Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marynka kuchenna niezdara

Kotlety Mielone mi nie wyszły;/ proszę o rady

Polecane posty

Gość Marynka kuchenna niezdara

Miałam prawie kg mięsa mielonego rozmrożonego, dałam 2 jajka, cebulę podsmażoną, moczony chleb bez skórki, trochę bułki i przyprawy. Dałam kotlety na rozgrzany tłuszcz a i tak niedobroty się nie wysmażyły, "otoczka" aż brązowa, środek surowy ;/;/;/ Co zrobiłam nie tak? Proszę o rady!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mielone złej jakości
nafaszerowane chemią , moze za wodniste , zrób z tego pulpety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fortt
daj psu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pallasska33
no mila zamrozone ale rozmmrozila ... czsem tak jest ze nie wyjdzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martulkaaaa_________
podsmaż kotlety na większym ogniu, a gdy już zewnątrz będą ładnie zrumienione zmniejsz ogień, zakryj patelnię i niech dojdą powoli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pewnie miałaś zbyt mocno nagrzany olej i po prostu z wierzchu się spaliły a w środku zostały jeszcze surowe.Musisz mniej rozgrzać patelnie i smazyc powoli i na pewno sie uda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaaaaaaaaaaa_
Powody mogą być dwa- albo za duży ogień i z wierzchu się przypiekły a w środku surowe, i tak jak ktoś już pisał musisz najpierw przysmażać na dużym az sie zarumienią a potem na małym pod przykryciem żeby doszły. A drugi to złe mięso- miałam kiedyś takie, smażyłam ze 20 min a w środku było czerwoniutkie :) za dużo chemii chyba. Kupuje teraz z łopatki i jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jolaDD
kotlety mrożone muszą sie smażyć na wolnym ogniu ,żeby sie rozmroziły ,a jednocześnie usmażyły , na koniec dopiero można podkręcić żeby się przyrumieniły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agataaaaaaaaaaa
Umiecie czytac??? kotlety byy rozmrozone glupie pindy. Ja moje obsmazam na patelni a potem jeb do piekarnika az beda gotowe w rodku. Poprostu je zjaralas, moze zrobilas je tez za grube.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorka miała kg rozmrożonego
mięsa więc musiało być rozmrożone żeby wyrobić masę i robić kotlety ale niestety autorka nie napisała jakie to mięso miała, czy pakowane (czyli zmielone skóry i pazury) czy mieloną np łopatkę. To, że mięso było zamrożone a później rozmrożone nie ma znaczenia, ważne jest jakie to mięso było. Poza tym uważam, że pewnie smażyłaś na zbyt wysokim ogniu i dlatego w środku się nie dosmażyły. Kotlety powinny się smażyć powoli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość To zależy ...
Mielonych się nie smaży na dużym ogniu. Najpierw dobrze rozgrzej patelnie, potem ułóż na niej kotlety, minutkę podsmaż i zmniejsz ogień do małego i smaż po 8 min. z każdej strony. Nigdy nie mam surowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×