Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melbourne girl

Czy jest tu ktos z Melbourne?

Polecane posty

Gość Melbourne girl

Planujemy z mężem wyjazd do Melbourne około marca przyszłego roku i zastanawiałam sie czy sa tu jakies fajne dziewczyny z Melbourne z którymi mogłabym sie zaprzyjaźnić. Nie znam w Melbourne nikogo i chciałam poznać kogos zanim wyjadę.

Gość morten
a jaki to powiat? nowosądecki może?

Gość Melbourne girl
Raczej stan Victoria

Gość morten
oj to odpada, bo ja z innego powiatu :) w każdym razie powodzenia!

Gość Melbourne girl
Dzięki.

Gość Melbourne girl
Up

Gość Melbourne girl
no i widze,ze nie ma tu nikogo z Melbourne :-( chyba wszyscy wyjeżdżają tylko do Uk z tego co widze.

Gość nnjuzeland
noo raczej wizy nie ptrzeba ,pozwolenia naprace tez to co sie durno dziwisz??

Gość Melbourne girl
Mieszkam w Melbourne... Super,ze w końcu ktos sie odezwał :-) juz traciłam nadzieje :-) powiedz jak długo mieszkasz w melbourne, jak Ci sie tam żyje? Wiem,ze sa tam jakieś polskie kluby itp. czy spotykasz sie tam z jakimiś Polakami? przepraszam ze az tyle pytań ale nie mamy tam nikogo, kogo można zapytać o takie rzeczy :-) ja mam 33lata i jedno dziecko. Planujemy zamieszkać gdzieś bardziej na północy (ivanhoe lub okolice).

Gość Melbourne girl
Nnjuzeland i cale szczęście,ze do australii trzeba wizę i nie wpuszczają byle kogo. Juz widze jak by tam było gdyby zjechała sie tam taka cholota...

Mieszkam od stycznia 2012, zyje mi sie swietnie.vRaj na ziemi,co tu duzo mowic! :) Nie bedziecie zalowac przyjazdu. Jest co najmniej jeden polski klub w st.kilda (ale nigdy nie bylam), polska cukiernia w st.kilda i bentleigh (rzadko bywam), polska restauracja vodka&tears czy jakos tak (bylam raz) i kilka sklepow gdzie mozna kupic polskie/ruskie jedzenie-glownie puszki, proszki ;) Nie poznalam tu zadnych Polakow oprocz dziewczyny pochodzenia polskiego, ktora troche po polsku mowi ale nigdy w Pl nie byla (no i poza tymi pracujacymi w tych polskich miejsach;)), nie slyszy sie tu polskiego na ulicach; raz chyba jakichs turystow widzialam. Raz na rok w listopadzie jest organizowany festival polski na federation square, ale nigdy nie bylam, poza tym polonia sie chyba gdzies spotyka ale nie wiem, nie szukalam tu Polakow poki co. Jest tez polska szkola wekeendowa, chyba dziala, przynajmiej widzialam cos takiego w miejscu wyborow na prezydenta. Ja tu przyjechalam na wymiane studecka a poznalam kogos i zostalam ;) Pracuje w zawodzie, jestem szczesliwa. Przyjezdzacie na skilled migration czy jak?

Gość Melbourne girl
Dzięki bardzo za informacje :-) my jedziemy na business visa . Mąż ma tam kontrakt na parę lat. oboje dobrze mówimy po angielsku (mieszkamy juz kilka lat w Uk) ale zastanawiałam sie nad poznaniem tez polaków ze względu na.córkę. Ona tez zna angielski ale chciałabym aby polski tez jej został :-)

Gość Melbourne girl
W tej chwili dużo oglądam programów o oz i czytam dużo artykułów i wygląda to wszystko faktycznie na taki raj na ziemi :-) a powiedz jak sobie radzisz z tęsknota za krajem, rodzina?