Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanaaaaa

hirsutyzm - brak przyczyn

Polecane posty

Gość fanaaaaa

pojawiło mi sie niechciane owłosienie (wąsik, broda, pod pępkiem, uda), mam przetłuszczającą swiecącą sie cerę, trądzik,wypadają mi włosy, więc poszłam do gina. było podejżenie o policystyczne jajniki, ale zrobiłam badania hormonalne na tarczyce, prolaktyne, testosteron, DHEA, Androstendion i wszystko jest w jak najlepszym porządku. gin zrobiła mi usg jajników i też wszystko w porządku, żadnych cyst... czy któraś z was miała podobnie? co może mi być?

Gość szz
Ile masz lat ? może to poprostu u ciebie efekt uboczny dorastania? Moja siostra ma 15 lat i owłosienie na plecach ,brzuchu, rękach. Były badania u ginekologa i endokrynologa ale też nic nie wykazały, może masz to po kimś z rodziny?

Gość fanaaaaa
mam 26 lat... :( zaczeło mi sie to około roku temu, nikt w rodzinie tego nie ma, moja mama ma teraz, ale ona jest juz z 15 lat po menopauzie (ma61lat)

Gość idealiaiaiajnnmmncb
moze nadnercza, moze hiperprolaktynemia

Gość idealiaiaiajnnmmncb
bralas moze tabsy antykocepcyjne? czym sie zywisz?

Gość ja tak mam. rosną mi włoski na
brzuchu,brodzie itp. byłam u endokrynologa,robiłam badania i nic nie wykazały. lekarka powiedziała,ze taka moja uroda. szykuje sie na laserowe usuwanie włosków--mam nadzieje,że pozbędę się tego kurestwa raz na całe zycie. ja juz choruję od kilkunastu lat na to,a golenie tylko wzmaga porost włosków i stają się gęsciejsze i mocniejsze.

Gość fanaaaaa
nigdy żadnej antykoncepcji nie brałam, prolaktyna jest idealna z badań wynika ze to też nie nadnercza staram sie żywic w miare zdrowo, warzywa, troche mięsa, sery, chleb, ale jestem łasuchem, wiec słodycze niestety tez zjadam miałam badania ogólne, to cholesterol, cukier i wszystkie podstawowe rzeczy też sa ok

Gość fanaaaaa
mnie jeszcze gin powiedziała, że byc może moje receptory na skórze(czy w mieszkach włosowych, nie pamietam dokładnie ) mogą być bardzo wrażliwe na męskie hormony i przez to...

Gość idealiaiaiajnnmmncb
ale dziwne ze dopiero od roku ja tak mam cale zycie--lat 24 od dziecka mam owlosione rece, nogi a potem doszedl brzuch, wasik, plecy etc bylam w szpitalu na badaniach w sumie ja tak mam od zawsze, ale zaniepokoilabym sie gdyby to stalo sie w ciagu roku nie wiem