Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemjakdoniejdojsc

Pomóżcie, to nie błahostka dla mnie

Polecane posty

Witam. Proszę, potraktujcie to poważnie mimo mego wieku. Skończyłam osiemnaście lat, uczę się w liceum, mieszkam z rodzicami. Mama nie pracuje od ładnych paru lat i przygotowuje mi i mojemu bratu obiady. Generalnie jak wracamy do domu praktycznie zawsze mamy ciepły obiadek na stole - i ja jestem naprawdę wdzieczna! Choć czasami przyznam - jest to dość niekomfortowe kiedy nie czujesz głodu i mama się denerwuje, że nie chcesz jeść... I właśnie o tym mowa. Jestem niska. Mam 158cm wzrostu. Ważę 49kg. Nie uważam się za grubą. Ale moja figura naprawdę daje wiele do życzenia. Jestem gruszką, mam małe piersi, za to szerokie biodra i fajną pupę - nie chciałabym być deską, jednak cellulit, rozstępy, zbyt obtłuszczone uda, za mało jędra pupa... nie podobają mi się. Do tego jakieś tam boczki, tłuszczyk na brzuchu... Nie chcę być szkapą, chcę po prostu być zgrabna, szczupła, mieć płaski brzuch którego bym się nie wstydziła, mieć uda na które mogłabym na łożyć krótkie szorty i czułabym się komfortowo. Chciałabym sie odchudzać. Problem w tym, że mama mi na to nie pozwoli. Nie zarabiam, nie mam jak kupować sobie specjalnych składników, czarnego chleba i robić sobie cokolwiek sama. A mama jak się uprze to koniec. Uważa, że ograniczenie obiadu spokojnie mi wystarczy - odjecie dwóch ziemniaków i nie polanie ich tłuszczem, jeśli mam takie fanaberie. W takim tempie schudnę 5kg przez następne pół roku. Chcę ćwiczyć ale przecież ćwiczenia bez diety to praktycznie nic. Co mam zrobić żeby mi jakoś pomogła? Ona się ciągle upiera że mam dobrą figurę, ale ja naprawde nie chce się odchudzić tak żeby wyglądać jak wieszak, chce wygladac zgrabniej i czuć się lepiej ale do niej nie dochodzi :((:(:(:( pomóżcie, proszę

Gość skoro ni emożesz zmienić diety
biegaj, stracisz celulit, ujędrnisz nogi

ale jaki to ma sens? mam jeść normalny obiad i nic nie mówić a potem biegać i liczyć na cud?

no błagam, pomóżcie jakoś

Gość jvfjrhebbbbbvfbjwkiwjoiqjk
Zabieraj posiłek do innego pomieszczenia, zjesz ile dasz rady, reszta do woreczka i do kibla, a sciemniaj że było pycha i pytaj o dokładkę hehe, a jak mama będzie chciała nałozyć więcej to powiedz że jednak zjesz sobie później, bo teraz poczułaś że jesteś pełna, kombinuj, skoro nie da się przgadać to nie masz innego wyjścia jak radzić sobie w taki sposób.

Gość jvfjrhebbbbbvfbjwkiwjoiqjk
i oczywiście więcej się ruszaj. Możesz też zrezygnować z innych posiłków przy których nie ma Twojej mamy, np na śniadanko zjedz banana, w domu zjesz normalnie obiad a na kolację też coś małego i nie utyjesz.

Gość dla autorki topiku
masz tu coś z netu, z innego Forum: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie,ładną sylwetkę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_jak_to_zrobic_cz2.html

Gość Rumjanek
moja droga, skoro takaś leniwa i nie chcesz biegać, to polecę Ci coś przyjemniejszego, czyli rumjanek: rum do buzi a janek do łóżka i tak jak uzyskasz 7 orgazmów za noc, to będziesz prawdziwa laska. Zatrunią Cię w każdym burdelu, za duże pieniądze,

Gość masz bardzo dobrą wagę
niscy ludzxi i tak relatywnie waza wiecej niz wysocy ( w sensie waga do wzrost)u, sprawdz gdziekolwiek). Wynika z tego,ze mama cie wlasciwie karmi, jedz, co daje, bedzisz miala dobra cere, wlosy, nie bedzisz chorowac. Odchudzanie w twoim wieku i przy twojej wadze jest bez sensu, mozesz najwyzej wiecej sie ruszac.