Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamelia majowa

białą choinka na święta?

Polecane posty

witam, podobają mi się bardzo białe choinki (sztuczne) i mam pytanie; kupić i zrobić świąteczną niespodziankę mężowi, czy go przekonywać do mojej wizji? w rodzinie męża nie ubierało się nigdy domu na święta i on sam nie widzi sensu ubierania choinki, ja za to muszę zrobić z mieszkania jedną wielką bombkę i podniecać się śniegiem, zimą i ciepłymi skarpetami nie wiem, jak mąż zareaguje jak zobaczy białą choinę po powrocie z pracy, ale chciałabym go zaskoczyć i w ciągu jego dnia pracy przystroić całe mieszkanie w mikołajki gromadzę ozdoby tylko nie wiem, czy przekona się do takiej wersji http://m.ocdn.eu/_m/f2f67f128ae6b717f004a1cec2657c29,12,1.jpg

Gość cOOle from Babington.
ja mam taka, juz ubralem 🖐️;):classic_cool:

swoją zamierzam ubrać, ale kupić chcę białą nie wiem tylko, czy mój mąż nie popadnie w zniesmaczenie niby urodzin też u nich się nie obchodziło nigdy, a jak ja zaczęłam mu je organizować to się cieszył jak dziecko, nawet z kolorowych balonów

Gość twój mąż to jehowiec
że taki odizolowany od tego typu świąt? :o

nie:) katolik, chodzący co niedzielę do kościoła, to ja się przy nim nawróciłam obrzędy chrześcijańskie nie mają nic wspólnego z wymyślonymi później ozdobami choinka pochodzi z Niemiec:) po prostu kiedy d dzieci wyrosły, teściowie przestali ubierać choinkę młodzież zadecydowała, że to niemodne i się przestawili

jak tylko masz fajny pomysł na ubranie tej choinki (ja postawiłabym na jakieś dwa kolory ozdób, np. złoty i niebieski), to efekt będzie na pewno ciekawy :) do tego jakieś stroiki i już. szybko myślisz o świętach, zupełnie jak pracownicy hipermarketów ;)

Gość ottaviani
Super jest! :d

Gość gość
WIdziałam ostatnio białą choinkę w galerii i muszę przyznać że wyglądała obłędnie

Gość amber54
Ja jakoś nie jestem przekonana do białych choinek i do tego sztucznych... Co to za święta bez żywej choinki? Rozumiem, że ktoś nie ma auta i nie może sobie przywieźć choinki ale w sumie to żadna wymówka... Teraz są takie firmy, które przywożą choinki do domu np ta https://choinkapoddrzwi.pl/ U nas w domu zawsze była żywa, pachnąca choinka i trzymam się tej tradycji do dziś.

Gość SamantaG
Jeżeli chodzi o mnie to bardziej podobają mi sie sztuczne choinki. A jeszcze takie dekoracyjne http://ogrodolandia.pl/choinka-christmas-tree -M to już w ogole. Mi zdecydowanie bardziej sie podobają niż same choinkowe lampki. Wy w swoich domach stawiacie takie choinki?

Gość gość
Spie/rda/laj glupia dzifo do garow pusta debilko.

Gość gość
cale białe choinki mi się nie podobają, ewentualnie takie w wersji brokatowanej. Ja sobie kupiłam w tym roku sztuczną choinkę z tego sklepu http://www.virpol.pl/oferta/kolekcja-naturalnych-drzewek wzorowaną na jodle. Jestem bardzo zadowolona bo wygląda prawie jak żywa, a jest bardziej praktyczna. W tym sklepie mają też bardzo ladne bombki szklane.

Gość zystt
Jestem zwolennikiem sztucznych choinek, bo to przede wszystkim bardzo żywotny produkt, który zapewnia odpowiedni klimat. Wiele lat używałem naturalnej choinki, a później zmieniłem na sztuczną z oferty http://choinkionline.pl. Już wyjaśniam. Drzewko sztuczne jest elastyczne, jeżeli chodzi o rozłożenie i dostępne przez wiele sezonów. Przechowuję choinkę w trzech częściach, dobrze zabezpieczonych i nie tracę czasu w okresie świątecznym, a to dla mnie obecnie największy plus. Rozłożenie błyskawiczne, z ich choinek nie odpadają elementy, super cieniowanie, mocny stojak plastikowy lub metalowy do wyboru. Osoba postronna dopiero po dotknięciu jest w stanie rozróżnić, że ma do czynienia ze sztucznym drzewkiem. Teraz ludziom to raczej nie przeszkadza, bo liczy się po prostu tradycja.

Gość adamm

Nie wiem, czy cenowo tak bardzo sztuczne choinki się opłacają. Jak porównasz ceny z żywymi na lasik-shop.pl/ to wychodzi praktycznie tak samo, albo na korzyść nawet żywych drzewek. Jeszcze wszystko zależy, w jakiej skali działa producent. Z drzewek sztucznych zrezygnowałam, bo nie pachną i jakoś nie czuję klimatu. Już w okresie przedświątecznym warto się jednak trochę przyłożyć do rzeczy, prawda?