Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulana

czy powinnam dostać odprawę?

Polecane posty

Gość Paulana

Witam. Niedawno dostałam wypowiedzenie z pracy. Podpisałam za porozumieniem stron z 3 miesięcznym wypowiedzeniem. Do pracy przez ten czas nie muszę chodzić i z tego co wiem to tylko w tej firmie sie tak dzieje. Czy mimo wszystko odprawę powinnam dostać?

Gość kjdskdjfhksj
jak podpisalas porozumienie stron to zadnej odprawy nie dostaniesz

Gość kjdskdjfhksj
Po prostu masz 3 msc wypowiedzenie ze zwolnieniem z obowiazku swiadczenia pracy. Przez te trzy miesiace dostaniesz swoja normalna pensje i nic poza tym. Odprawe bys dostala gdyby bylo roziwazanie umowy z wypowiedzenia umowy przez pracodawce.

Gość Paulana
mhm rozumiem a jakie to są kwoty odpraw gdyby pracodawca poniosł wine? Pracowalam tam 5 lat przy kwocie oko1300 :/

Gość kjdskdjfhksj
A co rozumiesz przez poniesienie winy przez pracodawce? teraz to juz po sprawie, podpisalas porozumienie stron...

Gość Paulana
Gdybam ... jesli nie podpisałabym za porozumieniem stron. Praktycznie nie bylo powodu by mnie zwalniac zrobilam to bo wiem ze przy tak poteznej firmie sa w stanie wymyslec wszystko. Maja kkrzyzys i pozwalniali kilkadziesiat osob. Zastanawiam się co by bylo gdyby firma mnie zwolnila od tak bez konkretnego powodu...co mozna uznac za wine pracodawcy?....interesuja mnie jakie sa kwoty odpraw ze tak ladnie pogrozli i zalatwili.

Gość kjdskdjfhksj
To jest rownowartosc 3 ostatnich pensji jesli sie nie myle. No skoro piszesz ze zwolnili kilkadziesiat osob to gdyby zadna nie podpisala porozumienia stron to wtedy by musieli was zwolnic wypowiadajac Wam umowy a to by byly zwolnienia grupowe. Jesli podpisaliscie porozumienie...to sami sie zgodziliscie na zwolnienia i pozegnaliscie swoje pieniadze

Gość Paulana
Tak, oni to bardzo sprytnie utrzymują w tajemnicy. Czytalam o tych grupowych zwolnieniach. Po postu szok!!!! Patałachy. Ciezko inaczej nazwac:(

Gość Paulana
Mało kto się orientuje co i jak o czasie poniewaz mamy wiecej oddziałów. Informacje dochodzą pozniej. Nie ma możliwości o podpisywanie jakichkolwiek oswiadczen czy innych pism.

Gość kjdskdjfhksj
Nie wiem czy to jest jakies pocieszenie, ale lepiej w dokumentach wyglada zakonczenie pracy na mocy porozumienia stron niz z wypowiedzenia umowy przez pracodawce. A pamietaj ze kopie swiadectw pracy kolejni potencjalni pracodawcy zechca obejrzec. Mimo wszystko - wszystkiego dobrego zycze :)

Gość Paulana
masz rację. Dzieki wielkie za pomoc. Pozdrawiam