nie kilkanaście kompletów

Gość agnesska6754
a może gąsienicę gawędziarkę moja córcia dostała i świetnie się nią bawi zabawka równiez pasuje dla chłopca

Gość zonaKraka
Piramidka drewniana (takie klocki nakładane na drążek), wieża z kubeczków, zabawki do kąpieli- u nas hitem były ośmiorniczki Tomy... A z drugiej strony, dziecko na bank ma jakieś swoje zainteresowania, tzn. po prostu coś co go interesuje. Mojego bardzo bawią prace porządkowe- dostał wiaderko z mopem i miotłą, bawi się tym już 8 mcy więc nieźle :) Oczywiście, nie zawsze zgodnie z przeznaczeniem. Ale to dlatego że zabawla jest podobna do "naszego" sprzętu, bo np. gotowanie lubi, ale kuchenką plastikową z kolorowymi naczyniami jakoś się nie interesował. Jak dziecko lubi prace plastyczne to papier, kredki, sztalugi, farbki- jak jeszcze za małe, to niedługo opanuje. Jak lubi zwierzątka, to książeczki, pluszowa czy plastikowa farma itp. Jak lubi muzykę to płyta dla dzieci, instrumenty muzyczne... Fajnym wyjściem jest kupienie wstępu na salę zabaw czy zajęcia dla maluchów. Chodzi o Twoje dziecko? Sama chyba wiesz co lubi, albo co się może przydać... nam część gości np. zrzuciła się na lekką parasolkę, bo nie wyrabialiśmy z ciężką spacerówką i wiedzieli że planujemy zmienić. A może dziecku na zimę dajesz kołderkę, poduszkę i dodatkowy komplet pościeli się przyda? U nas odpadały wszelkie kolorowe, nawet solidne zabawki, chyba że można po nich skakać... Synek nie patrzył nawet na telefon w kolorach tęczy, z obrazkami itp, za to kiedy bawi się w dzwonienie to używa jedynego który go zainteresował- z czarnego plastiku, dokładnie imitującego "dorosły" telefon. Miał też w poważaniu garnuszki na klocuszki, piszczące, świecące i ogólnie interaktywne zabawki, chyba że tak na 5 min... za to chętnie tańczy z lalką, a ostatnio wygrzebał pluszowego misia i chodzi z nim, bawi się, karmi go...

Gość skarbonka piesek
Moja siostra kupiłam mojemu synkowi na roczek taką skarbonkę http://mrjoy.pl/do/item/GLODPIES/Glodny-Piesek-skarbonka To nie jest zwykła skarbonka. Otóż, ta skarbonka nauczyła mojego dziecku, że nie je się pięniędzy! Zawsze jak znajdzie jakąś monetę to odrazu biegnie wrzucić i piesek zjada. Bo przecież piesek musi być nakarmiony.... :)