Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shiho1

Zatrzymac powstawanie tego paskudztwa

Polecane posty

Gość Shiho1

A jak powstrzymać powstawanie rozstępów w okresie dojrzewania? Mam 16 lat,jestem chuda,wzrostu ani nigdzie cm mi nie przybywa a rozstępów coraz więcej. Pojawiają się od około 13 roku życia.Dowiedziałam się ,że to przez zaburzenia hormonalne.Robię już od dawna naprzemienne prysznice ciepłą i zimną wodą ,szoruję ciało szorstką gąbką,a one wciąż się pojawiają.Czytałam opinie o kremach zapobiegającym im,raczej nie są zachęcające.

Gość evvisli
Nawilżać, natłuszczać ile się da. Używaj kremów z mocznikiem (takie do stóp z ROssmana będą tanie a super), olejków do ciała. I zwróć uwagę na dietę, musisz jeść dużo białka (jaja, mięso, ryby, sery).m i tłuszczy (orzechy, tłuste ryby, olej lniany, oliwa). To wszystko jest ważne, żeby zagwarantować właściwe budowanie tkanek.

Gość martulkaaaa_________
a skąd dowiedziałaś się, że to przez zaburzenia hormonalne? z netu, czy od lekarza? bo jak nie byłaś u lekarza, to polecam wizytę u endokrynologa, pewne zaburzenia hormonalne, które powodują powstanie rozstępów (np. nadmiar kortyzolu) trzeba leczyć i przy okazji przestaną też powstawać nowe rozstępy jeżeli to faktycznie jakieś zaburzenia hormonalne, to walka krememi i masażami jest skazana na porażkę