Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antosia88

Praga Północ - warto mieszkać?

Polecane posty

Gość antosia88

Zastanawiam się nad przeprowadzką do Warszawy - nie chciałabym mieszkać w ścisłym Śródmieściu, ale też z kolei nie na obrzeżach... Co sądzicie o Pradze Północ? Niby jest masa stereotypów, ale do końca nie wiadomo co o nich sądzić...

Gość gość
Największa patologia

Gość gość
Dla przyjazdnych praga nie jest przyjazna lepiej kup mieszkanie w ursuie na woli albo ursynow

Gość gość
Siedlisko dilerów

Gość gość
aaa myslalam ze piszecie o pradze czechach..sory za male literki ,ale zmeczona jestem :P

Gość karabotek
Radzymin, Akacjowa Aleja. Tam mieszkamy. Nie sądzę, aby stare dzielnice Wawy dawały odpowiednie warunki do życia. To żaden standard. Tymczasem pod miastem możliwości są po prostu ogromne. Stąd ludzie uciekają - Wawa jest kosmicznie droga.

Gość gość
Wszystko zależy od tego czy przyjdzie Wam dojeżdżać do centrum. Mieszka się tam znośnie ale codzienne korki i słaba komunikacja wykańczają najbardziej cierpliwych, wolałabym już osiedla na Woli, Bliska Wola jest niedroga i atrakcyjna.

Gość gość
Ja tutaj prowadzę od półtora roku Galerię (Ząbkowska) i nie spotkałam się z niczym przykrym. Jestem zauroczona Starą Pragą, to fantastyczne miejsce pełne uroku. Ludzie są przyjaźni, serdecznie polecam.

Gość gość
To już lepiej w Nowym Dworze Mazowieckim... pociagiem 45 min do Centralnego to szybciej niz autobusem z Pragi Pólnocnej novidvor.pl/viewtopic.php?f=2&p=32705#p32705

Zależy wszystko jak mieszkać. Jeśli wieczorem nie wychodzisz z domu i nie chodzisz po okolicy to tak. Swoją drogą jeśli chcesz kupić mieszkanie to raczej takie ubezpieczone i z dobrym ogrodzeniem. Polecam coś od developera który zabezpieczy "osiedle" przed niechcianymi gośćmi. Zobacz czy coś przypadnie Ci do gustu np. w wyszukiwarce ofert http://www.mapanieruchomosci.pl/mieszkania/warszawa/praga-polnoc/19/1/

Gość gość
Mieszkam od urodzenia czyli 23 lata i jest super.

Gość Prażanin
Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury i stereotypy. Mieszkałem na Pradze z rodzicami od urodzenia, niedawno kupiłem mieszkanie własne w niskiej wyremontowanej kamienicy z 1938 roku również na Pradze. Nic złego mnie tu nie spotkało w przeciwieństwie do Śródmieścia po zmroku. To prawda że dzielnica jest zaniedbana ale zmienia się w bardzo szybkim tempie. Stare kamienice są gruntownie remontowane i stają się perełkami których próżno szukać w innych częściach Warszawy. Studiuję na Powiślu i dojeżdżam na uczelnię w 15 minut autobusem. W 10 min można dojechać metrem. Nie radzę pakować się w Ursus, szczególnie gdy się jest młodą aktywną osobą. Tam nic się nie dzieje. Filmy zamieszczone w komentarzu mają wiele lat. Ja takiej Pragi nie znam. Ciekaw jestem jak wtedy wyglądał Ursus, Bródno, dalsza Wola, Bemowo i miejscowości podwarszawskie. Ale żeby być uczciwym powiem że są części Pragi które zdecydowanie nie są warte zainteresowania. Im dalej od Centrum tym gorzej, budynki są w gorszym stanie a ludzie wyglądają na smutniejszych. Jak najbardziej polecam bliską, starą Pragę. Te budynki naprawdę coś w sobie mają. I apel jeśli chcesz zochydzić innym moją Pragę najpierw ją poznaj.

Gość gość
Na Grochowie podoba mi sie bardzo. Tam też oglądaliśmy mieszkanie w apartamentowcu, pewnie zdecydujemy się na nie, bo na razie ta oferta najbardziej przemawia do nas.

Gość Prażanka z wyboru
Mieszkam na Pradze od kilkunastu lat (Stalowa). Świadomie wybrałam to miejsce ( sentyment- przed wojną mieszkała tu bliska rodzina, bliskość Starówki i centrum), wbrew stereotypom. I nie żałuję. Wolę to miejsce, z klimatem, niż nowe, bezduszne blokowiska. Zła sława Pragi jest niezasłużona- to już przeszłość. Praga zmieniła się i zmienia nadal. Bliska rewitalizacja i metro sprawi, że będzie super dzielnicą- i jakże cudownie położoną.

Gość Liliove
Myślę, że opinia o Pradze jest z lekka na wyrost. Jednak komuś, kto nie chce mieszkać na obrzeżach ani w samym centrum, to mogę polecić Bemowo. Powstają tutaj niezłe osiedla. Nowe. Może nie są to stare, przedwojenne kamienice, ale swój klimat mają. Infrastruktura też się stopniowo rozwija, a do tego sporo jest tutaj parków. Osobiście zastanawiam się nad mieszkaniem na Bliskim Bemowie. Akurat teraz ruszyli z budową kolejnego etapu. Dużym plusem jest też to, że to mieszkania z własnością gruntu, a jakieś 500 metrów od osiedla buduje się nowa stacja metra. Jeżeli ktoś szuka fajnego mieszkania, to spokojnie może zajrzeć na stronę www.bliskiebemowo.com/pl.

Gość Alicja23105
też się właśnie zastanawiamy nad kupnem mieszkania od dewelopera http://stacjapraga.com Wcześniej wynajmowaliśmy mieszkanie ale w Krakowie. Praca nas zmusiła do tego aby zamieszkać w Warszawie i tutaj kupić nasze 4 kąty. Mam nadzieję że jak najszybciej uda nam się kupić mieszkanie

Gość gość
Warszawa da się lubić jak to mówią i nawet praga ma już lepszą opinię niż kilka lat wcześniej. Ja tak od niej uciekałam a teraz kupiłam mieszkanie. Jak to można zmienić zdanie - ale taka prawda, że wszytsko poszło do przodu, rozwój, nowe osiedla, lokalizacja więc też stała się przyjazna a jej zła renoma to już raczej mit :) Sam fakt, że jak mieliśmy spotkanie u developa Inwestplan to były z nami też pary z dziećmi na oglądanie planów i to całkim młode pary więc nie ma generalizować :)