Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juuupiii

Powrot na emeryture do PL

Polecane posty

Gość teraz...
juuupiii- Ja Ci życzę jak najlepiej, żebyś zgarnęła tej emerytury jak najwięcej, w końcu na nią zapracowałaś. Ale życzę Ci też ZDROWIA i tyle w temacie:)

Gość dojuuupiii
powiem tyle: moja mama po x latach na zachodzie, gdzie wychowala dzieci (czyli mnie i mojego brata!) postanowial "wrocic" do Polski na emeryture! Nie na wies, nie na pipidowe tylko do powiedzmy jednego z wiekszych miast w Polsce. Wszyscy jej to odradzalismy. Ale sie uprala! I co? A to, ze wrocila po pol roku twierdzac "ze jest zmeczona psychicznie Polska"!! Mama moja, jako osoba aktywna, nauczona podrozowania, "przesiadywania" w kawiarniach byla zmeczona ludzmi, ktorym sie nic nie chicalo, nazekali, dyskusje tylko o polityce, jacy to wszscy biedni, kosciolek, choroby i "nie wypada, bo co powiedza sasiedzi". Najbardziej byla zaszokowana, ze obce kobiety ja krytykowaly "jak mozna zostawic dzieci same na zachodzie bez pomocy?". Dodam ze ja mam 32 a brat prawie 40 lat!!! Po tylu latach siedzenia na zachodzie ludziom sie zmienia mentalnosc i podejscie do zycia! Teraz mama chetnie jezdzi do Polski ale tylko "na troche" tzn. najwyzej na tydzien! I przyjezdzajac do domu, twierdzi, ze "musi odpoczac"!

Gość dojupii moj post
do jupii: ja wlasnie sie najbardziej obawiam, ze bedzie tak, jak piszesz, kiedy my zdecydujemy sie wrocic do PL na emeryturze. Narazie zyjemy za granica 10 lat, ale chyba chcemy wrocic do PL na emeryturze. Ale boje sie, ze wlasnie ludziom nic sie nie bedzie chciec, tutaj, gdzie mieszkam, ludzie rozkwitaja wlasnie na emeryturze, a w PL to najchetniej polozyliby sie do trumny i czekali :(

Gość pasi-konik
do jupi -- masz tu niezle stado wilkow, slonko - kup sobie polska gazetke , info-tips, tam sa porady prawnikow, dzwonisz i wszystko wiesz, jak nie mozesz kupic, to ci podam telefon do redakcji ,zamowisz z dostawa do domu i nie wystawiaj sie na pozarcie tej bandzie !!! heeh ...

Gość jasnowidz...
jestem pewna, ze juppie nie wroci do Polski.... ale dorze jest pomarzyc, ze mozna wrocic....

Gość gość
Polecam wizytę na stronie internetowej http://www.emeryturazanglii.pl - pomogli mi we wszystkich formalnościach związanych z emeryturą w UK. Bardzo pomocni ludzie.