Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solniczka pieprzniczka

Czy jest ktoś kto schudł ograniczając tylko sól, cukier i białą mąkę?

Polecane posty

Pytanie jak w temacie. Czy ktoś nie zmienił nawyków oprócz ograniczenia w diecie cukru, soli i produktów z białej mąki i schudł? Jeśli tak to ile?

Gość solniczka i pieprzniczka
Pytam, bo wiem, że dietetycy często polecają zrezygnować z wyżej wymienionych produktów. Zastanawiam się czy da się zrzucić kilka kilo jeśłi przestanę słodzić, dużo solić i zamienię produkty z białej mąki na pełnoziarniste

Gość Gazolinka29
Jasne. Sól zatrzymuje wodę w oranizmie. Zamiast tego używaj duzo suchych i świeżych ziół. Nie slodz kawy,, herbaty. Staraj sie nie jeść słodyczy, za to chrapkę marchewki, jabłka, czasem wrzuć rodzynki do jogurtu.biala mąka- jak najbardziej zrezygnuj. Zamien rownież mąkę, ryż makaron na pelnoziarńisty. Masz superpodejscie jeśli o to pytają, a nie glodzisz sie. Wystarczy poczytać o zdrowym odzywiańiu a od razu troszkę schudńiesz, poza tym codziennie ruch i dasz radę. Nie jedz tez smazonych rzeczy, majonezu, nie pij gazowanych napojów.

Gość dghdgydgyd34
na pewno nie schudniesz, chyba że pijesz 5 kaw/herbat na dzień i do każdej sypiesz pół cukiernicy i zjadasz pół kilo mąki na dzień.

Dziękuję za odpowiedzi :) Już myślałam, że nikt się nie odezwie a tu niespodzianka :) Nawet jeśli nic mi to nie da to i tak spróbuję, bo wiem że cukier, sól i biała mąka są niezdrowe. Do tej pory faktycznie piłam dużo herbaty i słodziłam ok 2 łyżeczek każdą (ostatnio 1,5 łyżeczki), ale nie stanowi dla mnie wielkiego problemu wypicie gorzkiej herbaty. Przy okazji postaram się solić mniej bo z solą też przesadzałam. A jeśli będą efekty to dam znać :) Gazolinka29- dziękuję 🌻