Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagoda_26...

pytania o owulacje

Polecane posty

Gość jagoda_26...

Witam. Wiem ze podobnych tematow jest tu mnostwo ale potrzebuje pomocy w moim konkretnym przypadku. moje cykle maja po ok 32-37dni. Owulacje mialam w 23/24 dnu cyklu, w 29 dc kochalam sie z mezem bez zabezpieczenia. teraz jest 36 dc. Powiedzcie czy jest szansa ze zaszlam w ciaze? Chcemy zaczac starania o dziecko ale z takimi dlugimi cyklami nie wiem jak to wyjdzie:)

Gość Perw mobilna
Jeśli owulacja naprawdę wystąpiła w 23/24 dniu cyklu to nie ma szans na zajście w ciążę w 29. dniu cyklu.

Gość oj tam,oj tam;-)
Skad wiesz kiedy owulacja była? A druga rzecz-jakas krotka ta faza poowulacyjna u ciebie (wg twoich informacji)

Gość jagoda_26...
juz piszę. cukle mam dlugie, robie sobie testy owulacyjne zeby sprawdzac czy mam owulacje poniewaz cale zycie leczylam sie na pcos i po urodzeniu corki chcialam miec wszystko pod kontrola i sprawdzac czy wyleczylam sie z pco (bo czasem po urodzeniu dziecka wszystko sie normuje) corke urodzilam prawie 3 lata temu i do tej wiosny wszystko bylo jak w zegraku; od kilku miesiecy mam cykle ponad 30 dniowe i zawsze w srodku mam owulacje (potwiedzona testami i silnym kłójacym bolem jajnika); znam juz swoje cialo w tym cyklu owulacje mialam wyjatkowo pozno, wiec domyslam sie ze cykl bedzie dluzszy niz zwykle. ale chcialam was zapytac co myslicie o tej sytuacji to tyle

pozytywny test owulacyjny nie znaczy, że owulacja była. niestety nie masz żadnego gwarancji, że miałaś chociażby jedno jajeczkowanie. w domowych warunkach możesz to stwierdzić tylko mierzeniem temperatury.