Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szamanka777

Pytanie do kobiet nt. makijażu

Polecane posty

Gość Szamanka777

Chciałabym usłyszeć opinie od kobiet, które używają dobrych kosmetyków matujących. Który z nich polecacie? Chodzi o to, że mam problem z nosem, z którego podkład spływa dosłownie po godzinie. Chciałabym zainwestować w matujący kosmetyk, ale taki naprawdę skuteczny, bo dość mam tego, że najpierw widać mój nos-reflektor, a dopiero potem resztę twarzy. Co polecacie?

Gość COOL STORY, BRO
Podkład Lancome - Teint Idole Ultra 24 h :classic_cool: Najlepszy, jaki miałam, trzyma się bardzo długo i świetnie matuje. Trochę drogi, ale fluid to najwazniejszy kosmetyk w makijażu i nie warto na nim oszczędzać.

Gość COOL STORY, BRO
A na to puder prasowany MAC Blot Powder Pressed. I bedziesz matowa cały dzień. ;)

Gość Szamanka777
A ile kosztuje? Jestem gotowa wydać do tak do 115 zł. Do tej pory używałam Revlonu za 70, ale chcę czegoś lepszego.

Gość COOL STORY, BRO
Ten Lancome kosztuje niestety 160 zł. :( Też nad tym ubolewam, ale specjalnie na niego oszczędzam, bo wiem, ze jest świetny. Naprawdę warto. Kup sobie tańszy np. tusz albo szminkę, a wiecej wydaj na podkład. Puder z MACa kosztuje 95 zł.

Gość Szamanka777
o matko i córko. Szczerze - jeśli naprawdę zadziała to jestem w stanie wydać te 160 zł. A jest wydajny? Na jak długo wystarcza Ci jedno opakowanie?

Gość COOL STORY, BRO
Mnie wystarcza na 3 miesiące. Dla mnie to nawet dużo, bo mam sporo przebarwień do ukrycia, więc nakładam go trochę więcej. Jak ty nie potrzebujesz duzego krycia, to starczy ci pewnie i na 5 miesięcy. Poczytaj sobie jeszcze o nim opinie, np. na wizażu. Albo poproś, żeby zrobili ci próbkę w jakiejś Sephorze/ Douglasie. Naprawdę, stosowałam dużo podkładów i ten jest nieporównywalnie lepszy niż inne. Konkurować z nim moze chyba tylko Dior Forever, ale ten to już 195 zł kosztuje, jeszcze lepiej. :O Ja nie oszczędzam na kosmetykach, ale nawet dla mnie to przesada, ta cena. :O