Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kto Dostal

Kto Dostal wezwanie do zaplaty abonamentu rtv?

Polecane posty

Gość Kto Dostal

co z tym robicie? Zamierzacie placic te blisko 1600 zl?

Gość wrocław jest
to jest ponoć bezprawne

Gość kierowca bombowca
bzdura że bezprawne, chcesz mieć odsetki i komornika to nie płac, kolega zaplacił bo niestety musial, ja nie rejstrowałem tv wiec sie mi upieklo

Gość Kto Dostal
niestety, juz nie. Trybunal Konstytucyjny dwa lata temu dal podstawe prawna rozszczen... Do obecnych monitow dopisane sa odp.paragrafy...i sposob egzekucji dlugu, w razie jego nie splacenia...

Gość ffffffffffffffffasasaasa
a jak ja np. nie mam zarejestrowanego tv dla siebie. moga zadac odemnie zaplaty?

Gość Kto Dostal
za nierejestrowanych tez sie maja wziac ;) poki co - listonosza na kontrole wpuszczac do domu nie musisz, bo to nie policja. Ale jak oplacasz kablowke ... Nie wiadomo jak to jeszcze bedzie. Na razie na pierwszy ogien ida zarejestrowani...

Gość wrocław jest
wczoraj pisali na wp albo onecie (juz nie pamiętam), ze żeby ściągac dług obie strony dobrowolnie musiałyby podpisać umowę między soba a ściąganie abonamentu pod to nie podlega bo obywatel nie podpisywał z tvp żadnej umowy, a nie ma czegoś takiego jak umowa jednostronna

Gość monitoring
jak mi udowodnią,że mam tv?

ja nie mam znimi zadnej umowy podpisanej. mam kablowke i za nia place.

Gość wrocław jest
ale jeśli ja opłacam np. kablówkę to juz płace a możliwość oglądania programów (oni mają to przecież między soba dogadane) to dlaczego miałabym płacić 2 razy? to absurd, jaki sąd się na to zgodzi? trzeba to odwołać do Strasburga

Gość monitoring
poza tym że tvp nie ma nic ciekawego do zaproponowania to niech się zdecydują bo albo chcą żyć z abonamentu albo z reklam,jakoś komercyjne tv abonamentu nie wymagają ale wiadomo struktura dyrektorów i prezesów jest rozległa:O

Gość wrocław jest
dokładnie- ja tez podpisałam umowę z kablówką wiec jestem zobligowana do płacenia, wiadomo. a z tvp niczego nie podpisywałam-nie ma czegoś takiego jak umowa jednostronna

Gość minerwa18
chyba bym nie płaciła

Gość kierowca bombowca
ffffffffffffffffasasaasa kto ci powiedział że musisz mieć umowe? to nie tel komorkowy. wiem, że sie wezmą za mnie, ale przynajmniej uniknałem wstecznych 1600zl

i w tym myk. ze i za kablowke m,usisz placic i za amonament tv.

Gość monitoring
niech sie tvp zdecyduje czy chcą życ z abonamentu czy z reklam? komercyjne stacje jakoś nie potrzebuja abonamentu ale wiadomo,że struktura dyrektorów i prezesów jest rozległa:O

Gość monitoring
wrrr znów się coś wiesza:O:O

Gość kierowca bombowca
monitoring wynagrodzenia prezesów, betony i ramówka w TVP to jedno co trzeba zmienić, ale TVP musi istniec, o niebo lepszey repertuar niż zapackany szmelcem i reklamami TVN czu Posat, nie oszukujmy sie w TVP reklamy musza być ale sa w przerwach nadawane, a nie jak w TVN mega hit z lat 80tych poprzeplatany 1h reklam, o poziomie ich programow nie wspomnę.

Gość wrocław jest
ale z jakiej racji ktoś ma płacić 2 razy za to samo? jaki sąd wyda taki wyrok, który już na gołe oko jest machlojką. moim zdaniem to nie przejdzie, ja z tvp żadnej umowy nie podpisywałam

Gość monitoring
dlaczego uważasz,że musi istnieć? w ogóle to po co dziś tv wszystko jest w necie,ja korzystam tylko jak potrzebuje konsole albo kompa podłączyć a tak to nawet nie włączam

Gość kierowca bombowca
ale sad nie musi wydawac wyroku, jest prawo nakazu płacenia wiec placiesz, to nie podlega sadowi, ty możesz sobie podac sprawe do sadu prywatnie, niestey przegrasz sa podtrzyma nakaz, i co z tym zrobisz?

Gość njjjajajaram
w UK to jest tak, ze jak masz odbiornik TV to musisz placic licencje na odbieranie jakichkolwiek kanalow. Jezdza takim samochodem z antena tam gdzie nie placa i widza gdzie jest odbiornik, potem niestety masz przesrane, placisz grzywne i masz w papierach

Gość wrocław jest
ale to jest absurd!!! powołam się na Premiera, który namawiał do niepłacenia:p

Gość kierowca bombowca
monitoring, musi istniec powszechny wolny i niekodowany dostep do informacji, nie ty tylko jesteś na swiecie tylko miliony innych obywateli, starszych ludzi itp

to wychodzi na to ze kazda osoba bedzie sprawadzana pod katem placenia za abonament tv.? a czemy wczesniej za to sie nie wzieli? kasy potrzebuja?+

Gość wrocław jest
no ok, ale to nie jest tak ze ja nic nie płacę-płacę miesiecznie 70 zł za kablówkę, właśnie za to żeby móc oglądać, więc niech sie odwalą

Gość monitoring
jest tyle innych kanałów odbieranych drogą naziemną,że dostęp do informacji na pewno jest a ,że wymyślono prawo to nie znaczy,że obywatele muszą się z Nim zgadzać. Mało to bubli prawnych w Naszym kraju.

Gość njjjajajaram
dlaczego tak sie oburzacie, w uk tak bylo jest i bedzie, ludzie tez placa za kablowki, ale licencja na tv musi byc zaplacoona i koniec, nikt nie placze. tylko, ze u nich to bylo od poczatku egzekwowane prawnie

Gość monitoring
i zapewne mają jasne zasady a u Nas jest kręcenie mataczenie i kombinowanie. Ponadto prawda jest taka,że szukają kasy bo brakuje, jak starczało to nikt się nie czepiał. Trzeba być od początku konsekwentnym a nie robić ludziom wodę z mózgu

Gość kierowca bombowca
monitoring, owszem ale to juz jest odrebna sprawa, prawo jest i nie zawsze jest ono sprawiedliwe czy logiczne, ale juz PRL sie skonczył i nie ma jak z tym walczyc niestety, kiedy na ulice ludzie zaraz wychodzili, dziś siedzisz z podkulonym ogonem i płacisz. Oczywista sprawa że nalezy poprawic system, kto placi abo kablówki czy np. Cyfre+ i jest tam TVP powinien byc zwolniony z opłaty a TVP powinno sie jednak rozliczac z tymi firmami, tak powinno byc ale nie jest i nie będzie.