Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bazummm

Co powinnam zrobić?

Polecane posty

Gość Bazummm

Moje dziecko ma anemię. Pierś ciąga co godzinę, nocą co 3. Czy to możliwe, że mam za mało pokarmu i się nie najada? Jak to sprawdzić? Może powinnam podawać raz lub dwa razy dziennie butlę a swój pokarm odciągać? Jadła godzinę temu. Teraz ściągnęłam tylko 40 ml, któe wypiła bardzo szybko i miała ochotę na jeszcze, a tu cycki puste... :( Co robić?

Gość jaaaaaaaaaaa natomiast....
Nie chodzi o to zeby dziecko jadlo dużo ale zeby jedzenie było treściwe. Jedz więcej wazyw (buraków) pij soki, jedz mięso. Ona je to co Ty wiec moze lepiej zmień swoja dietę. Nie chodzi aby jesc dużo ale zeby jesc zdrowo.

Gość Bazummm
Alez ja jem bardzo zdrowo...

Gość Bazummm
Alez ja jem bardzo zdrowo... Codziennie jem burki, mieso, jajka, ciemne pieczywo, zupe.

Gość Bazummm
up

Gość Bazummm
Nikt nie poradzi?

Gość Bazummm
Ty za to sie popisalas elokwencja.

Gość Bazummm
Wlasnie w ostatnie 2 tyg przybrala tylko 150 gr...

Gość na bogato
a ile ma miesiecy/tygodni? bo anemia w wieku kilku miesiecy jest normalna i fizjologiczna zazwyczaj a jesli jesz dobrze to mleko na pewno jest dobre, nawet gdybys glodowala to nie byloby w mleku wiekszej roznicy

Gość na bogato
no i skad wiesz ze "cycki puste"? po stabilizacji laktacji piersi nie sa juz przepelnione, czesto nawet miekkie a mleko i tak jest, laktator zwykle sciaga malo i nie jest to miarodajne

Gość i znów Joanna
lekarza się spytaj a nie na forum :( no co za wrrr :O

Gość Bazummm
Dziecko ma 2.5 miesiaca. Wlasnie w ostatnie 2 tyg malo przybralo. Nie jadla 2 h - spi, a ja laktatorem sciagnelam tylko 50 ml :/

autorko c o na to lekarz?rozumiem ze dziecko ma ZDIAGNOZOWANA anemie? (nie sa to Twoje przypuszczenia?) Jak Twoje wyniki krwi? Tak jak pisaly tu dziewczyny w karmieniu naturalnym nalezy pamietac ze: 1. laktator nigdy nie sciagnie tyle ile dziecko 2. nie ma czegos takiego jak nie tresciwe mleko 3. mleko naturalne jest szybciejstrawne niz mm (60-90 minut) dlatego dziecko czesto domaga sie piersi. Musisz dojsc do tego skad ta anemia, czy to tylko chwilowe, i pomoze suplementacja (tutaj juz decyzja lekarza w jaki sposob) czy jest to cos innego np dziecko ma jakis inny problem i jej organizm z jakis powodow nie przyswaja zelaza

Gość Bazummm
Anemia jest stwierdzona przez lekarza. Dziecko ma zelazo w normie, wiec w sumie nie wiadomo o co chodzi, bo hemoglobiny i czerwonych krwinek mimo to za malo. Corka dostala kwas foliowy w tabletkach i witamine B6. ostatnio ciagle wisi przy cycku, wnioskuje wiec, ze sie nie najada... Ale nie chce tez w kolko latac po lekarzach - a mala ma nietolerancje laktozy i sama sobie mleka nie kupie aby dokarmic. I sama nie wiem juz co robic.

Gość Bazummm
up

Gość tym razem życzliwie
Zwróciłam się do Ciebie w nowym temacie i tam ci napisałam co musisz zrobić.

Gość hhhmmmm
Kobietko czy tu nie masz na imie kasia? bo chyba cie znam...:)