Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzta

zakrzepica

Polecane posty

Gość madzta

Witam mam 35 lat posiadam zakrzepice konczyn górnych czy ktoś posiada widze na ten temat

Gość lesia254
Zakrzepica, polega na tworzeniu się skrzepów krwi lub zakrzepu w żyłach głębokich. Choć może wystąpić w dowolnym miejscu ciała, zazwyczaj proces wykrzepiania ma miejsce w żyłach głębokich nóg i w okolicy miednicy. Czasem cały proces może pozostać niezauważony, ale często skrzep upośledza krążenie krwi, powodując wystąpienie objawów. Kończyny mogą stać się obrzmiałe i bolesne, co powoduje, że osoby cierpiące muszą zasięgnąć porady lekarza. Jeśli choroba jest wcześnie rozpoznana, większości przypadków nie stanowi zagrożenia życia, chociaż szkody wyrządzone przez skrzepliny w żyłach mogą prowadzić do rozwoju zespołu pozakrzepowego w około jednej trzeciej przypadków. Najpoważniejszym powikłaniem zakrzepicy żył głębokich jest skrzep krwi w żyłach głębokich, który staje się źródłem zatoru. Kiedy skrzep wędrując żyłami dotrze aż do tętnicy płucnej, to może być źródłem jej zatoru, który zazwyczaj jest przyczyną nagłego zgonu. W Ameryce Północnej, zator tętnicy płucnej jest drugą najczęstszą przyczyną nagłej śmierci. Mój sąsiad lekceważył ,a mówilam o preparatach, od dwóch lat nie ma nogi Polecam b.dobre naturalne tabletki firmy VISION-ANTIOX, SVELFROM, CHROMVITAL, dodatkowe...NUTRIMAX, PAX, DETOX. kontakt; 694954933 Jeżeli mieszkasz niedaleko Wroclawia zapraszam na badania komórkowe całego organizmu.