Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilmandgaro

mój pies nie chce przybiec do nogi

Polecane posty

Gość kilmandgaro

ma pół roku i sie nie słucha..., gdy go wołam nie chce przybiec, przybiega tylko wtedy kiedy mu się podoba, co zrobić?

Gość hgjfeh
za kazdym razem jak przybiegnie dawaj mu jakis przysmak, nauczy sie wtedy

Gość garwolin 21
Bić. Niestety, ale ja jestem trenerem i psa trzeba nauczyć szacunku smyczą. Jeżeli o smyczy mowa, to proponuję abyś miał długą, krzyczał do nogi i jak nie przychodzi to mocno szarpnij aż pies się przewróci. Tak będzie najlepiej.

Gość kilmandgaro
zatem czy mój pies jest głupawy? do tej pory miałam psy które nie miały z tym problemów czy to jakiś błąd w wychowaniu?

Gość kilmandgaro
nie, nie o smycz chodzi on np. biega po domu czy ogrodzie, ja go wołam to nie chce przybiec do nogi a dalej biega po pokoju jak oszalały patrząc sie na mnie

Gość hgjfeh
a wolasz go za kazdym razem tak samo po imieniu? z tym biciem to akurat napisal chyba jakis psychol ktory nie lubi zwierzat :/ bicie wypacza psychike zwierzaka i kiedys wyjdzie..

Gość fru fru fru
garwolin 21 Bić. Niestety, ale ja jestem trenerem i psa trzeba nauczyć szacunku smyczą. Jeżeli o smyczy mowa, to proponuję abyś miał długą, krzyczał do nogi i jak nie przychodzi to mocno szarpnij aż pies się przewróci. Tak będzie najlepiej. co ty, kurva, pierdolisz???? przeciez tak nie mozna traktowac zwierzat!!!! nie masz pojecie o psach wiec nie sciemniaj ze jestes trenerem!!!!! piedrolcu

Gość umowisz sie ze mna?
sa ludzie debile i zwierzeta debile, widocznie Ty trafilas na przyglupa. Ja bym go przeglodzil ze 2-3tygodnie to by spokornial

Gość fru fru fru
wolaj go tak dlugo az przyjdzie, wtedy daj mu jakis przysmak i pochwal go. przywoluj go nie tylko wtedy, kiedy potrzebujesz ale zanim sie nauczy to co chwile.

Gość kilmandgaro
tak, pies jest wołany po imieniu charakter ma taki, że przybiega do nogi kiedy on ma na to ochotę chce go oduczyć tego, ma do mnie przybiec za kazdym razem jak go zawołam

Gość fru fru fru
umowisz sie ze mna? sa ludzie debile i zwierzeta debile, widocznie Ty trafilas na przyglupa. Ja bym go przeglodzil ze 2-3tygodnie to by spokornial dla ciebie nawet okreslenie debil brzmi jak pochlebstwo... kutasie zwiedly

21 siusiak garwolin za trenera juz sie uwaza a to dobre.Ale jego metody swiadczą o jego wieku i kompetencjach' Psa NIE WOLNO bic,nic z tych rzeczy. Szczyla nie sluchajcie porad bo pierdzieli tylko aby sie popisac Wiec nawet takich rad nie brac pod uwage. Radzilam bym, gdzies isc na polane , psa na dlugi nawet 2 metrowy sznurek zaczepic i kiedy sie oddali wolac "stoj" kiedy nie slucha wtedy psiaka tym sznurkiem zastopowac, i z akazdym razme, kiedy zbyt bardzo sie od ciebie oddali, wolasz"stoj" i pociągasz za dlugi sznurek tak ze psina nie moze dalej isc Najlepiej uczyc psa respektowanie komend, kiedy to zakoduje sobie,wtedy cwiczyc bez sznurka

Gość umowisz sie ze mna?
dlaczego mnie obrazasz? uwazaj na slowa🖐️ p.s. temu psu skrocilbym tez lancuch tak do ok 0,5m :classic_cool:

Gość kilmandgaro
pies ma 6 miesięcy rasa: mieszanka kundla z jakąś rasą (być może owczarek border collie)

Po co pociągac za sznureczek?............ Przede wszytskim nie drzesz sie na psa nie mowisz podniesionym tonem tylko normalnie spokojnie wołasz go do siebie, choćby do zasranej smierci ale stoi w jednym miejscu i wolasz cały czas nie ze 5 razy zawołasz i dajesz spokoj na pare godzin, i nie ze wołasz po sekunde, stoisz zawołaj raz, klepnij się reka w udo i czekaj chwile, i tak do skutku az przyjdzie do Ciebie, jak przyjdzie niech usiadze przy nodze wtedy go pochwal pogłaskaj poklep czy daj jakis przysmak.

Gość kilmandgaro
fru fru fru i toksyczna kobita dzięki za wskazówki

Możesz kucnąc klasnąc w rece zeby go zainteresowac swoją osobą. Pamietaj ze jak bedziesz krzyczec czy isc w jego strone to pies bedzie myślał ze to zabawa i bedzie uciekał w druga strone

Psiak musi sie Ciebie słuchac w każdej kwesti a nie ze wybiera sobie bo tak nigdy nie wiesz czy sie posłucha czy nie.

Nagradzac psa za wykonanie polecenia i posluszenstwa jak najbardziej za kazdym razme trzeba chocby smakolykiem,glaskaniem, pieszczotliwym tonem glosu, tarmoszeniem za sierc,on wtedy czujee sie taki doceniony i dumny, ze Pani jest z niego zadowolona :)

Gość kilmandgaro
mariika także dzięki za rady powiem Ci ze nie mam już nerwów do niego, mam nadzieję że zmądrzeje bo teraz wydaje się nieco głuptawy ps. To suczka

Wiesz to szczenior jest, taki rozwydrzony bachor narazie;p Poświec jej chociaz 20 minut dziennie na ćwiczenia to szybko zobaczysz efekt, i najważniejsze ine odpuszczac, bo jak zobaczy ze jej odpuszczasz ze czegos nie zrobila to chocby po łbie dostawała robic nie bedzie bo i po co, powyglupia sie ty pokrzyczysz a i tak bedzie robic co chce

Gość kilmandgaro
zacznę ćwiczyć od dziś,,, ciekawa jestem efektów

Powiem Ci ze moj pies szybko łapał wszytsko, suka za to uparta jak nie wiem byla.

Gość umowisz sie ze mna?
no widzisz, tak jak napisalem, trafilas na psiego przyglupa. Jak sie nie nauczy, to najwyzej go wyrzucisz, bo i tak pewnie nie znajdzie drogi do domu:classic_cool: