Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tak czeba tak

Dlaczego tak wszyscy gonią za pieniędzmi

Polecane posty

4 minuty temu, Tak czeba tak napisał:

Ale to nadal nie są pieniądze które lachona wymaga. Żyłem tak chodziłem na grile w uk i jak wyjmowalem 20 £ to schowaj to wgrasz mi windowsa będzie dobrze jedz ile chcesz, piwa mi otwierali musiałem wylewac do doniczek.

To jakim cudem 80% typów w twoim wieku mających pracę ma kobity a nawet dzieci z nimi?

16 minut temu, Siurentajski napisał:

Ale po co mi 98 sony?

A co ty masz wiecznie?

Za dużo by wymieniać spis z natury to powinienem brać opłatę bo tu więcej niż w sklepie. 

Przed chwilą, Siurentajski napisał:

To jakim cudem 80% typów w twoim wieku mających pracę ma kobity a nawet dzieci z nimi?

Ponieważ nie są niesmiali, bezkrytyczni w swojej ocenie i majom prace a lachona leci tylko na prace.

4 minuty temu, Tak czeba tak napisał:

Ale to nadal nie są pieniądze które lachona wymaga. Żyłem tak chodziłem na grile w uk i jak wyjmowalem 20 £ to schowaj to wgrasz mi windowsa będzie dobrze jedz ile chcesz, piwa mi otwierali musiałem wylewac do doniczek.

Bo skończyły sie czasy że kobieta miala 5 dzieci i siedziała w domu i klepali biedę i nigdzie nie wyszli bo nie było za co. 

1 minutę temu, Tak czeba tak napisał:

Za dużo by wymieniać spis z natury to powinienem brać opłatę bo tu więcej niż w sklepie. 

Ale chodzi ci o dziesięcioletni telefon na którym nie masz internetu czy antyczny laptop z Windowsem 7?

To nie sklep, to raczej śmietnik jest :classic_biggrin:

Nie tylko, duzo ludzi, ale polaczki maja zakorzenione praciwanie, bo ich przodkow zmuszali do pracy w auschwitz, a po wojnie musieli odbudowac sami polske, ale jeszcze gorsze jest ten kult prawa jazdy i jezdzenia samochodem

Ja przez to ucieklem z kraju, bo dla mnie porozjezdzane zwierzeta ma drogach, halas samochodow i tirow i spalin to zbyt wiele, ja nie daje tam rady

Teraz mieszkam w spokojnej angielskiej miescince, i jest mi tu dobrze

Edytowano przez Owsikus Szczerbatus XVI

1 minutę temu, Tak czeba tak napisał:

Ponieważ nie są niesmiali, bezkrytyczni w swojej ocenie i majom prace a lachona leci tylko na prace.

No to idź do pracy, będziesz mieć lachona, będziesz miał ubezpieczenie zdrowotne to ci zęby zrobią, a w wolnym czasie będziesz sobie kleił paczki na allegro i grał na giełdzie :classic_cool:

3 minuty temu, Owsikus Szczerbatus XVI napisał:

Mi koledzy wszystko stawiaja i nic nie chca w zamian, ale w polsce takich ludzi nie spotkalem, kazdy czegos chce, i pieerdoli nie ma nic za darmo, gnoje

No polaki to żałosne som ja jak mi kolega powiedzial żebym mu zaplacil 1500 to przestalem być kolegą. 

5 minut temu, Tak czeba tak napisał:

U mnie koledzy przychodzili na granie czasem dostałem czekolade, zgrzewke, kurczaka z piekarnika nawet, pepsi puszki ale często przyszli bez niczego i też dałem siedzieć i grać.

Jasne że jak wpadnie do mnie kolega bez niczego na grila to go nie wygonie i będzie jadł i pił. Mówię tylko że czasem wypada coś przynieść a nie ze zawsze bez niczego albo zrobić grila u siebie.

Przed chwilą, Tak czeba tak napisał:

No polaki to żałosne som ja jak mi kolega powiedzial żebym mu zaplacil 1500 to przestalem być kolegą. 

Ale za co mu miałeś zapłacić?

2 minuty temu, Onaaaa napisał:

Bo skończyły sie czasy że kobieta miala 5 dzieci i siedziała w domu i klepali biedę i nigdzie nie wyszli bo nie było za co. 

