Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleatia

Kiedy zacznie przesypiać całą noc?

Polecane posty

Gość Aleatia

Witam! Jestem mamą 7 miesięcznego dziecka i tak się zastanawiam czy on już nie powinien przesypiać całej nocy? Wieczorem wypija 180ml mleka i zasypia ok.19.30-20.00, potem budzi się ok.1.00-2.00 i wypija 150ml mleka, od razu zasypia i budzi się ok.7.00-8.00. Próbowałam dać mu większą porcję mleka na noc ale niestety 180 wypije i więcej nie chce. Czy Wasze Maluchy też się jeszcze budzą na jedzenie? Pozdrawiam

Gość MamaCóreczki
Nie narzekaj, i tak masz dłuuugi czas świętego spokoju. I tylko raz budzi się na jedzenie. Moja córka ma rok i przespała do tej pory bez pobudek, wiercenia, płaczów itp 1, JEDNĄ JEDYNĄ noc. A teraz od 2 tygodi to już w ogóle jakaś makabra

Gość zapchaj ją kaszką
zagęszczaj jej mleko kaszką na noc może będzie ciut lepiej

Gość Aleatia
Hehehe ja nie narzekam bo znam dzieciaczki które naprawdę dają w nocy popalić, tylko tak się zastanawiałam czy już nie powinien spać całej nocy:) Za to w dzień śpi nawet 4 razy i to po 15-30min;p;p

Gość tikal
mój "Maluch" ma 19,5 m-ca i budzi się 2-6 razy w nocy, wstaje między 6-7.30 ale zazwyczaj jest to 6-7 także zazdroszczę Ci śpiocha:) Jak syn obudzi się 2 razy w nocy to cieszymy się jak to ładnie spał:)

Gość Aleatia
Właśnie też próbowałam i jak jest zagęszczone to albo wypije połowę z tego albo wcale nie uszy, na kaszkę lub kleik musi mieć dzień:) Ps. Mam synka:D

Gość tikal
u nas niezależnie czy zje miskę kaszy czy wypije kilka łyków mleka śpi tak samo

Gość ngyfu
ja nauczylam swoje dziecko tego ze o 21 ma ostatnia butelke potem zasypia i budzi sie o 8 rano zje i spi do 10. mysle ze powinnas klasc swoje dziecko troche pozniej. dodam ze moje ma 4mies i od 2giego mies tak spi.

Gość papapapapa
Kładzenie później nic nie daje. tylko rozdrażnienie dziecka bo jak ono ma nie spać skoro chce mu się spać? Ja mam 2 dzieci. Jedno 5 lat i drugie 9 miesięcy. Obydwie córki są różne. Pierwsza przesypiała całą noc po ukończeniu 4 miesięcy. Druga do tej pory budzi się w nocy po kilka a czasem to pewnie więcej niż 10 razy, często już nie liczę. Taki sam schemat karmienia, zasypiania ale budzi się. Bez znaczenia jest czy wypije samo mm czy gęstą kaszkę- i tak budzi się wiele razy. Poprostu jedne dzieci śpia dobrze a inne nie.

Gość Aleatia
No właśnie, każde dziecko jest inne, w końcu kiedyś będzie przesypiał cała noc a później nawet wstawać nie będzie chciał i siłą go będzie trzeba wyciągać, hihihi:D Racja, różnicy nie ma czy kaszka czy mleko i tak się budzi, a później go nie położę, bo jest już zmęczony o 20.00, może gdyby w dzień konkretniej pospał to byłoby inaczej.