Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna młoda bez welonu

Czy tak wypada? Robiłyście wesele? Kto za to płacił?

Polecane posty

Mamy z facetem spory problem. W czerwcu mamy wziąć ślub. Wesele miało być u moich rodziców w domu-mają duży ogród i mamy możliwość postawić tam taki duży ogrzewany namiot-pawilon,taki jak na różnych imprezach się stawia. I niby wszystko ustalone,ale powstał problem z przyszłą teściową. Mój facet nie chce zapraszać na wesele córki najstarszej siostry swojej matki,bo są ze sobą mocno skłóceni...A jego matka nam wyjechała z tekstem,że ona zapłaci za ten talerzyk ale nie chodzi tu o pieniądze a o ich relacje,bo te 4 osoby nie robią nam najmniejszej różnicy w kosztach. Ale że to córka chrzestnej,to jego matka rzuca głupie teksty. I w końcu stwierdziliśmy,że my za to płacimy i my decydujemy. A jego matka stwierdziła,że w takim razie ona nie przyjdzie wcale. No i się zastanawiamy czy w ogóle coś robić. Czy nie wsiąść po ślubie w auto i nie jechać na lotnisko i nie wyjechać od razu w podróż poślubną. Jak było u Was? Było wesele? Kto płacił i ustalał listę gości?

Gość oj tam, oj tam :)
u nas było tak, ze płacili w większosci rodzice. Ja bym wyslala zaproszenie, majac nadzieje ze nie skorzystaja. U nas tak bylo - jedni nie skorzystali ( jakas durna wyomwke wynalezli - myslalam ze umre ze smiechu) a drudzy byli, i powiem ci - miloscia nagle do siebie nie zapalalismy ale - bawili sie fajnie, wesele bylo udane- oni zadowoleni i my - bo nie ma wiekszej radosci dla mlodych niz zadowoleni roztanczeni goscie.

My chcemy być spokojni i szczęśliwi w tym dniu,a na tyle co znam matkę mojego faceta to ona jak zwykle coś wymyśli. Jak się syneczek od niej wyprowadzał,to oczywiście przypadkiem spadła z roweru i ktoś musiał się nią opiekować więc ja odebrałam klucze i się wprowadziłam,a on jeszcze 2 tygodnie się nią opiekował i tylko na chwilę zaglądał :O

Gość cv666666666najnizsza ok 800
kazdy placi za swych gosci i tyle gdzie problem?

Gość oj tam, oj tam :)
mam nadzieje ze nie liczysz ze to sie zmieni po slubie ?

Gość jfehuvfhrr
Pomysl ze slubem w kosciele i wyjazdem na wycieczke mi sie podoba :) Chociaz w sumie mozecie zaprosic wszystkich, wyslac zaproszenia-pewnie i tak znajda sie osoby, ktore nie przyjda. Wiec w sumie szkoda placic za puste miejsca przy stole. Lepiej wydac kase na cos pozytecznego-np. podroz poslubna. Nie lubie tych szopek z weselami, gdzie ludzie postaw sie a zastaw sie wyskakuja z kasy na wielkie bale, goscie maja problem, bo w koperte trzeba dac tyle i tyle i w rezultacie jest biba, na ktora przychodza sie nazrec, napic i po wszystkim jeszcze obgadaja. To Wasz dzien i Wasza decyzja, w jaki sposob go spedzicie. Ja bym proponowala ciasto i obiad w domu dla tych, ktorzy naprawde beda cieszyc sie Waszym szczesciem a potem podroz poslubna.

Tyle że jego kuzynka na pewno przyjdzie. Na parapetówkę jej nie zapraszaliśmy-proszona była ciotka z wujem,a ona z rodzicami przyszła-niby można tak robić że rodzice biorą ze sobą dziecko, tyle że ona ma 40lat,swojego męża i 2 prawie pełnoletnie córki :( a mimo to wciska się z rodzicami na parapetówkę bez zaproszenia.

Gość krakersy serowe
u mnie było duże wesele. Robili i płacili tak na prawdę rodzice, każdy za gości ze swojej rodziny. Impreza była w zaprzyjaźnionej sali bankietowej, rodzinnej dokładnie, więc koszta były niższe niż normalnie. Co do listy gości to szczerze mówiąc prosiliśmy wszystkich z rodziny - taka była wola rodziców i w sumie nie mieliśmy nic przeciwko temu... Myślę, że to Wasze święto i to Wy, niezależnie od wszystkiego powinniście dobrze się czuć. Zapraszajcie przyjaciół a nie wrogów ;-) a teściowa już teraz próbuje szantażu... cóż, w sumie wcale nie musi być na tym weselu... jak znam życie to taka szantażystka pierwsza przyleci ;-) Nie przejmuj się, z tego co obserwuję wesela i inne duże imprezy rodzinne zwykle wywołują wiele emocji... a z wyjazdem fajny pomysł, tylko może wypada jednak z rodzicami i świadkami uczcić ten dzień chociaż obiadem i kieliszkiem szampana?

Ale tu nie chodzi o kasę bo czy przyjdzie te 80 osób jak początkowo liczyliśmy czy 84 to jest wszystko jedno. Będą kucharki,więc nie jest liczone od talerzyka.

Moi rodzice stwierdzili,że to nasz dzień i my mamy być szczęśliwi i jeśli nie chcemy wesela to oni nie widzą problemu. Nie chce robić tak,że moja rodzina będzie w komplecie a facet będzie sam,bo wiem,że byłoby mu po prostu przykro z tego powodu. a jego matka już nagadała swojej drugiej siostrze i ta dzwoniąc z życzeniami do mnie na urodziny zastrzegła że jak jej siostrzenicy nie będzie to i ona nie przyjdzie :O Więc zamiast jakichś szopek wolę nic nie robić.

Gość dzieci rozwodników
Moi rodzice i rodzice męża są po rozwodzie. U nas był problem z moimi rodzicami,bo mama powiedziała,że jak zaproszę ojca to ona nie przyjdzie i on oświadczył to samo. raz w życiu byli zgodni. no i u narzeczonego też było nie za ciekawie,więc nic nie robiliśmy i mieliśmy ich gdzieś. I wam radzę to samo bo najszczęśliwszy dzień w waszym życiu będzie złym wspomnieniem.