Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

probiotyk dicoflor - wypowiedzcie sie

Polecane posty

na wuzycie pediatra polecila abym dawala synkowi dicoflir 30 w kropelkach ze wzgledu na bole brzuszka i wzdecia ..stosowalam bobotic , ale zalecila aby dolaczyc jeszcze dicoflor no i rzeczywiscie jakby troche lepiej , skonczylam juz buteleczke i zakupilam nowa , ale tak sie zastanawiam , czy mozna dwie buteleczki pod rzad , czy powinno sie przerwe zrobic ?? syn obecnie ma 9 tygodni..gdy zaczelam mu podawac dicoflor mial 6 tygodni

Gość ojtam ojtam
dicoflor jest wygodny bo w kroplach - dawać można długo - ja przy skazie dawałam przez pierwsze 6 m-cy życia dziecka codziennie a potem raz na jakiś czas taką serię 2 tyg - no i wymieniałam że jak się skończył dicoflor to dawałam linex baby, latopic albo coloflor i potem znów dicoflor

ok to ja tez ta buteleczke jeszcze mu dam , a na nastepnej wizycie w poradni neo zapytam , czy jeszcze nadal kontynowac ..

nie dawaj tak dlugo probiotyku mysle ze jedna buteleczka wystarczy dawaj sam bobotic bo ten dicoflor i tak wiecej nie zdziala

Gość ~Magdalenka123
Ja za to od jakiegoś czasu przerzuciłam się na Coloflor baby. Mają dobre probiotyki - mikrokapsułkowane więc większa pewność że bakterje dotrą do jelit. Po moim maluszku widzę że jest ok. Stosujemy zawsze przy antybiotykoterapii i nigdy nie było większych problemów z biegunkami.

Gość gość
A ja jeztem barfzo zadowolona wlasnie z Dicoflor. Podajemy w kropelkach. Mozna tez w saszetkach.