Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kto Dostal

Kto Dostal wezwanie do zaplaty abonamentu rtv?

Polecane posty

Gość kierowca bombowca
njjjajajaram, my jesteśmy gnojeni, nie porownuj niemiec czy palantów angielskich, jakie warunki zycia i zarobków u nas?

Gość diviannna
w uk tez kombinuja jak moga zeby nie placic, i nie pisze tu o polakach, kupuja tv np na rodzicow swoich ktorzy placa juz licencje, albo na znajamoch ktorzy placa, albo pisza ze nie posiadaja tv i ci daja im spokoj na kilka lat, itp

Gość Kto Dostal
hm, czyli nie ma juz sposobu unikniecia tej oplaty..? Niby caly czas w Sejmie trwaja prace nad nowa ustawa o abonamencie (cos slyszalam, ze do oplat za prad obligatoryjnie kazdy mialby doliczane), ale...konca nie widac. A ja, glupia, premiera posluchalam i teraz sie budze z reka w nocniku. Zdrojewski ostatnio "tlumaczyl", ze premier nazwal abonament haraczem i owszem, wcale sie z tego nie wycofuje. Ale to nie oznacza, ze nawolywal do nie placenia tegoz....tylko do zmian prawnych :o

Gość njjjajajaram
czy ja wiem, wynajem domu ok. 700f a minimalna placa miesieczna to ok. 900f na reke - podobnie jak w PL samotny nie wynajmie, kredytu tez nie wezmiesz. rachunki gaz, prad dolicz sobie kolejne 300f na 3 miesiace, internet - 30f miesiecznie, policz ubezpieczenie samochodu, paliwo, dojazdy, to wam wyjdzie jakie to wspaniale warunki sa. Nie przeliczajcie na zlotowki, bo wam sie wydaje ze jak masz 1000f w UK to masz tyle co 5000zl. Nie prawda, to tak nie jest. ja place 830f miesiecznie za dom, rachunki, wode, internet. Jakbym byl sam, to bym mial problem. Tak jak w PL jest, tylko ludzie inni, jest mozliwosc zasilkow, doplat, no i zarcie tansze jest. Te 6-9f na godz dostaja ludzie nawet na stanowiskach wyzszych niz zmywak czy fabryka, bo gdzies w biurze, sekretarka, np. w bibliotece, sklepie, na kasie, i tak dalej. nowy pracownik zarabia najnizsza na poczatku, bo tez jest kryzys. wiec sporo ludzi zarabia ok.1000f na reke miesiecznie i tez narzekaja, ze ciezko. O Anglikach mowie. W malym miescie mieszkam to wiem jak jest, starsze osoby nie grzeja w domach w zimie bo rachunki horrendalne. moze w Londynie jest inaczej.

Gość sasanka z mielna
a ja nie mam zamiaru płacić i mogą mnie pocałować w dupę!nie oglądam gównianej tvp! niech zwolnią Kamela Torbicką i cała bande debili to wtedy sie kasa znajdzie puszczają gówno i jeszczce chcą kasy?

Gość kierowca bombowca
njjjajajaram, jeśli stosunek zarobków do kosztow zycia jest podobny to dlaczego tyle mln ludzi wyjechało? mam przujaciół za granicą i jakośc to potwierdzają twoich wyliczeń, pozatym ja mówiac o kosztach mówie z sensie rodziny, zona i mąż pracuje i jest bardzo źle, z tego co ty piszesz jesli by byó dwóch to w takim razie 1000funtow zostaje dla siebie bo jeden wszystko oplaci

Gość kierowca bombowca
*nie potwierdzają

Gość njjjajajaram
odp jest prosta, BO TAM JEST PRACA I LATWO JA DOSTAC, latwo wynajac dom z ogrodem, a jak jestes ogarniety to i oszczedzisz sporo.