Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaDzieci1,2,3

Czy podajecie dzieciom herbatę z cytryną?

Polecane posty

Gość MamaDzieci1,2,3

Właśńie odkryłam że podaje się ja dzieciom w przedszkolu!

Gość nfyjkukdr
A co jest złego w herbacie z cytryną? Ciężkostrawna?

Gość weronika postanawia zjeść
nie, bo alzheimer pewny zanim skończą podstawówkę :(

Gość nfyjkukdr
Jakieś medyczne lub naukowe podstawy?

Gość MamaDzieci1,2,3
No jak to? Herbata zawiera duże ilości aluminium ale nie jest ono wchłanialne przez organizm ale jak wkropimy do herbatki kilka kropelek soku z cytryny to powstaje nam łatwo wchłanialny cytrian glinu-czyli zatrówamy organizm matalami ! Odkłada się on w różnych tkankach uszkadzając je a z mózgu robi galaretę zamiast wychować geniuszy będziemy mieli w domu niepełnosprawne umysłowo dzieci które zaczną chorowac na alzheimera zanim zakończą edukację-jeżeli w ogóle zakończą!

Gość nfyjkukdr
Wystarczy, że wyjmiesz torebkę z herbatą czy odcedzisz liście zanim dodasz cytrynę i nie ma problemu.

Gość MamaDzieci1,2,3
No GLIN to aluminium!-niewchłanialne! glin+CYTRYNA=CYTRIAN GLINU-który to jest wchłanialny!

Gość MamaDzieci1,2,3
what?

Gość MamaDzieci1,2,3
Herbatka z cytryną-tfuuu przecież to obrzydliwe w smaku Kto to wymyślił?

Gość up...
kto upadl tu na glowe?no kto?

Gość MamaDzieci1,2,3
Po co to dzieciom dawać -co to zdrowe? Smakowo też wiele do życzenia zostawia. Po kiego grzyba to dzieciom dawać? Kawa inka -rozumiem-zawiera błonik pokarmowy Kakao - rozumiem-zawiera magnez. Wit c? jak chce podac wyciskam sok z pomarańczy mandarynek i ewentualnie cytryny-i to jest zdrowe! Po co herbatę z cytryną? Ja piernicze tyle się gadało o tym że to niezdrowe-lekarze różni uczeni księża mnisi koorwa wszyscy już o tym trąbili a oni dalej to piją!

Gość MamaDzieci1,2,3
Tak ale wiesz kieliszeczek wodeczki codzień rano na czczo podobno potrafi przedłużyc życie-więc jednak nie taki diabeł straszny -poza tym w małych ilościach rzeczywiście odkazi i nie zaszkodzi;) No palenie chyba jest bez sensu i nie ma co pisac na jego temat.

Gość Kochanka Franka
Tjaaaaaa,pokolenia Piły herbatki z cytrynka,mózg sie nie zlasowal,mamy wybitnych naukowców,profesorów,prawników .Wszyscy żywi w dobrej kondycji,tylko tobie matko małego znów nie wyszło i zwalasz winę na cytrynke.W prawdzie czytałam o tym o czym pisałas w pierwszym poście,ale jak mówię,musielibyśmy wrócić na drzewo około 1720 roku.wtedy cytryna została rozpowszechniona w Europie. P

Gość mojej sw.pamieci babcia
Uwielbiala herbatke z cytrynka. Niestety zmarla na alzhaimera. Niektorzy mowia,ze to dziedziczne,ale nikt nigdy ani w blizszej ani w dalszej rodzinie nie chorowal.

Gość na bogato
ja nawet o alzheimerze nie pomyslalalam bardziej o tym, ze herbata wyplukuje miedzy innymi wapn a takie rzeczy moga wyjsc na swiatlo dziennie dopiero w podeszlym wieku

Gość efdeqwfeqw
ci wybitni, to może właśnie nie pili takiego napoju... :D ale też czytałam że wystarczy nie dodać tej cytryny od razu po zaparzeniu i jest OK - no i mam taką nadzieję bo nic mi tak nie pomaga na przeziębienie jak właśnie herbata z cytryną (bzdety typu koldreksy, syropy i podobne mogą się schować) w każdym razie córce boję się dawać herbatę z cytryną choć może raz się zdarzyło że pozwoliłam jej się napić

Gość efdeqwfeqw
Mamo Dzieci, skoro się boisz, to powiedz że dziecko ma objawy uczulenia na cytrusy i należy zawiesić ich podawanie :D