Ale można wyjść bez pieniędzy jest dużo możliwości zamiast na basen można nad wodę, zamiast do kina można ściągnąć film i zrobić sobie seans ze znajomymi, jakoś to pokolenie wyroslo na szpan social mediów. Założę się że jak będzie musiała wyłączyć telefon to i kolacja nie potrzebna bo nie wrzuci fotki jadla na fcb.

1 minutę temu, Owsikus Szczerbatus XVI napisał:

No sa zalosni, i takie.doktor wsiury i w kolko kazdy pieerdoli idz do pracy ja prdl co za chorzy ludzie

Ale to u mnie czy u ciebie kontakty z babami ograniczają się do tego, że jakaś niby na ciebie spojrzy a ty potem przeżywasz to jak maniak przez tydzień, ale nie zagadasz bo się wstydzisz że jesteś bezdomnym menelem bez pracy?

2 minuty temu, Onaaaa napisał:

Jasne że jak wpadnie do mnie kolega bez niczego na grila to go nie wygonie i będzie jadł i pił. Mówię tylko że czasem wypada coś przynieść a nie ze zawsze bez niczego albo zrobić grila u siebie.

Zależy kim się jest, jak miałem przyjaciela który potrafił mi za darmo pomagac w remoncie mieszkania to nie przyjol bym od niego forsy.

7 minut temu, Tak czeba tak napisał:

Ale można wyjść bez pieniędzy jest dużo możliwości zamiast na basen można nad wodę, zamiast do kina można ściągnąć film i zrobić sobie seans ze znajomymi, jakoś to pokolenie wyroslo na szpan social mediów. Założę się że jak będzie musiała wyłączyć telefon to i kolacja nie potrzebna bo nie wrzuci fotki jadla na fcb.

Tak można isć nad wodę czy oglądnąć w domu film albo do parku czy spacer. Tylko że na przyklad na żuzel trzeba bilet czy na wyjazd nad morze trzeba nocleg a nie da sie tylko za darmo wychodzić bo będzie nudno. 

To mowisz raczej o młodej bardzo kobietach takie wrzyucaja i szpanują. Nie znam nikogo ze znajomych by tak robił chyba że czasem jakieś zdjęcia z wyjazdu.

Edytowano przez Onaaaa

5 minut temu, Tak czeba tak napisał:

No można ale fajnie też iść do kina, fajnie się spotkać ze znajomymi w restauracji i zjeść coś innego ze smakiem, fajnie się nawet spotkać w domu i zamówić żarcie na wynos, zamiast żreć kurczaka, który zaraz zacznie podśmierdywać albo już śmierdzi :classic_cool:

Przed chwilą, Owsikus Szczerbatus XVI napisał:

Ale to co mozna za hajs nie nest warte tego zeby sie meczyc w kolchozie codziennie 8 godzin a urlop tylko raz w roku 2 tygodnie, ale przegryw masakra, lepiej nie zyc wcale

Jak raz do roku dwa tygodnie jak masz 24 dni urlopu (ja mam 36), to to jest ponad cztery tygodnie

9 minut temu, Tak czeba tak napisał:

Zależy kim się jest, jak miałem przyjaciela który potrafił mi za darmo pomagac w remoncie mieszkania to nie przyjol bym od niego forsy.

No wiadomo ja tylko mówię o takim przypadku że ktoś chodzi do kogoś cały czas i je i pije a nigdy nic nie przyniósł i w niczym nie pomógł. Miałam nawet taki przypadek 2 lata to trwało.

Lubio popjerdolic te slogany a ludzie to, a tamto, a kiedyś było lepiej. Matko jakie to nudne.

Ja mam urlop 365 dni w roku i co

A baby sa okropne, mnie kazda wykancza psychicznie, a ciipki tez sa obrzydliwe, bo kazda miala w sobie pytonga innego samca blee 🤢🤢🤢🤮🤮🤮

Edytowano przez Owsikus Szczerbatus XVI

9 minut temu, Siurentajski napisał:

No można ale fajnie też iść do kina, fajnie się spotkać ze znajomymi w restauracji i zjeść coś innego ze smakiem, fajnie się nawet spotkać w domu i zamówić żarcie na wynos, zamiast żreć kurczaka, który zaraz zacznie podśmierdywać albo już śmierdzi :classic_cool:

Ale to nadal nie som koszty które wymagają lachona z neta pije do tych które chcom pracy typa najlepiej 10tyś a to zdecydowanie większość mam wrażenie 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się