Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika_ciężarówka

USG przez pochwę - kwestie higieniczne

Polecane posty

Gość monika_ciężarówka

Byłam niedawno pierwszy raz i byłam tak przejęta, że dopiero teraz naszły mnie wątpliwości. Lekarz włożył mi sondę pokryta żelem, nie zauważyłam, żeby nakładał na nią prezerwatywę. Leżałam na kozetce, na której było jakies prześcieradło, nie dostałam pod tyłek żadnego podkładu. Po wykonaniu USG musiałam się ubrac, potem okazało się, że ubrudziłam sobie bielizne i spodnie żelem, lekarz nie dał mi nic do wytarcia. Jak jest u was, czy lekarze zapewniają wam higienę podczas badania?

Lekarz zawsze zakładał prezerwatywę... na sondę :-D , zmieniał papierowy podkład na leżance i dawał ręcznik do wytarcia.

mj najpierw smaruje sonde żelem potem zakłada prezerwatywę i znowu smaruje żelem zeby bez bólu wprowadzić ja do pochwy. Zawsze daje mi ręcznik papierowy do wytarcia i zmienia ręcznik na leżance .Dodatkowo dostaję jednorazową spódniczkę zeby nie czuć krępacji po badaniu jak i przed mogę skorzystać z bidetu który znajduje się w gabinetowej toalecie.

Gość gfdgfdgggggggggg
moj ginekolog rowniez zaklada na sondę, przy mnie kładzie jednorazy podkład na fotel a po zakonczeniu badania sama sobie urywam kawalek recznika papierowego, ktory stoi obok...

Gość sądzę że kobiety chcą
U mnie nakłada prezerwatywę, podkłada ręczniczek papierowy pod pupę, a po badaniu daje ręczniczek do wytarcia.

Gość monika_ciężarówka
Nie no to nie rozumiem, dlaczego mój lekarz tak postąpił. Weszliśmy do gabinetu i ja od razu się rozebrałam i połozyłam. Boję się, że mogłam coś złapać na tej lezance :(

Gość a mój zakłada woreczek
foliowy, reszta jak wyzej:)

Gość oj tam, oj tam :)
wiec nastepnym razem zwroc uwage, ale moze ci sie przewidzialo ? W roznych miejscach, czesto robilam usg dopochwowe i nigdy nie spotkalam sie zeby lekarz nie zalozyl prezerwatywy, nie zmienil podkladu i nie dal mi papieru do wytarcia. Raz mi sie zdarzylo, ale to przez brzuch ze tak mnie ubrudził tym zelem ze majtki, dzinsy, baaa nawet stanik mialam brudny, no ale ... plam nie bylo

Gość kaska25uk
Miałam takie badanie w anglii ale przysięgam nie widziałam prezerwatywy . Może byłam aż tak przejeta .. Może nie Złożył

Gość tuttiruti
A ja się spotkałam z czymś takim i to nawet w prywatnej przychodni. Kładałam się na kozetce, gdy lekarz juz czekał, od razu wkładał mi to urzadzenie do środka. Tylko raz lekarz po badaniu wręczył mi papier do wytarcia, byłam tak zaskoczona że wzięłam go i poszłam do przebieralni, bo nie wyobrażałam sobie podcierania sie na oczach lekarza. I tak mnie zastanowiło, ze przecież nigdy żaden lekarz wcześniej mi tego nie dał.

Gość kaska25uk
A potem sie okazało ze mam jakies zakazenie. Móze nie założył i mnie zarazil

Gość praktycznie rzezc biorąc
niemożliwe,ze nie załozył prezerwatywy

Gość kaska25uk
Mam nadzije oki

Gość spotkałam sie z tym
ze lekarz zakładał palca od rękawiczki jednorazowej na sonde i wiecie ze ta rekawiczka obleciał 5 pacjentek - każda na sonde miała zakładany inny palec!

Gość ale wymyślacie pierdoły
gimbusiarskie fantazje.

Gość mialam badanie z prezerwatywa
Zawsze czeka juz tez gotowy podklad ktory potem laduje w smietniku. Do tego nawet jak mam usg przez brzuch to klada mi na spodnie kawalek takiego recznika,ktorego koncowke zawijaja pod majtki,ze w zaden sposob spodni i bielzny nie pobrudze. Po skonczonym badaniu lekarz/lekarka przeklada ten recznik na brzuch zebym sie wytarla. Nawet jak mialam dopochwowo to tez odkryta nie lezalam tylko przykryta takim reczniczkiem.

Gość gość
Mam problem! Trafiłam do ginekologa, który nie rozkłada jednorazowych podkładek na leżanki i fotele, nie do każdej czynności zakłada rekawiczki i równiez wydaje mi sie ze nie zaklada srodkow higienicznych na sonde. Boje sie ze czyms sie zarazilam!

Gość gość
gość dziś Mam problem! Trafiłam do ginekologa, który nie rozkłada jednorazowych podkładek na leżanki i fotele, nie do każdej czynności zakłada rekawiczki i równiez wydaje mi sie ze nie zaklada srodkow higienicznych na sonde. Boje sie ze czyms sie zarazilam! A ja myślałam, że ejstem jedyna i trafiłam na wyjątkowego idiotę! Osobiście raz trafiłam do podobnego ginekologa, wydawało mi się, że jest tam brudno, a on nie zachowywał podstawowych środków higieny. Nic mi się nie stało, ale więcej tam nie poszłam!

Gość gość
Jestem ginekologiem i nie wyobrażam sobie, żebym mogła nie zachowywać środków higienicznych w moim gabinecie. Kobiety i tak czują spory dyskomfort w czasie badania, nie chce im dokładać stresu. Kupuje najlepsze rękawiczki i środki higieny dostępne w www.medseven.eu/ i robie wszystko, by kobieta czuła się komfortowo. Rękawiczki, maty higieniczne to podstawa. Zapewniam też ochronki na stopy i specjalne higieniczne spodnice.