Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajahl

Ciąża - pytanie

Polecane posty

Gość kajahl

Witam, Od ponad tygodnia spóźnia mi się okres. Podejrzewam, że jestem w ciąży choć jeszcze nie robiłam testu. W środę mam umówione usg piersi i usg transwaginalne. I teraz pytanie, czy mogę zrobić te badania potencjalnie będąc na początku ciąży? usg piersi robi się między 5 a 10 dniem cyklu a skoro nie było miesiączki to chyba też trudno mówić o cyklu. I czy z usg trans. dowiem się już czy jestem w ciąży czy będzie potrzebne badanie krwi? Nie miałam nigdy podobnych "zmartwień" więc proszę o wyrozumiałość.

jesli jesteś w ciąży to na usg ginekolog zobaczy pęcherzyk albo i nie no ale dobrze jakbys na tą wizyte poszła już wiedząc czy w niej jestes czy nie .Jak gin mam marny sprzet to ma prawo nic nie zobaczyć. W ciązy nie ma przeciwskazan do robienia usg ani piersi ani tym bardziej przezpochwowego...

Gość kajahl
Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Do środy zamierzam zrobić test. Na razie boję się pójść do apteki żeby nie zapeszyć :)

Gość masz co chciałas
''nie zapeszyc''?? matko co za ludzie! czyli jak nie zrobisz testu to dziecko bedzie a jak zrobisz to zwieje?? Ciemnogród z tymi zabobonami!. Zapeszyc! hahaha.

Gość a no tak to jest
jak staraczki to testują 5 dni po owulacji i jęczą ze negatywny a inne boją się po terminie@ nie wiadomo czemu ....nie rozumiem ani tych ani tych

Gość kajahl
ależ musicie mieć frustrujące życie, że tyle w was jadu. współczuję. nie prosiłam o ocenę moich decyzji, więc uprzejmie - won.